dec 2, 2012

Kategória: Bútorjegyek, Életmód

Túlélni a Kutyaól napját

A Bútorév legrosszabb energiájú napja minden évben a rettegett Kutyaól, ami december 4-ére esik. Kutyaól napból csak egy van egy évben, így amikor a Kutyaólak a születésnapjukat ünneplik, addig más bútorjegyek rettegve készülnek erre a napra. A Kutyaól ugyanis az alattomos tréfákat szereti, és visszahoz nekünk valamit, amit el akartunk dobni az évben. Mindenkinek megvan a filmes klisé, mikor a kutya a farkát csóválva visszahozza az eldobott dinamitot? Na ez az.

A Kutyaól napon például sanszos, hogy összefutunk valakivel, akit már épp kezdtünk elfelejteni, hogy kiderül valami kis titkunk, amiről már azt hittük, végleg a feledés homályába veszett, de jöhet bírság, per vagy akármi is. Aki egész évben sóvárogva vágyott pasira vagy nőre, az is megkaphatja, de vigyázat: ilyenkor bizony a kutya választja ki az illetőt, és lehet, hogy pár nap múlva kellemetlen felismerésben lesz részünk.

Mióta tisztában vagyunk a valós veszéllyel, igyekszünk megoldási stratégiákat kidolgozni a borzalmak megelőzése érdekében, több-kevesebb sikerrel. A kísérletezés nehéz évei megtanítottak bennünket arra, hogy ezt a napot nem lehet ad hoc jellegű ötletekkel kicselezni, félvállról véve a közelgő iszonyatot: mindig megjártuk, ha bujkálással vagy valamilyen védőétellel-védőitallal próbálkoztunk. Leültünk tehát, és kidolgoztunk egy új, komplex, átgondolt stratégiát, ami tavaly már nagyobb oltalmat nyújtott számunkra, és bárkinek, aki megfogadta az alábbi tanácsokat.

Első lépésként vegyünk néhány kutyakekszet (érdemes kimérve venni kisállatboltban, így költséghatékony), és helyezzük el a város különböző pontjain, lehetőleg messze a lakhelyünktől. Nem árt már előző nap szétdobálni pár darabot a rendelőintézet, és a színház, mozi vagy szórakozóhely mellett, hogy a jó egészség és a jó hangulat ne csorbulhasson, majd különböző számunkra kultikus helyekre is vinni áldozat gyanánt, valamint az utunkba kerülő kutyás szobrok és macskás nevű üzletek mellé is kirakni egyet-egyet. Ez alapnak nem lehet rossz, hiszen remélhetőleg így a kutyák a kekszek után mennek majd, és minket békén hagynak. Aki nagyon fél, a szomszéd ajtaja elé is tehet egy szemet: ez nem szép dolog, de ugye háborúban, szerelemben és Kutyaól-nap ellen mindent szabad…

A második lépés, hogy az otthonunkat minél kevésbé vonzóvá alakítsuk négylábú barátaink számára. Ajánlatos tehát ezen a napon nem enni húsos ételeket, nem sütögetni kolbászokat,  és a szemétben lévő esetleges kajamaradékoktól is mielőbb meg kell szabadulni. Ezenkívül szellőztessünk sokat, mert a kutyák a szagra jönnek, hallgassuk hangosan kedvenc zenéinket, és ügyeljünk rá, hogy a WC teteje mindig legyen lecsukva, az ebek ugyanis előszeretettel isznak bele a csészébe. A tűzijátékok, csillagszórók beizzítása viszont távol tartó erővel bír.

Kerüljük ezenkívül a macskákat, és mindent, ahol velük találkozhatunk. Ne nézzünk macskás oldalakat és cukiságblogokat sem, tegyük el cicás fülbevalónkat, ne olvassunk macskákról szóló cikkeket.

Ne menjünk henteshez, és tartsuk távol a postásokat és pizzafutárokat az otthonunktól: ezek után gyakran kutyák loholnak.

Magunkat pedig védjük azzal, hogy ezen a napon nem gondolkodunk (úgyis csak olyanok lennénk, mint a farkukat kergető kutyák), és a fontos döntéseket ne időzítsük ekkorra. Ha mégis muszáj ilyesmit tennünk, naptárainkban, határidőnaplónkban javítsuk át a december 4-ei dátumot augusztus 32-ére. Lehajolni sem ajánlatos, hiszen ezt az ebek barátkozásnak veszik. Ha pedig mégis bajt érzünk, ajánlatos kávéfőzzéssel vagy légfrissítővel megzavarni a kutyák szaglását, így elkerülnek minket.

Végezetül, ha mégis valami rossz történne ezen a napon, este szőrtelenítsünk, hiszen így szól az  örök igazság: kutyaharapást szőrivel!

Válasz írása