feb 14, 2016

Kategória: Egyéb

Szerelmes dalok bútorjegyre szabva

romance

Mások érzelmeinek a megértése, mások szívének elnyerése és a párkapcsolat közös megélése mindig a legnehezebb feladatok közé tartozott. A következő összeállítás ehhez nyújt némi fogódzót, hiszen nem csak azt mutatja be, hogyan élik meg a legszebb érzelmeket az egyes bútorjegyek képviselői, hanem ahhoz is, hogyan lehet őket levenni a lábukról, nem csak Valentin-napon.
A Szagos jegyek számára a párkapcsolat leginkább az együtt boldogulásról szól, ami nem tévesztendő össze szükségszerűen a másik fél kihasználásával: ez sokkal inkább egyfajta racionális megfontoltság, és a perspektíva nélküli élethelyetek tudatos kerülése. A Napnál is világosabb tehát, hogy őket egyáltalán nem hatja meg a Valentin-nap Franciaágyas kisugárzása. Ha dallal szeretnénk nekik örömet szerezni, akkor inkább a viccesek közül válasszunk, hiszen jobban értékelik, ha kedvesükkel közösen csinálhatnak viccet egy számukra nevetséges ünnepből.
 A Szagelszívóknak bizonyára örömöt okozhatunk a Bëlga: Szerelmes vagyok című dalával, ami azon túl, hogy kifigurázza az összes létező szerelmes klisét,  gépies ritmusával is a Szagik kedvében jár.
A Pelenkázóasztaloknak a Szagikkal ellentétben szükségük van a meghitt hangulatra, így nekik Evvel a dalban (amit maga Sickratman énekel), lehet egyszerre romantikus és vicces vallomást tenni.
A Járókáknak fontos a gondoskodás és az odaadás, de ez nekik annyira zsigerből jön, hogy egy nap, amikor kötelezően ezzel kell foglalkozni, számukra értelmezhetetlen. Nem úgy egy kedves és odaadó szerelmi vallomás az Open stage-es fiúktól, ami egyszerre szól a csalódásról és az ennek ellenére szűnni nem akaró érzelemről.
divider_big_transparent
A Segg-helyek sokszor maguk sem tudják, mit keresnek egy kapcsolatban, hiszen nekik leginkább a spontaneitás és a folytonos megújulás fontos – bár nem kizárt, hogy idővel megnyugszanak és lehet velük hosszútávon tervezni.
A Kanapék igen végletesen tudnak viselkedni egy kapcsolatban, sokszor akaratlanul is megbántják társukat majd eszeveszett vezeklésbe kezdenek, ugyanakkor valahol jól esik nekik, ha a másik inkább nem eszik és nem alszik, de mégis vágyik a társaságukra, ahogy ezt Ladyhawke énekli a My Deliriumban.

A Hokedlik, ahogy sokszor magukban is bizonytalanok, úgy a kapcsolatukban is szükség van egy erős másik félre, akit nem riaszt vissza, ha időnként alábbhagy a szenvedély, mert képesek azt újra feltüzelni. A Hokedlik kapcsolatára jellemző a hullámzás, de a jó pillanatokért megéri nem rögtön kiszállni, mikor az egyik fél bedobná a törölközőt, és hogy ezt dalban mondjuk el, arra kiváló választás lehet a Foo Fighters Everlong című dala.

A Főnöki bőrfotelek általában decens emberek, akiknek sokszor nem a párkapcsolat a legfontosabb az életükben, az csak úgy történik velük, mint derült égből villámcsapás, és hirtelen kitölti azt az ürességet, amiről addig nem is tudták, hogy létezik. Ezt az érzést talán az All is full of love című dal  adja vissza Björk utánozhatatlan előadásában.
divider_big_transparent
Az Aktus jegyek a Bútorkör legérzelmesebbjei, így nekik végül is teljesen mindegy, hogy egy romantikus pillanat épp Valentin-napra esik vagy sem, mert folyamatosan igénylik partnerük figyelmét. Ha egy Aktus jegyűnek a partnere csak Valentin-napon igyekszik a kedvében járni, jó eséllyel már mással fogja tölteni a következőt.
 A Franciaágyaknak a nagy érzelmek és az örökre szóló vallomások tehetik cseppfolyóssá amúgy is lágy szívüket, így mi sem okozhatna nekik nagyobb örömöt, mint az I will always love you Whitney Houstontól. Lehetőleg saját előadásban. Lehetőleg teli torokból énekelve. Lehetőleg a kocsmában. Minél több ember előtt. Százas zsepi azért legyen kéznél.
A Rekamiéknak nagyon fontos, hogy az érezzék, hatással vannak párjukra, és olyasmit hoznak ki belőle mint amit eddig még senki nem tudott. Aki meg szeretne hatni egy Rekamiét, annak nincs más dolga mint betenni Beyoncé Crazy in love című dalának darkos verzióját, amihez a világ legszexibb klipje tartozik. Arra mindenképp figyeljünk, hogy az ágy legyen készenlétben!

A Zsúrkocsik számára a feltétlen elfogadás a legfontosabb egy kapcsolatban, gyakran igénylik a megerősítést és a visszajelzést. Egy Zsúrkocsi zsigerből tudja, hogy a kapcsolat nem sétagalopp, és időnként áldozatokat kell hozni érte, így mi sem lehetne alkalmasabb könnyeket csalni a szemükbe mint A Cosmic Love a Florence + the Machine-től.

divider_big_transparent

Az Élveteg jegyek mindenre nyitottak, amiből bulit lehet kihozni, akár táncolósat, akár kettesben paplangyűrőset, így számukra a Valentin nap is csak egy alkalom, amit a programok és a csak ekkor kapható sütemények mentén ítélnek meg. Nekik a párkapcsolatban kiemelten fontos, hogy állandóan jól érezzék magukat, és ha ilyenkor kvázi a saját örömükre tudnak a másiknak kedveskedni, az nekik már megéri.
A Bárszékek bulihangulatát mi sem alapozhatná meg jobban mint a Scooter Let me be your Valentine, ami fülbemászó dallamával és táncolható ritmusával mind a buliban táncoláshoz, mint az otthoni duettezéshez kiváló alapot jelent, és talán csak a szomszédoknak lehet vele baja.
A Szobainasok általában nem olyan pörgősek mint Bárszék barátaik, végletes érzelmeikhez, sokszor visszatérő világvége-hangulatukhoz jól illik a Devil in Me-féle dallamos hardcore, főleg, ha a (kevéssé érthető) szövegben olyan pozitív tartalmak jelennek meg mint hogy hinni kell egymásban és fel kell állni egy-egy kudarc után.
Ahogy a Dohányzóasztalok lételeme a lángolás, úgy adja magát, hogy lángoló szerelemről szóló dallal készüljünk nekik, mert az biztosan megolvasztja szívüket. Örök klasszikus Elvis Presley Burning Love című dala, érdemes tehát ezt bekészíteni, ha egy  Dohányzóasztalt szeretnénk levenni a lábáról.
divider_big_transparent
A Tartalmas jegyeknek a külsőségeknél és a racionalitásnál is sokkal fontosabb egy kapcsolatban az együtt töltött idő minősége, de kicsit szofisztikáltabban mint a hedonista Élvetegeknek. Náluk a szexnél is fontosabb a beszélgetés, a gondolatok megosztása, és
A Fogasok számára kihívás, hogy társukat teljes mértékben megismerjék, és fontos nekik, hogy ez az érdeklődés kölcsönös legyen. Ezt pedig mi sem fejezhetné ki jobban mint a sokszor feldolgozott Stripped című dal, aminek mi a Rammstein-féle, kissé sötétebb, elgondolkodósabb verzióját ajánlanánk egy Fogas mélyen érző lelkének megérintéséhez.

A Tolóajtós szekrények szeretik a másikat birtokolni, szinte bekebelezni minden jóval és rosszal együtt, hogy lelkileg eggyé válhassanak a szeretett személlyel, és szeretik azt érezni, hogy mindent jelentenek partnerük számára. A Slipknot Vermillion Pt. 2. még akkor is jó választás lehet, ha a metáldalok ritkán tartalmaznak happy endet – mire odáig ér a dal, valószínűleg már úgyis mással lesznek elfoglalva.

Az Éjjeliszekrények a Tartalmas jegyek közt a leganyagiasabbak, és sokszor őrlődnek a fejük és szívük diktálta életpályamodellek összeegyeztethetlensége miatt, így nekik nem bugyuta, de egyszerű szerelmes dalt érdemes küldeni, lehetőleg olyat, amiben a szerelmet értékhez hasonlítják, ilyen például Rihanna Diamonds című dala.
 divider_big_transparent
A Kutyaólak, mint az egyetlen Szagos, de Tartalmas jegy képviselői a párkapcsolatban megbízhatóak, és sokszor alárendelik magukat a távolabbi célok vagy partnerük öröme érdekében. Ha a kedvükre akarunk tenni, válasszunk olyan szerelmes dalt, amivel egyben átadjuk a kezükbe az irányítást – ilyen Emilie Simon I wanna be your dog című dala – és vélhetőleg felejthetetlen éjszakában lesz részünk.

Válasz írása