márc 6, 2011

Kategória: Kvintesszenciák

A feneketlen Szemétledobó

Szemétledobóval van dolgunk, ha a születési dátum számjegyeinek egyjegyű összege 4. A Csőrörényhez hasonlóan ő is egyszerű gép, de inkább passzivitás jellemzi, nem mocskolódik, ellenben mindent benyel. A Szemétledobó az, akivel gyakorlatilag bármit meg lehet csinálni, nem panaszkodik, mindent megbocsát, tűri, hogy hülye viccek céltáblája legyen. Sérelmeinek igen ritkán ad hangot, ilyenkor viszont több hónapos ügyekkel is előhozakodik, ami nagyon idegesítő.

Az, hogy mindent benyelnek, nem csak a negatív dolgokra értendő: egy Szemétledobó nem veszi igazán komolyan a bókokat, a kedveskedést sem, ez is ugyanúgy csusszan át rajta mint minden más, a tejszínes fókától a Havanna lakótelepig.

A Tartalmas jegyekkel a legdiszharmonikusabb a párosítás Szemétledobó kvintesszencia esetén, hiszen épp a tartalom az, ami egy Szemétledobóban egyszerűen nem marad meg. Érdekes karakter lehet még egy Zsúrkocsi-Szemétledobó, aki tálcaszám dobálja ki a süteményeket és partifalatkákat ahelyett, hogy másoknak kedveskedne velük.

A Szemétledobók általában kedves, illedelmes, de nagyon befelé forduló emberek. Barátként ők a tipikus lelki szemetesek, akik mindent végighallgatnak, viszont tőlük nem nagyon várhatunk tanácsot, maximum a „nagyon sajnálom” mondat exponenciálisan növekvő gyakorisággal történő hangoztatását. Jóindulatuk és kedvességük azonban igazi kincs a vészterhes napokban.

A problémás helyzetekben a megoldási stratégiájuk nem túl jó, tipikusan ők a balekok, a bűnbakok, akikre mindent rá lehet verni, hacsak nem (az alapvető diszharmónia ellenére) az egyik Tartalmas vagy Súlyponti jegy az alap bútorjegyük. Ezt kihasználni pedig nem szép dolog.

Aki Szemétledobóval találkozik, kellemes percekre számíthat, meghitt beszélgetésekre, szórakoztató sétálgatásokra és egyéb programokra, de jobb, ha a mélyebb érzéseinket csak később osztjuk meg velük, mikor már ismerjük őket annyira, hogy tudjuk, hallgatásuk nem a közöny jele. Ellenkező esetben ok nélkül megbántódhatunk.

A Szemétledobóknak pedig azt tanácsoljuk, zárják be néha a billenő ajtót, és ne engedjék, hogy mások gátlástalanul kihasználják őket – különben is, az ilyesmi visszaüt, és a végén még az egész háztömbben intenzív csótányjárással kell számolni.

Érzékeny testészük: a tápcsatorna, teljes hosszában.

Amit sose mondj nekik: Még ezt is benyeled?

Válasz írása