szept 3, 2011

Kategória: Életmód, Kvintesszenciák

Szemétledobó hónap? Mindent bele!

Boldog új hónapot minden kedves olvasónknak! És mitől lesz ez a hónap boldog? Attól, hogy megtöltjük tartalommal. De tényleg. A feneketlen Szemétledobó ugyanis alig várja, hogy elnyelhesse a szemetünket mind lelki, mind fizikai síkon, amit érdemes kihasználni.

Hogy mire alkalmas ez a hónap különösen? Most, ha megvan az elhatározás, bármitől könnyedén megszabadulhatunk. Ha úgy érezzük, ráfér a lakásra egy kiadós lomtalanítás, de eddig mindig  megsajnáltuk a felesleges cuccokat, akkor most újult erővel nekieshetünk, a Szemétledobó energiája szinte magába szippantja majd a dolgokat. Ugyanez a helyzet akkor is, ha a külsőket akartuk már megváltoztatni egy ideje, de mégis hiányzott az elszántság, és erősebb volt az ismeretlentől való félelem: a Szemétledobóban lehet kísérletezni. Persze azért nem árt egy kis óvatosság, mert a túlzottan nagy lendületben olyat műveljünk, amit később tenyérbe temetett orcákkal bánunk meg.

Manapság sokan vannak, akik meg szeretnének szabadulni néhány fölösleges kilótól. Nekik jó hírünk van: most érdemes nekiállni! A fogyókúra sikerét is jelentősen befolyásolhatja, melyik hónapban kezdünk hozzá: a Kenyérpirítóban például túl kényelmesek lehetünk hozzá, a Kombájn inkább gyarapodni szeret, így sokkal jobban kell erőlködnünk, hogy a grammok lassanként levánszorogjanak rólunk, most viszont megy majd minden mint a karikacsapás. Azt még mi sem tudjuk megoldani, hogy mindig a bikiniszezon előtt jöjjön el a Szemétledobó hónap, de egy biztos, legközelebb jövő augusztusban lesz ilyen lehetőség, tehát nem kellene a mostanit elszalasztani.

Persze vannak dolgok, amit jó, ha nem a Szemétledobóban intézünk, ez pedig a konfliktusok oki, gyökeres kezelése: ebben a hónapban az érzékenyebbek (Tartalmasok, Aktusok) tipikus balekokká szelídülhetnek, míg mások borzalmas dúlást rendezhetnek haragosaik lelkében apró-cseprő ügyekért. Egyik véglet sem a legjobb. Ehelyett találkozzunk olyanokkal, akikkel felhőtlen a kapcsolatunk, és akikkel kölcsönösen számíthatunk egymásra. Velük kell most közös programokat intézni, a haragosainknak pedig elég, ha  legzordabb hangunkat elővéve csak annyit mondunk, hogy “majd októberben megbeszéljük ezt, jó? Addig semmiképp nem érek rá”.

Azért megvannak a Szemétledobó hónapnak az árnyoldalai is: ilyenkor nehezebben mondunk nemet, könnyebben lenyeljük a sértő helyzeteket, és hagyjuk, hogy mások irányítsanak bennünket. Ilyenkor könnyen lehet, hogy nálunk landol más emberek lelki lomtalanításának végterméke, esetleg ránk sózzák a megunt cuccaikat, és közben ránk szöknek fel a kilók, mert nem foglalkozunk magunkkal. Ez viszont csak akkor történik meg, ha a Szemétledobó rossz oldalára állunk. Könnyen megelőzhetjük a bajt, ha máris nekilátunk, és lomtalanítunk, testileg és lelkileg is. Tehát van a szekrényben kinyúlt, kibolyhosodott póló, amit már sose veszünk fel, és magunk sem értjük, miért nem dobtuk ki? Kukába vele! És a rossz emlékű exek ajándékai? És a közös fotók? Tapossuk laposra!

Válasz írása