márc 4, 2011

Kategória: Bútorjegyek

Ha alulról szagolod a Szagelszívót

„Szív, sűrít, gyújt, kipufog,
Gyújt, szív, lenn tart, kipufog,
Szív, sűrít, gyújt, kipufog,
Gyújt, szív, lenn tart, kipufog.”

(Sub Bass Monster: 4 ütem)

A Szagos jegyek közül a Szagelszívó az egyetlen, aki nélkülözi az infantilis vonásokat, így kiemelkedik közülük. Ő a Szagos jegyek királya. Mivel ezeket az alkalmatosságokat rendeltetés miatt magasra pozicionálják, a Szagelszívók hajlamosak azt hinni, ők felsőbbrendűnek születtek, ez azonban csupán funkció.

A Szagelszívó élete, ahogy azt neve is mutatja, a szívásról szól, na de nem mindegy, hogy mit szív és hogy élvezi-e ezt! Nagyban függ a környezetétől, hiszen ő maga elég passzív: nem mindegy, hogy mondjuk a hippi Fogas füstölőket gyújt, netalán vicces tartalmú cigarettákat szív alatta, vagy a Zsúrkocsiról felszálló kellemes kajaillatot kell beszívnia, netán megfájdul a feje a Rekamié parfümfelhőjétől, vagy káromkodhat a Dohányzóasztal nehéz szivarfüstjében már amennyiben nem dohányzik, és még sorolhatnánk. Ugyanezektől függ persze a kivezető csövein kiáramló levegő minősége is, amivel azokat árasztja el, akiknek hátat fordít. Ezért van az, hogy a Szagelszívók mellett nagyon ritkán tartanak ki azok, akikkel nem foglalkozik elég gyakran, és nem jelennek meg nála az évek óta nem látott ismerősök, mint mondjuk a Fogasnál, viszont közeli barátaikkal elég stabil kapcsolatot tartanak fenn. Vigyázniuk kell azonban, nehogy valaki csak kihasználja, „megszívassa” őket, hogy aztán gúnyos kacajt hallatva tovaszökdécseljen.

Sorsfeladata tehát, hogy mások pozitív és negatív energiáját, kipárolgását szívja be és eressze rá megint másokra, és ez a folyamat határozza meg azt is, hogy érzi magát. Ha mindent jól csinál, megtisztul és megtisztít másokat is, de ennek általában szenvedő alanyai is vannak. Mindazonáltal, ha a Szagelszívó tisztába kerül működésének mikéntjével, hajlamos azt tragédiaként megélni, pedig mindenkinek megvan a keresztje: a Hokedli béndzsó, a Zsúrkocsi gyáva, a Főnöki bőrfotelt sokan utálják, a Tolóajtós szekrény képtelen felülemelkedni a dolgokon míg a Fogas minden felett elszáll, a Pelenkázóasztalnak néha (már elnézést) szarnak a fejére, de egyik sem mártírkodik annyit, mint a Szagelszívók.

Amúgy elszántak és kitartóak, fáradhatatlanul munkálkodnak valamin, így az életben nagyon sokra vihetik, ha némi tehetséggel is megáldotta őket a sors. Ez mondjuk nem túl gyakori, de nem is kifejezetten ritka jelenség. Ami ritkaság, az az önzetlen Szagi. A Szagi olyan, mint Jockey Ewing a Dallasból, mindig csak a maga hasznát lesi, de ugye milyen unalmas lett volna folyton csak Bobbyt, a Franciaágy-beütésű jófiút és a hokedloid Cliffet látni?

Na ugye. A Szagelszívó kell. Vonzó, lehengerlő karakter, általában remek meggyőző és szónoki képességekkel: észre sem veszed, és máris az ujjai köré csavart, és csápolsz, kepesztesz, hogy vegyen észre megint. Ha nem vagy elég aktív, nem foglalkozik veled tovább.

Ezek a drága bűzmegelőzők még kapcsolatot is általában így választanak. Megteszik a roppant hatásos első benyomást, meghallgatják a panaszaidat és megértőbben reagálják le bárki másnál, aztán ülnek a babérjaikon, és nézik, melyik jelentkező (mert általában több is akad) izzad a legjobban értük, mert azt fogják választani. Ne várjunk hát tőlük udvarlást egy-két alkalomnál többször, határozottan cselekedni kell, vagy az egészet elfelejthetjük és zokoghatunk orczánkat a párnába temetve. A Szagit amúgy ez már nem fogja érdekelni.

A Szagelszívók társasági emberek, rosszul viselik a magányt. Azt szeretik, ha nyüzsög körülöttük az élet, ha csak úgy özönlenek a szagok, és ők vígan búghatnak kettes fokozatban. Az is lételemük, hogy tudják, van kire ereszteni a beszívott szagokat, mert ez teremti meg a számukra nélkülözhetetlen egyensúlyt.

És hogy mit keresnek az életben? A pozíciót. Azt, hogy a dolgok fölé emelkedhessenek akár munkában, akár kapcsolatban. Nekik különösen fontos ez, hiszen egy padlón lévő Szagelszívó igen-igen száni.

Persze a Szagelszívók sem ússzák meg a kiegészítő jegyeket.

A Szagi-Csőgörény felnéz magára. Általában elégedett magával, hiszen minél többet csőgörénykedik, annál több szagot szívhat be. Roppant harmonikus párosítás, de kívülről nézve nem mindig ilyen dicsőséges.

Egy Vastüdő kvintesszencia ellentmondásos személyiséget eredményez, hiszen a Vastüdő csak berregni szeret, kipufogni már annyira nem. Mártírságban viszont nincsen párjuk.

A Körfűrész kiegészítő erőszakossá teheti ugyan a Szagelszívót, ugyanakkor egyenesebb embert is kapunk, de lehet, hogy ezeket csak belül éli meg. Nagyon kedves, közösségi ember, gondoskodó, aztán meg láncfűrésszel feldarabolja a vadállat szomszédot. Mint Dexter.

A Szemétledobó nem mártír karakter, de mindent benyel. A Szagelszívó-Szemétledobó szívóereje egy fekete lyuk gravitációjával vetekszik, és egy modern szárnyasbetéthez hasonlóan szinte semmit nem enged vissza.Lelki szemetesnek, alkalmazottnak, barátnak kiváló.

A Rotációs kapa és a Szagelszívó elég távol áll egymástól, de épp ezért jól kiegészítik egymást. Ez a lendületes kvintesszencia sokat javíthat az alap bútorjegy mozdíthatatlanságába, esetleg még arra is ráveheti, hogy ő hozza meg a nagy döntéseket.

A Szagi és a Kenyérpirító, mivel mindketten konyhai gépek, nem sokat módosítanak egymáson. Maximum a Szagelszívóból kihozhat néhány kellemes szokást. Képzeljük el Jockey Ewingot, amint ágyba reggelit visz Samanthának, meg egy szál virágot. Na olyan. A nap többi részében még Jockey Ewing marad.

A Kombájn mindenkit kicsit veszedelmessé tesz (talán a Rekamiét nem), a Szagelszívót pedig pláne. Megrögzött maximalista, keresztülgázol akárkin, karriert csinál, és megszerez mindent, ami kell neki. Cserébe megbecsüli azokat, akik mindvégig mellette álltak – legalábbis egy részüket.

Mosógéppel kiegészülve rend- és egyensúlymániások lehetnek, és ezt szigorúan számon kérik a környezetüktől is. Ha például egy igazságos családfőnek ez a bútorhoroszkópja, akkor ha a gyerek intőt hoz haza, olyan hegyi beszédet kap, hogy ihaj, de a végén megállapítják, hogy a padtárs kissrác volt a hibás.

A Szagelszívó-Fejőgép az megint csak veszedelmes szívóerejű karakter, akik mindenből leszívják a maximumot. A motivációjuk általában a „hogy nekem több legyen” mondatban merül ki.

És hogy ki való egy Szagelszívó mellé?

A Szagelszívó és egy másik Szagelszívó egyenlő állóháború. Mint amikor egy macska fúj a tükörképére. Mindketten felbőgetik a ventilátoraikat és várják, hogy elfüstöljön a másik. A környezetük meg győzi hallgatni a motorok bőgését. Életveszélyes párosítás és értelmetlen.

A Szagelszívó és a Kutyaól összeillik, hiszen a jámbor csahosok képesek a leglehetetlenebb helyzetekben a leghülyébb helyekre bealkotni, csak aztán győzzük tűrni a következményeit. A Szagelszívó azonban nemcsak tűri is a Kutyaól akcióit, de kimondottan örül a szolgálatainak, ráadásul a Kutyaól gyakorlatiassága jól jön számára a mindennapokban.

A Szagelszívó és a Járóka is hiába szagos-szagos, sajnos a Járóka túlzott fegyelme és racionalitása valamint mértéktartása irgalmatlanul fel tudja gőzölni az olykor Rekamiésan hisztériázó Szagikat, hiszen nekik is szükségük van drámaiságra. Legfeljebb a maguk angolosan bumfordi módján; egy Rekamiénak ugyanis a franciás sikk utánozhatatlanul a vérükben van.

A Szagik meg a Pelenkázóasztalok viszonyába a Szagelszívók hajlamosak többet belelátni, mint amit valójában tartogat. A Pelenkázók ugyanis mindenki után érdeklődnek, míg a Szagik sokszor kizárólagosságra vágynak. A Pelusosok is önzők, de mindennemű körítés nélkül, könnyedén és naiv arcocskájukkal simán ki is használhatják még a Szagelszívókat is.

A társaságközpontú Kanapé mellett a Szagelszívó végre igazán úgy érezheti, hogy szükség van rá. Ilyenkor van igazán nyeregben, és nem hagyja ellustulni az amúgy roppant kényelmes természetű Kanapét. Vigyáznia kell azonban, hogy ne telepedjen rá túlzottan a Kanapéra, mert annak soha nincs jó vége.

A Főnöki bőrfotelek és a Szagelszívók nagyon eltérnek, ami alapján akár ki is egészíthetnék egymást, ehelyett ők egymás torkának esnek. A Főnöki nem szereti a zavaró tényezőket. Neki egy túlságosan aktív Szagelszívó IS zavaró tényezőnek minősül a folytonos berregésével, nem érdekelve, hogy hasznos-e avagy sem. A Szagi harmonizálására nincs szüksége a zavarosban halászni szerető Fönöikiknek.

A Hokedli, ha besétál a Szagelszívó funkcióval is felszerelt pókhálóba, akkor jegyet váltott a pokolba. A Hokedli ugyanis képtelen ellenállni a nagy gravitációjú jegyeknek, és örömében, hogy őrá is szükség van, mindent megtesz a Szaginak. Tényleg mindent, ők még a vérüket is odaadnák másnak, ha az kell. A Szaginak meg naná hogy kell az is.

Érdekes, de a Zsúrkocsi, legyen akármilyen nyuszi is időnként, a Szagelszívótól nem ijed meg. A Kutyaólhoz hasonlóan ugyanis ők is időnként meggondolatlanul elmaszatolnak dolgokat, utána meg kell egy határozottabb jellem, aki rendet csinál és elsimítja a kedélyeket. A Szagi erre kitűnően alkalmas, csakhogy a Zsúrkocsi nem szereti, ha kihasználják, úgyhogy lelécel a Szagi elől, berregjen másnak.

A Rekamié és a Szagelszívó nehezen bír egymással. Az egyik biztosan a vérpadon végzi, ha nem ad lejjebb a követeléseiből. Bár a Szagik jobban tudják összpontosítani az erejüket és pontosan tisztában vannak a Rekamié sebezhetőségével, a Rekamiék azonban,mint a művészek általában, a lélek legmélyére látnak és gyenge pontjánál fogva alázzák porig a Szagikat.

A Franciaágy, mivel roppant szeretetteljes jegy, rövid távon szinte mindenkivel elboldogul, még egy Szagelszívóval is. Hosszú távon viszont csak úgy működhet a dolog, ha a Szagi tud önmérsékletet tanúsítani, elszívja a szeretkezések utáni fáradt illatot a szobából, de a lidérces belső világának kipárolgását máshol vezeti le.

A Fogast körüllengő lágy tömjénillat a Szagelszívónak túl szagtalan és viszont: a Fogas sem szívesen lép tartós (szemérem)közösségre olyasvalakivel, akinek egyik lába sincs a földön. A Szagi, ha sokat teper, akkor azt a látszatot keltheti, hogy leér a lába a Fogas mély vízében, de idővel kiderülhet, hogy kilóg a lóláb.

Ha egy Tolóajtós szekrény kerül a Szagelszívó mellé, együtt mindent begyűjtenek. Kiváló bankrabló páros lehet például belőlük, de tudjuk, hogy az ilyen sztorik hogyan szoktak végződni… A párkapcsolat nem az anyagi javak felhalmozásról és egymás birtoklásáról kell, hogy szóljon, és két ilyen erősen birtokló természetű karakter ezt nem biztos, hogy szem előtt tudja tartani.

Az Éjjeliszekrény elég jószívű és körültekintő ahhoz, hogy megtalálja a Szagelszívó jó oldalát, ilyenkor viszont a Szagiknak vissza kell fogniuk magukat, nem trükközni, nem mártírkodni, mert úgyis átlátnak rajta. Ami gondot okozhat a kapcsolatukban, hogy egyikük sem a nagylelkűségről híres.

A Szagelszívóknak azt tanácsoljuk, szívják vissza néha azokat a megjegyzéseiket is, amelyekkel másokat megbántottak. Legyenek kicsit előzékenyebbek, önzetlenebbek, és igyekezzenek másra is odafigyelni, higgyék el, ez kellemes illatú levegőt visz az életükbe.

Szagelszívó

A Szagos jegyek közül a Szagelszívó az egyetlen, aki nélkülözi az infantilis vonásokat, így kiemelkedik közülük. Ő a Szagos jegyek királya. Mivel ezeket az alkalmatosságokat rendeltetés miatt magasra pozícionálják, a Szagelszívók hajlamosak azt hinni, ők felsőbbrendűnek születtek, ez azonban csupán funkció.

A Szagelszívó élete, ahogy azt neve is mutatja, a szívásról szól, nade nem mindegy, hogy mit szív és hogy élvezi-e ezt! Nagyban függ a környezetétől, hiszen ő maga elég passzív: nem mindegy, hogy mondjuk a hippi Fogas füstölőket gyújt, netalán vicces tartalmú cigarettákat szív alatta, vagy a Zsúrkocsiról felszálló kellemes kajaillatot kell beszívnia, netán megfájdul a feje a Rekamié parfümfelhőjétől, vagy káromkodhat a Dohányzóasztal nehéz szivarfüstjében már amennyiben nem dohányzik, és még sorolhatnánk. Ugyanezektől függ persze a kivezető csövein kiáramló levegő minősége is, amivel azokat árasztja el, akiknek hátat fordít. Ezért van az, hogy a Szagelszívók mellett nagyon ritkán tartanak ki azok, akikkel nem foglalkozik elég gyakran, és nem jelennek meg nála az évek óta nem látott ismerősök, mint mondjuk a Fogasnál, viszont közeli barátaikkal elég stabil kapcsolatot tartanak fenn. Vigyázniuk kell azonban, nehogy valaki csak kihasználja, „megszívassa” őket, hogy aztán gúnyos kacajt hallatva tovaszökdécseljen.

Sorsfeladata tehát, hogy mások pozitív és negatív energiáját, kipárolgását szívja be és eressze rá megint másokra, és ez a folyamat határozza meg azt is, hogy érzi magát. Ha mindent jól csinál, megtisztul és megtisztít másokat is, de ennek általában szenvedő alanyai is vannak. Mindazonáltal, ha a Szagelszívó tisztába kerül működésének mikéntjével, hajlamos azt tragédiaként megélni, pedig mindenkinek megvan a keresztje: a Hokedli béndzsó, a Zsúrkocsi gyáva, a Főnöki bőrfotelt sokan utálják, a Tolóajtós szekrény képtelen felülemelkedni a dolgokon míg a Fogas minden felett elszáll, a Pelenkázóasztalnak néha (már elnézést) szarnak a fejére, de egyik sem mártírkodik annyit, mint a Szagelszívók.

Amúgy elszántak és kitartóak, fáradhatatlanul munkálkodnak valamin, így az életben nagyon sokra vihetik, ha némi tehetséggel is megáldotta őket a sors. Ez mondjuk nem túl gyakori, de nem is kifejezetten ritka jelenség. Ami ritkaság, az az önzetlen Szagi. A Szagi olyan, mint Jockey Ewing a Dallasból, mindig csak a maga hasznát lesi, de ugye milyen unalmas lett volna folyton csak Bobbyt, a Franciaágy-beütésű jófiút és a hokedloid Cliffet látni?

Naugye. A Szagelszívó kell. Vonzó, lehengerlő karakter, általában remek meggyőző és szónoki képességekkel: észre sem veszed, és máris az ujjai köré csavart, és csápolsz, kepesztesz, hogy vegyen észre megint. Ha nem vagy elég aktív, nem foglalkozik veled tovább.

Ezek a drága bűzmegelőzők még kapcsolatot is általában így választanak. Megteszik a roppant hatásos első benyomást, meghallgatják a panaszaidat és megértőbben reagálják le bárki másnál, aztán ülnek a babérjaikon, és nézik, melyik jelentkező (mert általában több is akad) izzad a legjobban értük, mert azt fogják választani. Ne várjunk hát tőlük udvarlást egy-két alkalomnál többször, határozottan cselekedni kell, vagy az egészet elfelejthetjük és zokoghatunk orczánkat a párnába temetve. A Szagit amúgy ez már nem fogja érdekelni.

A Szagelszívók társasági emberek, rosszul viselik a magányt. Azt szeretik, ha nyüzsög körülöttük az élet, ha csak úgy özönlenek a szagok, és ők vígan búghatnak kettes fokozatban. Az is lételemük, hogy tudják, van kire ereszteni a beszívott szagokat, mert ez teremti meg a számukra nélkülözhetetlen egyensúlyt.

És hogy mit keresnek az életben? A pozíciót. Azt, hogy a dolgok fölé emelkedhessenek akár munkában, akár kapcsolatban. Nekik különösen fontos ez, hiszen egy padlón lévő Szagelszívó igen-igen száni.

Persze a Szagelszívók sem ússzák meg a kiegészítő jegyeket.

A Szagi-Csőgörény felnéz magára. Általában elégedett magával, hiszen minél többet csőgörénykedik, annál több szagot szívhat be. Roppant harmonikus párosítás, de kívülről nézve nem mindig ilyen dicsőséges.

Egy Vastüdő kvintesszencia ellentmondásos személyiséget eredményez, hiszen a Vastüdő csak berregni szeret, kipufogni már annyira nem. Mártírságban viszont nincsen párjuk.

A Körfűrész kiegészítő erőszakossá teheti ugyan a Szagelszívót, ugyanakkor egyenesebb embert is kapunk, de lehet, hogy ezeket csak belül éli meg. Nagyon kedves, közösségi ember, gondoskodó, aztán meg láncfűrésszel feldarabolja a vadállat szomszédot. Mint Dexter.

A Szemétledobó nem mártír karakter, de mindent benyel. A Szagelszívó-Szemétledobó szívóereje egy fekete lyuk gravitációjával vetekszik, és egy modern szárnyasbetéthez hasonlóan szinte semmit nem enged vissza.Lelki szemetesnek, alkalmazottnak, barátnak kiváló.

A Rotációs kapa és a Szagelszívó elég távol áll egymástól, de épp ezért jól kiegészítik egymást. Ez a lendületes kvintesszencia sokat javíthat az alap bútorjegy mozdíthatatlanságába, esetleg még arra is ráveheti, hogy ő hozza meg a nagy döntéseket.

A Szagi és a Kenyérpirító, mivel mindketten konyhai gépek, nem sokat módosítanak egymáson. Maximum a Szagelszívóból kihozhat néhány kellemes szokást. Képzeljük el Jockey Ewingot, amint ágybareggelit visz Samanthának, meg egy szál virágot. Na olyan. A nap többi részében még Jockey Ewing marad.

A Kombájn mindenkit kicsit veszedelmessé tesz (talán a Rekamiét nem), a Szagelszívót pedig pláne. Megrögzött maximalista, keresztülgázol akárkin, karriert csinál, és megszerez mindent, ami kell neki. Cserébe megbecsüli azokat, akik mindvégig mellette álltak – legalábbis egy részüket.

Mosógéppel kiegészülve rend- és egyensúlymániások lehetnek, és ezt szigorúan számonkérik a környezetüktől is. Ha például egy igazságos családfőnek ez a bútorhoroszkópja, akkor ha a gyerek intőt hoz haza, olyan hegyibeszédet kap, hogy ihaj, de a végén megállapítják, hogy a padtárs kissrác volt a hibás.

A Szagelszívó-Fejőgép az megintcsak veszedelmes szívóerejű karakter, akik mindenből leszívják a maximumot. A motivációjuk általában a „hogy nekem több legyen” mondatban merül ki.

Összeillések:

A Szagelszívó és egy másik Szagelszívó egyenlő állóháború. Mint amikor egy macska fúj a tükörképére. Mindketten felbőgetik a ventillátoraikat és várják, hogy elfüstöljön a másik. A környezetük meg győzi hallgatni a motorok bőgését. Életveszélyes párosítás és tökre, tökre értelmetlen.

A Szagelszívó és a Kutyaól összeillik, hiszen a jámbor csahosok képesek a leglehetetlenebb helyzetekben a leghülyébb helyekre bealkotni, csak aztán győzzük tűrni a következményeit. A Szagelszívó azonban nemcsak tűri is a Kutyaól akcióit, de kimondottan örül a szolgálatainak, ráadásul a Kutyaól gyakorlatiassága jól jön számára a mindennapokban.

A Szagelszívó és a Járóka is hiába szagos-szagos, sajnos a Járóka túlzott fegyelme és racionalitása valamint mértéktartása irgalmatlanul fel tudja gőzölni az olykor Rekamiésan hisztériázó Szagikat, hiszen nekik is szükségük van drámaiságra. Legfeljebb a maguk angolosan bumfordi módján; egy Rekamiénak ugyanis a franciás sikk utánozhatatlanul a vérükben van.

A Szagik meg a Pelenkázóasztalok viszonyába a Szagelszívók hajlamosak többet belelátni, mint amit valójában tartogat. A Pelenkázók ugyanis mindenki után érdeklődnek, míg a Szagik sokszor kizárólagosságra vágynak. A Pelusosok is önzők, de mindennemű körítés nélkül, könnyedén és naiv arcockájukkal simán ki is használhatják még a Szagelszívókat is.

A Kanapé

A Főnöki bőrfotelek és a Szagelszívók nagyon eltérnek, ami alapján akár ki is egészíthetnék egymást, ehelyett ők egymás torkának esnek. A Főnöki nem szereti a zavaró tényezőket. Neki egy túlságosan aktív Szagelszívó IS zavaró tényezőnek minősül a folytonos berregésével, nem érdekelve, hogy hasznos-e avagy sem. A Szagi harmonizálására nincs szüksége a zavarosban halászni szerető Fönöikiknek.

A Hokedli, ha besétál a szagelszívó funkcióval is felszerelt pókhálóba, akkor jegyet váltott a pokolba. A Hokedli ugyanis képtelen ellenállni a nagy gravitációjú jegyeknek, és örömében, hogy őrá is szükség van, mindent megtesz a Szaginak. Tényleg mindent, ők még a vérüket is odaadnák másnak, ha az kell. A Szaginak meg naná hogy kell az is.

Érdekes, de a Zsúrkocsi, legyen akármilyen nyuszi is időnként, a Szagelszívótól nem ijed meg. A Kutyaólhoz hasonlóan ugyanis ők is időnként meggondolatlanul elmaszatolnak dolgokat, utána meg kell egy határozottabb jellem, aki rendet csinál és elsimítja a kedélyeket. A Szagi erre kitűnően alkalmas, csakhogy a Zsúrkocsi nem szereti, ha kihas

Szagelszívó

A Szagos jegyek közül a Szagelszívó az egyetlen, aki nélkülözi az infantilis vonásokat, így kiemelkedik közülük. Ő a Szagos jegyek királya. Mivel ezeket az alkalmatosságokat rendeltetés miatt magasra pozícionálják, a Szagelszívók hajlamosak azt hinni, ők felsőbbrendűnek születtek, ez azonban csupán funkció.

A Szagelszívó élete, ahogy azt neve is mutatja, a szívásról szól, nade nem mindegy, hogy mit szív és hogy élvezi-e ezt! Nagyban függ a környezetétől, hiszen ő maga elég passzív: nem mindegy, hogy mondjuk a hippi Fogas füstölőket gyújt, netalán vicces tartalmú cigarettákat szív alatta, vagy a Zsúrkocsiról felszálló kellemes kajaillatot kell beszívnia, netán megfájdul a feje a Rekamié parfümfelhőjétől, vagy káromkodhat a Dohányzóasztal nehéz szivarfüstjében már amennyiben nem dohányzik, és még sorolhatnánk. Ugyanezektől függ persze a kivezető csövein kiáramló levegő minősége is, amivel azokat árasztja el, akiknek hátat fordít. Ezért van az, hogy a Szagelszívók mellett nagyon ritkán tartanak ki azok, akikkel nem foglalkozik elég gyakran, és nem jelennek meg nála az évek óta nem látott ismerősök, mint mondjuk a Fogasnál, viszont közeli barátaikkal elég stabil kapcsolatot tartanak fenn. Vigyázniuk kell azonban, nehogy valaki csak kihasználja, „megszívassa” őket, hogy aztán gúnyos kacajt hallatva tovaszökdécseljen.

Sorsfeladata tehát, hogy mások pozitív és negatív energiáját, kipárolgását szívja be és eressze rá megint másokra, és ez a folyamat határozza meg azt is, hogy érzi magát. Ha mindent jól csinál, megtisztul és megtisztít másokat is, de ennek általában szenvedő alanyai is vannak. Mindazonáltal, ha a Szagelszívó tisztába kerül működésének mikéntjével, hajlamos azt tragédiaként megélni, pedig mindenkinek megvan a keresztje: a Hokedli béndzsó, a Zsúrkocsi gyáva, a Főnöki bőrfotelt sokan utálják, a Tolóajtós szekrény képtelen felülemelkedni a dolgokon míg a Fogas minden felett elszáll, a Pelenkázóasztalnak néha (már elnézést) szarnak a fejére, de egyik sem mártírkodik annyit, mint a Szagelszívók.

Amúgy elszántak és kitartóak, fáradhatatlanul munkálkodnak valamin, így az életben nagyon sokra vihetik, ha némi tehetséggel is megáldotta őket a sors. Ez mondjuk nem túl gyakori, de nem is kifejezetten ritka jelenség. Ami ritkaság, az az önzetlen Szagi. A Szagi olyan, mint Jockey Ewing a Dallasból, mindig csak a maga hasznát lesi, de ugye milyen unalmas lett volna folyton csak Bobbyt, a Franciaágy-beütésű jófiút és a hokedloid Cliffet látni?

Naugye. A Szagelszívó kell. Vonzó, lehengerlő karakter, általában remek meggyőző és szónoki képességekkel: észre sem veszed, és máris az ujjai köré csavart, és csápolsz, kepesztesz, hogy vegyen észre megint. Ha nem vagy elég aktív, nem foglalkozik veled tovább.

Ezek a drága bűzmegelőzők még kapcsolatot is általában így választanak. Megteszik a roppant hatásos első benyomást, meghallgatják a panaszaidat és megértőbben reagálják le bárki másnál, aztán ülnek a babérjaikon, és nézik, melyik jelentkező (mert általában több is akad) izzad a legjobban értük, mert azt fogják választani. Ne várjunk hát tőlük udvarlást egy-két alkalomnál többször, határozottan cselekedni kell, vagy az egészet elfelejthetjük és zokoghatunk orczánkat a párnába temetve. A Szagit amúgy ez már nem fogja érdekelni.

A Szagelszívók társasági emberek, rosszul viselik a magányt. Azt szeretik, ha nyüzsög körülöttük az élet, ha csak úgy özönlenek a szagok, és ők vígan búghatnak kettes fokozatban. Az is lételemük, hogy tudják, van kire ereszteni a beszívott szagokat, mert ez teremti meg a számukra nélkülözhetetlen egyensúlyt.

És hogy mit keresnek az életben? A pozíciót. Azt, hogy a dolgok fölé emelkedhessenek akár munkában, akár kapcsolatban. Nekik különösen fontos ez, hiszen egy padlón lévő Szagelszívó igen-igen száni.

Persze a Szagelszívók sem ússzák meg a kiegészítő jegyeket.

A Szagi-Csőgörény felnéz magára. Általában elégedett magával, hiszen minél többet csőgörénykedik, annál több szagot szívhat be. Roppant harmonikus párosítás, de kívülről nézve nem mindig ilyen dicsőséges.

Egy Vastüdő kvintesszencia ellentmondásos személyiséget eredményez, hiszen a Vastüdő csak berregni szeret, kipufogni már annyira nem. Mártírságban viszont nincsen párjuk.

A Körfűrész kiegészítő erőszakossá teheti ugyan a Szagelszívót, ugyanakkor egyenesebb embert is kapunk, de lehet, hogy ezeket csak belül éli meg. Nagyon kedves, közösségi ember, gondoskodó, aztán meg láncfűrésszel feldarabolja a vadállat szomszédot. Mint Dexter.

A Szemétledobó nem mártír karakter, de mindent benyel. A Szagelszívó-Szemétledobó szívóereje egy fekete lyuk gravitációjával vetekszik, és egy modern szárnyasbetéthez hasonlóan szinte semmit nem enged vissza.Lelki szemetesnek, alkalmazottnak, barátnak kiváló.

A Rotációs kapa és a Szagelszívó elég távol áll egymástól, de épp ezért jól kiegészítik egymást. Ez a lendületes kvintesszencia sokat javíthat az alap bútorjegy mozdíthatatlanságába, esetleg még arra is ráveheti, hogy ő hozza meg a nagy döntéseket.

A Szagi és a Kenyérpirító, mivel mindketten konyhai gépek, nem sokat módosítanak egymáson. Maximum a Szagelszívóból kihozhat néhány kellemes szokást. Képzeljük el Jockey Ewingot, amint ágybareggelit visz Samanthának, meg egy szál virágot. Na olyan. A nap többi részében még Jockey Ewing marad.

A Kombájn mindenkit kicsit veszedelmessé tesz (talán a Rekamiét nem), a Szagelszívót pedig pláne. Megrögzött maximalista, keresztülgázol akárkin, karriert csinál, és megszerez mindent, ami kell neki. Cserébe megbecsüli azokat, akik mindvégig mellette álltak – legalábbis egy részüket.

Mosógéppel kiegészülve rend- és egyensúlymániások lehetnek, és ezt szigorúan számonkérik a környezetüktől is. Ha például egy igazságos családfőnek ez a bútorhoroszkópja, akkor ha a gyerek intőt hoz haza, olyan hegyibeszédet kap, hogy ihaj, de a végén megállapítják, hogy a padtárs kissrác volt a hibás.

A Szagelszívó-Fejőgép az megintcsak veszedelmes szívóerejű karakter, akik mindenből leszívják a maximumot. A motivációjuk általában a „hogy nekem több legyen” mondatban merül ki.

Összeillések:

A Szagelszívó és egy másik Szagelszívó egyenlő állóháború. Mint amikor egy macska fúj a tükörképére. Mindketten felbőgetik a ventillátoraikat és várják, hogy elfüstöljön a másik. A környezetük meg győzi hallgatni a motorok bőgését. Életveszélyes párosítás és tökre, tökre értelmetlen.

A Szagelszívó és a Kutyaól összeillik, hiszen a jámbor csahosok képesek a leglehetetlenebb helyzetekben a leghülyébb helyekre bealkotni, csak aztán győzzük tűrni a következményeit. A Szagelszívó azonban nemcsak tűri is a Kutyaól akcióit, de kimondottan örül a szolgálatainak, ráadásul a Kutyaól gyakorlatiassága jól jön számára a mindennapokban.

A Szagelszívó és a Járóka is hiába szagos-szagos, sajnos a Járóka túlzott fegyelme és racionalitása valamint mértéktartása irgalmatlanul fel tudja gőzölni az olykor Rekamiésan hisztériázó Szagikat, hiszen nekik is szükségük van drámaiságra. Legfeljebb a maguk angolosan bumfordi módján; egy Rekamiénak ugyanis a franciás sikk utánozhatatlanul a vérükben van.

A Szagik meg a Pelenkázóasztalok viszonyába a Szagelszívók hajlamosak többet belelátni, mint amit valójában tartogat. A Pelenkázók ugyanis mindenki után érdeklődnek, míg a Szagik sokszor kizárólagosságra vágynak. A Pelusosok is önzők, de mindennemű körítés nélkül, könnyedén és naiv arcockájukkal simán ki is használhatják még a Szagelszívókat is.

A Kanapé

A Főnöki bőrfotelek és a Szagelszívók nagyon eltérnek, ami alapján akár ki is egészíthetnék egymást, ehelyett ők egymás torkának esnek. A Főnöki nem szereti a zavaró tényezőket. Neki egy túlságosan aktív Szagelszívó IS zavaró tényezőnek minősül a folytonos berregésével, nem érdekelve, hogy hasznos-e avagy sem. A Szagi harmonizálására nincs szüksége a zavarosban halászni szerető Fönöikiknek.

A Hokedli, ha besétál a szagelszívó funkcióval is felszerelt pókhálóba, akkor jegyet váltott a pokolba. A Hokedli ugyanis képtelen ellenállni a nagy gravitációjú jegyeknek, és örömében, hogy őrá is szükség van, mindent megtesz a Szaginak. Tényleg mindent, ők még a vérüket is odaadnák másnak, ha az kell. A Szaginak meg naná hogy kell az is.

Érdekes, de a Zsúrkocsi, legyen akármilyen nyuszi is időnként, a Szagelszívótól nem ijed meg. A Kutyaólhoz hasonlóan ugyanis ők is időnként meggondolatlanul elmaszatolnak dolgokat, utána meg kell egy határozottabb jellem, aki rendet csinál és elsimítja a kedélyeket. A Szagi erre kitűnően alkalmas, csakhogy a Zsúrkocsi nem szereti, ha kihasználják, úgyhogy lelécel a Szagi elől, berregjen másnak.

A Rekamié és a Szagelszívó nehezen bír egymással. Az egyik biztosan a vérpadon végzi, ha nem ad lejjebb a követeléseiből. Bár a Szagik jobban tudják összpontosítani az erejüket és pontosan tisztában vannak a Rekamié sebezhetőségével, a Rekik azonban mint a művészek általában, a lélek legmélyére látnak és gyenge pontjánál fogva alázzák porig a Szagikat.

Szagelszívó

A Szagos jegyek közül a Szagelszívó az egyetlen, aki nélkülözi az infantilis vonásokat, így kiemelkedik közülük. Ő a Szagos jegyek királya. Mivel ezeket az alkalmatosságokat rendeltetés miatt magasra pozícionálják, a Szagelszívók hajlamosak azt hinni, ők felsőbbrendűnek születtek, ez azonban csupán funkció.

A Szagelszívó élete, ahogy azt neve is mutatja, a szívásról szól, nade nem mindegy, hogy mit szív és hogy élvezi-e ezt! Nagyban függ a környezetétől, hiszen ő maga elég passzív: nem mindegy, hogy mondjuk a hippi Fogas füstölőket gyújt, netalán vicces tartalmú cigarettákat szív alatta, vagy a Zsúrkocsiról felszálló kellemes kajaillatot kell beszívnia, netán megfájdul a feje a Rekamié parfümfelhőjétől, vagy káromkodhat a Dohányzóasztal nehéz szivarfüstjében már amennyiben nem dohányzik, és még sorolhatnánk. Ugyanezektől függ persze a kivezető csövein kiáramló levegő minősége is, amivel azokat árasztja el, akiknek hátat fordít. Ezért van az, hogy a Szagelszívók mellett nagyon ritkán tartanak ki azok, akikkel nem foglalkozik elég gyakran, és nem jelennek meg nála az évek óta nem látott ismerősök, mint mondjuk a Fogasnál, viszont közeli barátaikkal elég stabil kapcsolatot tartanak fenn. Vigyázniuk kell azonban, nehogy valaki csak kihasználja, „megszívassa” őket, hogy aztán gúnyos kacajt hallatva tovaszökdécseljen.

Sorsfeladata tehát, hogy mások pozitív és negatív energiáját, kipárolgását szívja be és eressze rá megint másokra, és ez a folyamat határozza meg azt is, hogy érzi magát. Ha mindent jól csinál, megtisztul és megtisztít másokat is, de ennek általában szenvedő alanyai is vannak. Mindazonáltal, ha a Szagelszívó tisztába kerül működésének mikéntjével, hajlamos azt tragédiaként megélni, pedig mindenkinek megvan a keresztje: a Hokedli béndzsó, a Zsúrkocsi gyáva, a Főnöki bőrfotelt sokan utálják, a Tolóajtós szekrény képtelen felülemelkedni a dolgokon míg a Fogas minden felett elszáll, a Pelenkázóasztalnak néha (már elnézést) szarnak a fejére, de egyik sem mártírkodik annyit, mint a Szagelszívók.

Amúgy elszántak és kitartóak, fáradhatatlanul munkálkodnak valamin, így az életben nagyon sokra vihetik, ha némi tehetséggel is megáldotta őket a sors. Ez mondjuk nem túl gyakori, de nem is kifejezetten ritka jelenség. Ami ritkaság, az az önzetlen Szagi. A Szagi olyan, mint Jockey Ewing a Dallasból, mindig csak a maga hasznát lesi, de ugye milyen unalmas lett volna folyton csak Bobbyt, a Franciaágy-beütésű jófiút és a hokedloid Cliffet látni?

Naugye. A Szagelszívó kell. Vonzó, lehengerlő karakter, általában remek meggyőző és szónoki képességekkel: észre sem veszed, és máris az ujjai köré csavart, és csápolsz, kepesztesz, hogy vegyen észre megint. Ha nem vagy elég aktív, nem foglalkozik veled tovább.

Ezek a drága bűzmegelőzők még kapcsolatot is általában így választanak. Megteszik a roppant hatásos első benyomást, meghallgatják a panaszaidat és megértőbben reagálják le bárki másnál, aztán ülnek a babérjaikon, és nézik, melyik jelentkező (mert általában több is akad) izzad a legjobban értük, mert azt fogják választani. Ne várjunk hát tőlük udvarlást egy-két alkalomnál többször, határozottan cselekedni kell, vagy az egészet elfelejthetjük és zokoghatunk orczánkat a párnába temetve. A Szagit amúgy ez már nem fogja érdekelni.

A Szagelszívók társasági emberek, rosszul viselik a magányt. Azt szeretik, ha nyüzsög körülöttük az élet, ha csak úgy özönlenek a szagok, és ők vígan búghatnak kettes fokozatban. Az is lételemük, hogy tudják, van kire ereszteni a beszívott szagokat, mert ez teremti meg a számukra nélkülözhetetlen egyensúlyt.

És hogy mit keresnek az életben? A pozíciót. Azt, hogy a dolgok fölé emelkedhessenek akár munkában, akár kapcsolatban. Nekik különösen fontos ez, hiszen egy padlón lévő Szagelszívó igen-igen száni.

Persze a Szagelszívók sem ússzák meg a kiegészítő jegyeket.

A Szagi-Csőgörény felnéz magára. Általában elégedett magával, hiszen minél többet csőgörénykedik, annál több szagot szívhat be. Roppant harmonikus párosítás, de kívülről nézve nem mindig ilyen dicsőséges.

Egy Vastüdő kvintesszencia ellentmondásos személyiséget eredményez, hiszen a Vastüdő csak berregni szeret, kipufogni már annyira nem. Mártírságban viszont nincsen párjuk.

A Körfűrész kiegészítő erőszakossá teheti ugyan a Szagelszívót, ugyanakkor egyenesebb embert is kapunk, de lehet, hogy ezeket csak belül éli meg. Nagyon kedves, közösségi ember, gondoskodó, aztán meg láncfűrésszel feldarabolja a vadállat szomszédot. Mint Dexter.

A Szemétledobó nem mártír karakter, de mindent benyel. A Szagelszívó-Szemétledobó szívóereje egy fekete lyuk gravitációjával vetekszik, és egy modern szárnyasbetéthez hasonlóan szinte semmit nem enged vissza.Lelki szemetesnek, alkalmazottnak, barátnak kiváló.

A Rotációs kapa és a Szagelszívó elég távol áll egymástól, de épp ezért jól kiegészítik egymást. Ez a lendületes kvintesszencia sokat javíthat az alap bútorjegy mozdíthatatlanságába, esetleg még arra is ráveheti, hogy ő hozza meg a nagy döntéseket.

A Szagi és a Kenyérpirító, mivel mindketten konyhai gépek, nem sokat módosítanak egymáson. Maximum a Szagelszívóból kihozhat néhány kellemes szokást. Képzeljük el Jockey Ewingot, amint ágybareggelit visz Samanthának, meg egy szál virágot. Na olyan. A nap többi részében még Jockey Ewing marad.

A Kombájn mindenkit kicsit veszedelmessé tesz (talán a Rekamiét nem), a Szagelszívót pedig pláne. Megrögzött maximalista, keresztülgázol akárkin, karriert csinál, és megszerez mindent, ami kell neki. Cserébe megbecsüli azokat, akik mindvégig mellette álltak – legalábbis egy részüket.

Mosógéppel kiegészülve rend- és egyensúlymániások lehetnek, és ezt szigorúan számonkérik a környezetüktől is. Ha például egy igazságos családfőnek ez a bútorhoroszkópja, akkor ha a gyerek intőt hoz haza, olyan hegyibeszédet kap, hogy ihaj, de a végén megállapítják, hogy a padtárs kissrác volt a hibás.

A Szagelszívó-Fejőgép az megintcsak veszedelmes szívóerejű karakter, akik mindenből leszívják a maximumot. A motivációjuk általában a „hogy nekem több legyen” mondatban merül ki.

Összeillések:

A Szagelszívó és egy másik Szagelszívó egyenlő állóháború. Mint amikor egy macska fúj a tükörképére. Mindketten felbőgetik a ventillátoraikat és várják, hogy elfüstöljön a másik. A környezetük meg győzi hallgatni a motorok bőgését. Életveszélyes párosítás és tökre, tökre értelmetlen.

A Szagelszívó és a Kutyaól összeillik, hiszen a jámbor csahosok képesek a leglehetetlenebb helyzetekben a leghülyébb helyekre bealkotni, csak aztán győzzük tűrni a következményeit. A Szagelszívó azonban nemcsak tűri is a Kutyaól akcióit, de kimondottan örül a szolgálatainak, ráadásul a Kutyaól gyakorlatiassága jól jön számára a mindennapokban.

A Szagelszívó és a Járóka is hiába szagos-szagos, sajnos a Járóka túlzott fegyelme és racionalitása valamint mértéktartása irgalmatlanul fel tudja gőzölni az olykor Rekamiésan hisztériázó Szagikat, hiszen nekik is szükségük van drámaiságra. Legfeljebb a maguk angolosan bumfordi módján; egy Rekamiénak ugyanis a franciás sikk utánozhatatlanul a vérükben van.

A Szagik meg a Pelenkázóasztalok viszonyába a Szagelszívók hajlamosak többet belelátni, mint amit valójában tartogat. A Pelenkázók ugyanis mindenki után érdeklődnek, míg a Szagik sokszor kizárólagosságra vágynak. A Pelusosok is önzők, de mindennemű körítés nélkül, könnyedén és naiv arcockájukkal simán ki is használhatják még a Szagelszívókat is.

A Kanapé

A Főnöki bőrfotelek és a Szagelszívók nagyon eltérnek, ami alapján akár ki is egészíthetnék egymást, ehelyett ők egymás torkának esnek. A Főnöki nem szereti a zavaró tényezőket. Neki egy túlságosan aktív Szagelszívó IS zavaró tényezőnek minősül a folytonos berregésével, nem érdekelve, hogy hasznos-e avagy sem. A Szagi harmonizálására nincs szüksége a zavarosban halászni szerető Fönöikiknek.

A Hokedli, ha besétál a szagelszívó funkcióval is felszerelt pókhálóba, akkor jegyet váltott a pokolba. A Hokedli ugyanis képtelen ellenállni a nagy gravitációjú jegyeknek, és örömében, hogy őrá is szükség van, mindent megtesz a Szaginak. Tényleg mindent, ők még a vérüket is odaadnák másnak, ha az kell. A Szaginak meg naná hogy kell az is.

Érdekes, de a Zsúrkocsi, legyen akármilyen nyuszi is időnként, a Szagelszívótól nem ijed meg. A Kutyaólhoz hasonlóan ugyanis ők is időnként meggondolatlanul elmaszatolnak dolgokat, utána meg kell egy határozottabb jellem, aki rendet csinál és elsimítja a kedélyeket. A Szagi erre kitűnően alkalmas, csakhogy a Zsúrkocsi nem szereti, ha kihasználják, úgyhogy lelécel a Szagi elől, berregjen másnak.

A Rekamié és a Szagelszívó nehezen bír egymással. Az egyik biztosan a vérpadon végzi, ha nem ad lejjebb a követeléseiből. Bár a Szagik jobban tudják összpontosítani az erejüket és pontosan tisztában vannak a Rekamié sebezhetőségével, a Rekik azonban mint a művészek általában, a lélek legmélyére látnak és gyenge pontjánál fogva alázzák porig a Szagikat.

ználják, úgyhogy lelécel a Szagi elől, berregjen másnak.

A Rekamié és a Szagelszívó nehezen bír egymással. Az egyik biztosan a vérpadon végzi, ha nem ad lejjebb a követeléseiből. Bár a Szagik jobban tudják összpontosítani az erejüket és pontosan tisztában vannak a Rekamié sebezhetőségével, a Rekik azonban mint a művészek általában, a lélek legmélyére látnak és gyenge pontjánál fogva alázzák porig a Szagikat.

Válasz írása