márc 16, 2011

Kategória: Kvintesszenciák

Kilóg a szádból a Rotációs kapa

Ha a születési dátum számjegyeiből számolt egyjegyű végösszeg 5-ös, akkor az bizony a Rotációs kapához tartozik. Ők a gyökeres megoldások hívei, nem kenik el a problémákat, hanem feltárják őket, hiszen meg vannak győződve arról, hogy mindent az alapjaiban kell kezelni. Azért nem merészkednek el a mocskos mélységekig, mint a Csőgörények, de nem is felszínesek, mint a Kombájnok. Hihetetlen buzgalommal vetik bele magukat a problémák megoldásába, és addig nem nyugszanak, míg a dolgok végére nem értek. Hajlamosak azonban túlzásokba esni: ha a Rotációs kapa barátunkat áthívjuk, hogy segítsen eltüntetni a szőnyegünkön éktelenkedő vörösborfoltot, akkor könnyen megeshet, hogy a végén még a szobát is kifesteti velünk. Óvatosan közeledjünk tehát fejéjük személyes problémáinkkal is: roppant segítőkészek ugyan, és mindenre van tippjük, de nem tudnak végighallgatni, eszükbe jut, kinek telefonáljanak az  érdekünkben, feltúrják a netet és kinyomtatják az összes vonatkozó jogszabályt. A Rotációs kapák minden területen hajlamosak túllépni a hatáskörükön, ezért aztán fontos tudnunk, mikor kell őket leállítani. És hogyan.

Aki Rotációs kapával találkozik, jól teszi, ha mielőbb kiismeri annak szokásait, napirendjét, hogy szükség esetén egy elejtett félmondattal vissza tudja őt terelni saját dolgaihoz, például a 17 perc 43 másodperc óta esedékes uzsonnájához. Persze a Rotációs kapák csak ritkán szőrszálhasogatóan precízek, inkább rohannak, és mindig csúszásban vannak, mégis szeretnek tervezgetni, csak nem tartják magukat az elképzeléseikhez, mindig a nagyobb pörgés felé mozdulnak el. Lételemük az izgalom, imádnak utazgatni, bulizni, és bármilyen buliban benne vannak, talán a Segg-hely alap bútorjegyűek kicsit kevésbé.

A Rotációs kapa, ha megembereli magát és csak feleannyit meg is tesz, mint amit előír magának, igen sokra viheti: ha megtalálja, amiben tehetséges, hihetetlen szorgalommal gyakorol és fejleszti magát, és nem csak az alkalmi eredmények hajtják, mint mondjuk a Fejőgépet, hanem a tevékenység maga. A sikerhez persze meg kell tanulnia, hogy ne pörögjön rá túlzottan mások dolgaira, mert az rettenetesen sok időt és energiát emészt fel.

Mivel nem szeretik a felszínes dolgokat, a Rotációs kapákra általában lehet számítani, párkapcsolatokban is megbízhatóak és őszinték, nem szeretik a titkolózást, hacsak nem kedvezőtlen a párosítás az alap bútorjeggyel, Az Élveteg jegyekkel párosítva például fennáll a veszély, hogy az illetőt az ismeretségi körében csak hedonista bunkóként emlegetik majd, aki mindent megiszik és még a porszívó gégecsövét is… nade ne merészkedjünk messzire.

A Rotációs kapák tehát a munka hősei, csak figyeljenek, figyeljünk rá, hogy ott zakatoljanak, ahol szükség van rájuk.

Érzékeny testrészeik: lábfejek, lábujjak

Amit sose mondj nekik: Mi van, már megint bepörögtél?

Válasz írása