aug 3, 2011

Kategória: Életmód, Kvintesszenciák

Rápörgünk a Kőrfűrész hónapra

A Vastüdő monoton kattogása és a szeszélyes, melegrekordok után ősziesbe váltó időjárás, gondolom, alaposan próbára tehette az emberek tűrőképességét. Sajnos a Vastüdő ilyen, a kitartás a fő alapeleme és ahhoz, hogy átvészeljük, bennünk is ezt kellett erősíteni. A kitartást, a hitet és az állóképességet.

Na de a Vastüdő megtette dolgát, és mi már a hónap harmadik napján rögtön előhozakodunk, nem késlekedve, nem halogatva azzal, hogy mit várhatunk a Kőrfűrész kvintesszencia hatalma alatt álló augusztus hónaptól.

Például arra, hogy nem lehet előre semmi biztosat mondani. A Körfűrész ugyanis annyira változékony, hirtelen fel-felgyorsuló majd minden előjel nélkül megálló, passzív üzemmódba váltó, hogy nehéz megjósolni bármit is vele kapcsolatban. Csak az biztos, hogy nem lesz biztos semmi.
De azért a Körfűrész minőségek ismerete segíthet abban, hogy na de mégis mire készüljünk fel?

Mindenekelőtt arra, hogyha a Vastüdő hónapban inkább csak takaréklángon főztük ki a dolgainkat, akkor augusztusban bizony már alá kell pörkölni a projektjeinknek és nem várni tovább. A Körfűrész nagy energiája a segítségünkre is lesz, hiszen nem szereti a félbehagyott dolgokat. Ebben a hónapban a legnagyobb csomókat sem bogozással lesz értelme felszámolni, hanem csakis egy egyenes vágással. A Körfűrész nem szereti a vargabetűket, sem a félrebeszélést. Ebben a hónapban a szavaknak nem lesz akkora súlya, inkább a tetteknek. De legalábbis nem éri meg mondandónkat bő lére ereszteni, hanem inkább csomagoljuk gondolatainkat ütős tőmondatokba. Ebben a hónapban nagyon jó szlogeneket, csattanókat lehet megalkotni.

Persze az, hogy a Körfűrész szeret a dolgok végére járni, azt is jelenti, hogy az elválás sokszor nem lesz fájdalommentes, sőt, a Körfűrész az a kvintesszencia a Bútorhoroszkópban, amely az igazság kimondásának kellemetlen, de szükséges módját támogatja. Ebben a hónapban Csernus dokit idéző konstruktív lecseszésekben lehet része mindenkinek. Azonban fontos hogy felismerjük: nem a fájdalom okozása ebben a lényeg, hanem az, hogy megálljunk, elgondolkodjunk és új irányba fordulva immár maximális fordulatszámon pörögve tegyük a dolgunkat.

Sajnos a keserű igazságok mellé még az is járulhat ebben a hónapban, hogy az embert sokszor átvágják.  Ezért figyelmeztetünk mindenkit, hogy hiába kap el most mindenkit a hév, hiába pörög mindenki (augusztusban érdemes aktív módon pihenni és nemcsak dögleni a plázson, de várost nézni, túrázni meg idegenekkel bulizni is), de azért érdemes egy kicsit mindig résnél lenni, különben könnyen a szeptember hónap Szemétledobójában landolhatunk.

A Körfűrész hónap ismerkedés terén is a gyors megoldásokat támogatja és az agresszív, szépelgéstől mentes, nyílt hódítási technikákat. A Körfűrész hónapban érdemes megmutatni igazi, akár kissé állatias lényünket is, most ez nem riasztónak fog hatni, hanem őszintének. A már kialakult párkapcsolatokban heves viták és azt követő még hevesebb ágyjelenetek várhatók. Ez a hónap nem a mély boncolgatósdinak kedvez, hanem a fogcsattogtatásnak, a szikrázó energiáknak, amik épp csak egy picit vágnak az eleven húsba, de nem fordítják ki azt a saját bőréből: az majd októberben a Rotációs kapa hónapjában lesz esedékes.

Összességében elmondhatjuk, hogy bár a Körfűrész hónap mindenki számára tartogathat pofonokat, azonban lendületének köszönhetően új erőre kaphatunk, és most könnyebben szabadulhatunk meg régi szokásainktól, amit majd a szeptemberi Szemétledobó is támogat majd. Könnyebb lesz most érzelmileg elválni a régitől és optimistán tekinteni az új dolgok irányába. Ne féljünk hát ebben  a hónapban határozott, új irányba mutató döntéseket hozni, ugyanis az Univerzum is ezt támogatja most.

Válasz írása