márc 1, 2011

Kategória: Kvintesszenciák

Mosógépre fel!

Ha a születési dátum számjegyeiből számolt egyjegyű összeg 8, akkor Mosógéphez van szerencsénk. Ők a tiszta helyzeteket kedvelik, és általában egyenes emberek. Nem tartják magukban a szennyet, hanem rögvest tisztázó beszélgetések formájában, kímélő vagy kevésbé kímélő módon, de azért tapintatosan letisztázzák a helyzeteket. A könnyű, mindennapi helyzeteket. Mert ugyanakkor borzasztóan érzékenyek az egyensúlyra. Ez a gyengéjük: ha az egyensúlyuk veszélybe kerül, például rossz a viszony két egyformán fontos személy között, képtelenek tovább tiszta fejjel gondolkodni, elkenik a problémákat, és pengeélen táncolnak évekig, mintsem hogy felvállaljanak egy olyan konfliktust, amely hosszabb időn át kibillentheti őket az egyensúlyukból. A Mosógépek tehát csak akkor ragaszkodnak a tökéletes tisztasághoz, ha az a színeket is kíméli. A szituáció hosszú távon meghibásodáshoz vezet, ezért jobb, ha már az elején rácsapunk néhányat a vázukra, ez az ősi módszer minden hibát elhárít.

Konfliktusmegoldásban a Mosógépek mindig a kisebb ellenállás felé mozdulnak el, és tanácsot is ezen elv mentén adnak. Nem bonyolódnak például olyan helyzetbe, amiben egy harmadik fél haragját kivívhatják, mégis, a maguk módján kiállnak barátaik mellett. A maguk Mosógép módján. Zötykölődve, rázkódva, egyre csak haladva előre az előmosás, főmosás, öblítés és centrifuga ösvényén. Náluk egyébként minden munkafolyamatnak ez a menete, szeretnek előkészülni, a jól bevált módszereket alkalmazni, és a végén koncentrált energiabefektetéssel létrehozni valami igazán hasznos dolgot. Mikor ez utóbbinál tartanak, ne zavarjuk meg őket: centrifugálnak.

A Mosógépek egymás közt is nagyon különbözőek tudnak lenni, mondhatni, ők a legheterogénebb társaság a kvintesszenciákat tekintve, ezért kiismerésük és kategorizálásuk külön művészet: vannak köztük különböző kategóriák árfekvést, energia- és vízfogyasztást, valamint az alkatrészek minőségét tekintve. Az elöltöltősek általában nyitottabbak és családcentrikusabbak, míg a felültöltősek inkább agglegény/aggleány típusúak, akik bulizni szeretnek, magányosan kattogni és pörögni. Nem mindegy az sem, melyik programot részesítik előnyben, vannak, akik csak kímélő programot használnak, és elvetemült mániákusok, akik mindent a 90°-ba tesznek, és ami tönkremegy benne, azt „hulljon a férgese” felkiáltással dobják el, velük nem érdemes ujjat húzni, vagy megyünk mi is a tisztítóvízbe. Aki tehát Mosógéppel találkozik, először térképezze fel, milyen fajtával áll szemben, és eszerint viszonyuljon hozzá.

Nekik pedig tanácsoljuk, hogy maradjanak olyanok, amilyenek. Mosógépre mindenkinek szüksége van. Talán csak az egyensúlyt ne őrizzék annyira féltve: néha azért engedjék meg, hogy kedves személyek rájuk üljenek centrifugálás közben.

Érzékeny testrészeik: agy, labirintus a belső fülben, vesék.

Amit sose mondj neki: Te mocsok!

Válasz írása