dec 22, 2013

Kategória: Életmód, Nagy elemzések

Mit várhatunk a Rekamié évtől?

 

December 18-ával, azaz Szagelszívó napjával magunk mögött hagytuk a Bárszék évet, és átléptünk a Rekamiéba, de vajon mit is jelent ez a hétköznapokban?

 
Nos, képzeljünk el egy olyan reggelt, amikor csúnyán elalszunk, és akkor ébredünk fel, mikor már majdnem indulnunk kéne. Mit csinál ilyenkor egy Bárszék? Szépen, komótosan elkészül, reggelizget, esetleg bedob egy bátorító rumos kávét, közben pedig kitalálja, hogyan fogja kimagyarázni magát dugóra, felsővezeték-szakadásra, balesetre vagy ufótámadásra hivatkozva. A Rekamié ezzel szemben feszített tempóban készülődik, hagyja a francba az életmentő reggelit, mert a személyes varázs helyreállítása és a kifogástalan megjelenés sokkal fontosabb, teljes harci díszben sprintel a buszhoz, és megpróbálja behozni a lehetetlent is. Amikor nem sikerül, persze neki is szüksége van a magyarázatokra és a „szörnyű dolog történt” kezdettel kicsit színezze az amúgy banális okokat, a végén azonban megkérdőjelezhetetlen őszinteséggel hozzá tudja tenni, hogy „de látod, azért nagyon siettem”. És így nem lehet rá haragudni.

 
Az Aktus szó, bár gyakran a szex szinonímájaként használjuk, tulajdonképp elsősorban tettet jelent, ami nagyon jól kifejezi, hogy a szószátyár Bárszék év után eljött a tettek ideje. A Rekamié évben ezért a siker kulcsa is a tettekben rejlik majd, ezért érdemes az adott szituációban mindig a lehetőségekhez képest a maximumot nyújtani. Ebben az évben jobban fogjuk bánni, ha meg sem próbáltunk valamit, mint azt, ha beleadtunk mindent és ez is kevés volt.

 
Mivel a Rekamié igényes jegy, és kifinomult szépérzékkel is rendelkezik, fontos számára az első benyomás, valamit saját maga és mások megjelenése. A külső és a kisugárzás tehát az eddigieknél is fontosabb szerepet kap majd, és a mérleg nyelvét egyaránt billentheti pozitív vagy negatív irányba egy jól vagy rosszul megválasztott ruhadarab. Főleg a Rekamié napokon fontos, hogy ügyeljünk magunkra még akkor is, ha egyedül töltjük az egész napot: lehet, hogy senki más nem látja a borostát, a nagymamabugyit vagy a lyukas zoknit, amit felhúzunk, de mi magunk igen. A Rekamié napokat idén meg kell szentelni, ezért ne sajnáljunk egy kis arcszeszt, parfümöt, visszafogott sminket akkor sem, ha ez csak magunknak szól.

 
Természetesen a Rekamié év sem csak arról szól, hogy kicsinosítjuk magunkat és odavágunk az egész világnak, ezért érdemes odafigyelni a buktatókra is, amiket az új év tartogat.
 

A Rekamié év bárkiből előcsalhatja a színpadiasságot, ami túljátszásba, és sokszor nem őszinte, de annál nagyobb hitelességgel előadott sztorikba bonyolódáshoz vezet. Előfordulhat, hogy egy lélekápolónak szánt kedvességet szerelmi vallomásnak, egy bíztató dicséretet az előléptetés vagy fizetésemelés ígéretének veszünk, majd nagyot koppanunk, ha kiderül, hogy csak mi gondoltuk tovább az egészet, ezért érdemes észnél lenni, és tényleg csak a csupasz tetteket nézni a szavak és gesztusok mögött, ezek ugyanis ritkábban hazudnak.

 
Másfelől nem árt, ha megzabolázzuk önérzetünket, hiszen lehetünk sértődékenyek, megközelíthetetlenek és csinálhatunk ordas patáliákat a Rekamié év hatására hivatkozva, de ha senki sem tanúsít némi önfegyelmet, akkor év végére nem lesz két ember, aki még szóba áll egymással, és nem a mosatlanban lesznek a tányérok, hanem apró szilánkokra törve a földön szanaszét.

 
Természetesen az önérzetesség hozzá tartozik egy vérbeli Rekamiéhoz, de ezt most inkább tartogassuk arra, hogy hogyan viselkedünk másokkal, illetve mit engedünk meg a többi embernek. Legyünk nyugodtan válogatósak, ha párkeresésről van szó, állásinterjún ne szerénykedjünk a fizetési igénnyel, és partnereinktől mindig követeljük meg a megfelelő viselkedést. Fontos következetesnek lenni, ugyanakkor a nem biztos, hogy érdemes átvenni a Rekamiék képességét az örökkön tartó haragra.

 
Mivel a Rekamié érzelmes, hódítani és szíveket rabul ejteni vágyó Aktus jegy, ez az év kiváló alkalmakat tartogathat a szinglik számára, hogy párt találjanak maguknak. A csapodár Bárszék után most sokan fellélegezhetnek, hiszen a Rekamié igyekszik tökéletes partner lenni: akik a Bárszék évben megégették magukat egy-egy Barney Stinsonnal, azokat most kárpótolhatja a sors, sőt, esély van arra, hogy a kalandorok is megszelídülnek egy kicsit – ha csak év végéig is. Párkapcsolatban élőknek nagyobb hullámvölgyektől mentes, de időnként azért nagy cirkusszal egybekötött hónapokra lehet számítaniuk.

Válasz írása