dec 18, 2015

Kategória: Egyéb

Mit várhatunk a Franciaágy évétől?

flower_pillow_cr

Most, hogy magunk mögött hagytuk a legtöbb ember számára igen tartalmasra sikeredett Fogas évet, érdemes megvizsgálni, mire számíthatunk a Franciaágy év párnái között.

Mivel a Franciaágy Aktus jegy, ezért a jegyében álló évet a tettek hajtják majd előre: míg a Tartalmas Fogas évben olykor nehéz volt egyenesen állni a történések cunamijában, addig a Franciaágy rendkívül unalmasan is eltelhet, ha nem dolgozunk érte, hogy jó és tartalmas legyen. Ha változásokat szeretnénk életünkbe, lépnünk kell, nem pedig várni például az új állásajánlatra vagy udvarlóra, mert ez már nem a Fogas éve, amikor hiába is próbáltunk volna a sarokba bújni, a történések ott is megtaláltak. A Franciaágy kényes a változásokra, és sokszor szívesebben maradnánk a paplan alatt a jó melegben, mint hogy nekivágjunk élni az életünket, ezért fennáll a veszély, hogy sokszor kárhoztatjuk magunkat a kényelmes unalomra.

Míg a Fogas év gondolkodni valóval is rendre ellátott mindenkit, addig a Franciaágy inkább az érzelmeinket fogja célba venni, és megtanít ezeket mélyen és intenzíven megélni. Akinek már elege volt az agyalásból, az fellélegezhet, mert most a nagy boldog vigyorgások, föld felett lebegések ideje lesz – remélhetőleg. Persze az is lehet, hogy épp rosszul jönnek ki a dolgok, és akkor sarokban zokogással és szomorú dalok hallgatásával tölthetünk el irgalmatlanul sok időt, ami miatt ugrásszerűen megnövekedhet az érdeklődés a jó pszichológusok iránt, de gondoljunk a jobb esetre, mikor csak új párkapcsolatok ütik fel fejüket környezetünkben, és nem győzzük majd letiltani a túl sok közös képet posztolós ismerősöket a facebookról, míg rá nem jövünk, hogy már minket is jópáran blokkoltak hasonló okokból.

Ha már szó esett a párkapcsolatokról, akkor mindenképp el kell mondanunk, hogy a Franciaágy éve kedvez a szerelemnek, hiszen a Franciaágy egyedül is kényelmes ugyan, de párosan az igazi. Most az egyedülállók nagyobb aktivitással vethetik bele magukat a társkeresésbe, ami felpezsdíti majd a hangulatot a szórakozóhelyeket, céges bulikon, és ellentétben a Fogas évvel, mikor az eszénél kellett megfogni a másikat, most sokkal könnyebb lehet ismerkedni – ha nem áll szándékunkban ismerkedni, akkor ennek megfelelő határozottsággal kell fellépni.

A Franciaágy, mivel vágyik a szeretetre, roppant könnyen manipulálható jegy, akit béke, biztonság és boldogság ígéretével sok mindenre rá lehet venni, ezért hajlamosak lehetünk meggondolatlan döntésekre, ha elvakít minket a határtalan lelkesedés, vagy már nem látunk az orrunkig sem a rózsaszín ködtől. Bár illúzióromboló lehet, de érdemes ilyenkor kikérni olyasvalakinek a véleményét, aki higgadtabban és racionálisabban látja azt a helyzetet, amiben mi csak érzelmi alapon tudnánk dönteni.

Az érzelmek most amúgy is nagyobb súllyal szerepelnek majd a mindennapi életben mint bármely más bútorjegy évében: most egy rossz hangsúllyal elmondott mondatot vagy csúnya nézést sokkal súlyosabb problémának érezhetünk mint amilyen valójában, és ami rosszabb, ennek megfelelően is kezeljük majd. Ha nem mi, akkor a másik ember. Akire ráförmedtünk. Vagy akire csúnyán néztünk. Vagy legábbis ő így érezte. Ezt nagyon nehéz elkerülni, ezért inkább arra érdemes figyelni, hogy ha már kész a baj, akkor megfelelő érzékenységgel kezeljük a helyzetet, és ne intézzük el a dolgot annyival, hogy a másik a hülye, inkább igyekezzünk kicsit megvigasztalni.

Fontos változás még, hogy amíg a Fogas évben könnyebben fogadtunk be és engedtünk el másokat, addig a Franciaágy évében sokkal ragaszkodóbbak leszünk, így lemondhatunk a zokogás nélkül abszolvált búcsúbulikról, és tartsunk magunknál elegendő papírzsebkendőt, ha bármilyen komolyabb eseményre készülünk. A hölgyek nagy barátja idén a vízálló smink lesz.

Zárszóként pedig annyit még hozzátennénk, hogy a Franciaágy legerősebb “fegyvere” a szeretet, így idén abból is leckét kaphatunk, hogy nyitott szívvel és kedvességgel sokszor többet tudunk elérni mint a kemény szavakkal.

Boldog új bútorévet mindenkinek!

Válasz írása