dec 18, 2016

Kategória: Egyéb, Horoszkóp

Kukkantsunk be a Tolóajtós szekrény évébe

hanging-on-1534664-640x480

A Franciaágy évét sokan másnak vártuk, mint amilyenre sikeredett: inkább szomorúságunkban sírdogáltunk, mint meghatottságból, heves érzelmeinket nem mindig a pozitív tartományban éltük meg, kapcsolatok, barátságok mentek tönkre, hisz a Franciaágy egy sértődékeny, önérzetes Aktus jegy, ráadásul könnyű csőbe húzni és az érzelmeivel manipulálni. A Tolóajtós szekrény, ami a következő bútorévet uralja, nem ilyen.

Tartalmas jegy lévén a Tolóajtós szekrény év a felhalmozásról szól majd, ami sokszor egyet jelent majd a féktelen költekezéssel, ezt sokan megtapasztalják már az új Bútorév első hetében, így karácsony előtt: ki azért, mert részt vesz ebben a tömeghisztériában, ki pedig azért, mert apró-cseprő ügyeinek intézése közben is folyton tömegbe, forgalmi dugókba ütközik. Aki most nem is veri el előre az első negyedéves fizetését, annak is érdemes észnél lennie a következő hónapokban, és nagyon tudatosan indulni nagybevásárlásra, bútoráruházba, kuponnapokra és nyaralni is, mert könnyen elszaladhat a ló bárkivel.

Mivel a Tolóajtós szekrények viszonylag nehezen mozdulnak, a (külföldre) költözést, munkahelyváltást nem különösebben támogatják most az Univerzum energiái, így aki mindenképp ilyesmibe kívánja vágni a fejszéjét, annak fel kell kötnie a gatyát. Ugyanez igaz a párkapcsolatokra is: nem valószínű, hogy ez a nagy szakítások éve lesz, mint a 2008-as Szagelszívó, így éppoly valószínűtlen a lila ködben lebegést követő csúnya pofáraesés, mint amilyen nehéz lesz idén kiszállni egy rosszul működő párkapcsolatból. A szingliknek sokkal nyitottabbnak kell lenniük idén, mert alapvetően nem támogatja a romantikát az évet uraló bútorjegy, cserébe, ha nagy nehezen egymásra találnak valakivel, az jó eséllyel lesz komoly, tartós kapcsolat. Sokkal inkább célravezető lehet most hónapokig küzdeni valakiért, mint kalandokban reménykedni.

A Franciaágy érzelmi manipulálhatósága után kifejezetten üdítően hat majd a stabil és racionális Tolóajtós, hiszen kevesebb meggondolatlan döntést hozunk majd idén, és könnyebben lerázzuk magunkról a kellemetlen beszólásokat is, tehát magabiztosabbak, tudatosabbak lehetünk idén – már ha nem zárkózunk be a tolóajtók mögé búsulni, mert ilyen is előfordulhat. Érdemes most figyelni a környezetünkben élőkre, hiszen a problémákat nem könnyen kommunikálja ez a Tartalmas jegy, inkább megtartja őket magának, és hagyja, hogy felemésszék a negatív gondolatok és az egyedül töltött esték. Figyeljünk oda egymásra, és próbáljunk segítő kezet nyújtani, ha azt látjuk, hogy valamelyik társunk depresszióval vagy netán evészavarral küzd, és mindenképp fogadjuk el a segítséget, ha mi kerülünk ilyen helyzetbe.

A Tolóajtós szekrényből, ahogy mondani szokás, időnként csontvázak is előbukkanhatnak, vagyis múltunk sötét árnyai megjelenhetnek újra az életünkben. Érdemes már az év első napjaiban elgondolkodni rajta, kit nem szeretnénk viszontlátni idén sem, és ha eddig még nem tettük, tiltsuk le őket a közösségi média minél több felületén, nehogy véletlenül valamiről eszükbe jussunk. Persze lehet, hogy így is olyasvalakibe botlunk az utcán, akit a hátunk közepére sem kívánnánk, de minél kevesebb esélyt kell adni az ilyen véletlen találkozásoknak. Ha titkolni valónk van, talán jobb, ha felvállaljuk, hiszen egy őszinte beismerés után sokkal több esélyünk van megbocsátást nyerni mint a súnya lebukás után, pláne, ha még meg is próbáljuk kimagyarázni a lehetetlent – az ilyen Bárszékeskedésnek amúgy sem ülünk fel könnyedén ebben az évben.

Még egy kellemetlen (bár valakinek kellemes) aspektusa lesz ennek az évnek, mégpedig az, hogy testsúlyunk gyorsabban gyarapodik a szokásosnál. Akik éjt nappallá téve kondiznak néhány kiló plusz izomért, azok örülhetnek, akinek viszont nem állnak jól a gömbölyded formák, vagy lapos hassal érzik csinosabbnak magukat, azoknak érdemes megtartani a rendszeres mozgásról, egészséges életmódról, kevesebb nassolásról és időnkénti tisztítókúráról tett újévi fogadalmaikat.

És még egy gondolat a végére: a Tolóajtós szekrény szeret nagyot álmodni, ne féljünk tehát megvalósítani vágyainkat akkor sem, ha ezek nagy döntések és időnként rengeteg pénzbe is kerülnek. Valaki új lakást venne, valaki gyereket vállalna, mások a tengerentúlra mennének nyaralni és megmártózni a Csendes-óceánban. Ez az év tartalmazza a lehetőséget, csak ne feledjük kinyitni a tolóajtókat és tenni azért, hogy álmaink valóra váljanak.

Boldog új bútorévet mindenkinek!

Válasz írása