márc 23, 2011

Kategória: Kvintesszenciák

A Körfűrész – Hello Zepp!

Ha a születési dátum számjegyeinek egyjegyű összege 3, akkor ez egy Körfűrészhez tartozik. A Körfűrészekkel kell a legjobban vigyázni, mert nagyon könnyen átvágják vagy megsértik az embert, főleg ha a kvintesszencia nem harmonizál az alap bútorjeggyel. Főleg egy Aktus jegy fordulhat ki így önmagából, még a legkedvesebb Franciaággyal is jobb óvatosnak lenni ilyen esetben, de az Élveteg jegyekből is igazi önző kis szadistát csinálhat ez a kiegészítő jegy, persze csak ha nincsenek megtámogatva szelídebb jegyekkel minden egyéb fronton.

Amíg nincsenek mozgásban, jellemzően roppant vonzóak a Körfűrészek, és igen izgalmas társaságot jelentenek: határozottak, jól reagálnak a közeledésre, gyorsan átveszik a másik fél melegségét, de ha bepörögnek és túlforrósodnak, akkor csúnya sebeket ejtenek, sokszor maguk is sérülnek. Egy Körfűrész férfi mellett egy nő biztonságban érezheti magát testileg, a lelkére azonban nagyon vigyáznia kell. A Körfűrészből viszont általában hiányzik a rosszindulat: nem akar ő senkit direkt bántani, egyszerűen kíméletlenül őszinte a természete. Ő maga a saját középpontja körül forog, kiismerni szinte lehetetlen, egy régről ismert Körfűrésznek is könnyen lehet tehát olyat mondani, amitől bepörög és kiengesztelhetetlenné válik.

A Körfűrészek szeretik ízekre szedni a problémákat, nem finomkodnak, nem halogatnak. Ajtóstól rontanak a házba, stílusuk lehengerlő. Körfűrész barátainkhoz akkor forduljunk tanácsért, ha konstruktívan destruktív, fájósan lebaszós de kíméletlenül őszinte tanácsra vágyunk, és nem a lelkünk ápolgatását várjuk el akkor is, ha tudjuk, hülyék voltunk. Hiába is állunk neki hisztizni ilyenkor, jobban tesszük, ha inkább magunkba nézünk.

Tanácsot ritkán kérnek az ilyen kvintesszenciával megáldott emberek: az önállóság számukra mindennél előbbre való, kár, hogy gyakran kifejezetten önfejűek, és ezt olykor önsors-rontó hajlam is tetézi,és ezzel nem lehet mit csinálni, de tulajdonképp nem is kell: vagy a saját kárukon tanulnak, vagy gyakorlatilag sehogy.

Aki Körfűrésszel találkozik, jobban teszi, ha csak fokozatosan tárja fel lelkének mélységeit, ha nem akarja, hogy bántódása essen a kíméletlen kritikák által. Ha egy társaságban több Körfűrész üti fel a fejét, akkor nem árt menekülni, vagy legalábbis fedezékbe húzódni, hiszen ismerjük a mondást: aki körfűrészek közé keveredik, azt szétkörfűrészelik.

A Körfűrészeknek csak annyit tanácsolnánk, hogy néha nézzenek utána, mi a jelentése a „gyengédség” szónak. Néha nem árt ilyesmit is gyakorolni.

Érzékeny testrészeik: a teljes bőrfelület, de főleg a kézfejek, azon belül is a hüvelykujj.

Amit sose mondj nekik: Mire fened a fogad?

Válasz írása