aug 1, 2016

Kategória: Heti jóslatok

Könnyű nyári jóslatok augusztus 1-től 7-ig

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

A héten nem csak új, Fejőgép jegyű hónapot ünnepelhetünk, de a Szagömlés miatt is kesereghetünk, kinek melyik a szimpatikusabb. A lényeg, hoy masszív bútorállás várható a héten, így mindenkinek érdemes lesz felkötnie a gatyáját.

A Járókákat a napjukkal együttálló Vastüdő teheti egykedvűvé a héten, így érdemes figyelni, hogy hétfőn minél jobb napjuk legyen és ez a hangulat fixálódjon a következő napokra. Tudjuk, ezt könnyű mondani, de a hétfői Rekamié után jön a Szagömlés, ami egyértelműen nekik kedvez, azt az egy napot pedig már ezzel a tudattal is ki lehet bekkelni. A két Szagelszívó nap persze megdolgoztathatja őket, akár a melóhelyen, akár esetleg nyaralás során egy váratlan probléma formájában, de a hétvégi Élveteg napok mindenképp pozitív kicsengést sejtetnek.

A Szagelszívókat a héten két, a jegyükben álló nap is támogatja, amelyek a Csőgörénnyel és a Körfűrésszel együttállva biztosítanak nekik fenenagy magabiztosságot. Ezzel most szinte már a zen Fogasok szintjére juthatnak és megőrizhetik lelki nyugalmukat még egy esetleges stresszhelyzetben is. Ha főnökük láthatóan pánikba esve fordul hozzájuk, azért igyekezzenek némi izgalmat színlelni, vagy indokolatlanul is azt a gyanút kelthetik, hogy valami furcsa szer hatása alatt vannak.

A Szagos jegyeknek zsinórban négy nap is jut ezen a héten, ami kellemesen hangzik, de sajnos a Pelenkázóasztaloknak pont a Szemétledobó kvintesszencia jut. Mivel ez ellentétes hatású a hónapot uraló Fejőgéppel, meglehetősen felgyorsulhat életük: mind az események, mind a hangulataik képesek lesznek hatalmasat változni, egyik pillanatról a másikra. A legjobb, amit ilyenkor tehetnek, hogy változatos kalandként tekintenek erre a hétre, a másik, hogy nem hagyják otthon esernyőjüket, váltócipőjüket vagy tamponjukat.

A Kanapék ezen héten úgy érezhetik, hogy embertársaik nem engedik érvényesülni újító szándékaikat. Sebaj, ez csak a Szagömlés miatti letargia hatása, az ötleteket pedig érdemes felírni és elrakni kicsit későbbre, a Fejőgép hónap ugyanis jobban fogja támogatni azok megvalósulását. Persze addig is beszélhetnek másokkal ezekről, hogy az élet- és piacképtelen tervekre ne pazarolják az időt, gasztronómiai újításaikat azonban nyugodtan teszteljék szeretteiken, mert ha valami nem sikerül jól, annak most a Szagelszívók elviszik a “füstjét”.

A Főnöki bőrfoteleknek ezen a héten nagy szükségük lehet mások támogatására, hiszen a Szagömlés az ő fejüket is elborítja majd, érdemes azonban olyan irányokból keresni szövetségeseket, ahonnan máskor nem szoktak, akár karrierről, akár a magánéletükről van szó. Most munkahelyükön kivételesen egy állásponton lehetnek ellenlábasaikkal, akár a többségi vélemény ellenében is, egyéb problémájukra pedig lehet, hogy pont az anyukájuk tudja a legjobb megoldást, még akkor is, ha ők nem szeretik, hogy még mindig gyereknek nézik őket.

A Hokedliknak nem lesz napjuk a héten, de mivel mindenki mással lesz most elfoglalva, legalább meglesz az esélyük, hogy foglalkozzanak egy kicsit saját magukkal. A hétfői Rekamié lelkületét is érdemes lehet most felvenniük, és kicsit csinosabbnak, sminkesebbnek, illatosabbnak mutatkozni a szokásosnál, ha másért nem is, hát a saját kedvükért. A testtel való foglalkozás felpezsdíti a lelket is, ami főleg a hó eleji Szagömlésben napokon jöhet majd jól.

A Franciaágyaknak a héten nem érdemes dacolniuk a Szagos napokkal, mert sajnos így is, úgy is apró, de kellemetlen ügyek várnak rájuk a hétvégéig. Ezek főleg olyasmikkel kapcsolatosak, amik felett eddig nagyvonalúan átsiklottak, például számlatartozások vagy lejáró kuponok és bérletek. A jó hír, hogy mindent simán el tudnak majd hárítani, hiszen két Szagelszívó nap is dolgozik a héten azon, hogy a viharfelhőket elszívja  a fejük fölül, kivéve, ha keménykednek, mert azzal a nyakukba szabadíthatnak egyfajta mini-szopóágat.

A Rekamiék napja a Fejőgéppel áll együtt, ami lezárást és újrakezdést hozhat, pláne, hogy az új hónap is ennek a kvintesszenciának az égisze alatt áll. Ez persze nem mindig kellemes, pláne, hogy most még öt Szagos nap is nehezíti a pályát, azonban jó, ha minden Reki az eszébe vési, hogy  a Szagömlés  után felragyognak az Élveteg napok, amikor véget ér a stressz és mindennek megtalálják az értelmét. Addig persze jól jön egy pohárka bor esténként, de ne filózzák túl a dolgokat.

A Zsúrkocsiknak a spájzolásról szólhat ez a hét, hiszen egyrészt Fejőgép hónap van, másrészt pedig a Szagömlés nekik sem hozza meg a kedvüket ahhoz, hogy kidugják az orrukat a lakásból, pláne úgy, hogy két Szagi nap is ott leselkedik majd, hogy elszívja vonzerejüket, a sütik illatát. Nyilván azért nem lehet az egész hetet a barikádjaik mögött tölteni, akármennyire is ez tűnik a legvonzóbb opciónak, de mindenkinek meg kell tanulnia együtt élni az élet kellemetlenebb meglepetéseivel is.

A Szobainasok most átlagon felüli teljesítményt nyújthatnak az életük minden területén, hiszen napjuk a Rotációs kapával áll együtt. Bár  így, a Fejőgép hónap elején vinné őket a lendület, javasoljuk, ne rángassanak bele válogatás nélkül mindenkit a pörgős programjaikba, mert nem biztos, hogy szeretteik is szívesen csatlakoznak hozzájuk például teljesítménytúrázni, vagy kollégáikban is van elég szufla egy előrehozott határidőhöz – persze csak ha nem a többiek is felpörgött Szobainasok.

A Bárszékek a héten elszakadhatnak a saját magukkal való foglalkozástól, hiszen nem lesz napjuk a héten, de a másik két Élveteg jegynek igen, ez pedig nyitottabbá teheti őket a társas kapcsolatokban, sőt, akár bensőséges beszélgetésekhez is helyt adhat, amiből a Bárszékeknek a sok kópéságközt sokszor nem jut elég. A megnövekedett empátiájukat akár régebb óta fennálló konfliktusok elsimításánál is kamatoztathatják, de jól jöhet ismerkedésnél is, akár új barátokat keresnek, akár kapcsolatot.

A Dohányzóasztalok napja a Kenyérpirítóval áll együtt, ennek hatását azonban két Szagelszívó nap is enyhíti, ami után nyoma sem marad a pirítós finom illatának. Ez leginkább a diétázóknak rossz hír, de a jegy amúgy tökös képviselőinek is okozhat némi meglepetést az, hogy milyen helyzetekben tudnak indokolatlanul stresszelni. Mondjuk szuritól, vérvételtől, de akár a menzán az ételrendelés is túlzott izgalmakat okozhat. Ezt akár felfoghatjuk egy enyhe Szopóágnak is, de nem muszáj nekikeseredni, mert nem mindenki ússza meg ennyivel.

Az Éjjeliszekrény jegyűeket ezen a héten nem fogják zargatni, ellenben most kimutatják a foguk fehérjét és olyasmiket is elkövethetnek, amivel környezetüket megdöbbentik. Erről a hetet uraló masszív Sazgömlés lehet, de ez mindegy is, a lényeg, hogy most csúnya dolgok fognak előkerüli a fiókból, ez azonban feltétlenül szükséges ahhoz, hogy mások megértsék, mit is akarnak az Éjjeliszekrények valójában. Legyenek bátrak a héten, és lehet, hogy most még az önzésük is jól veszi ki magát.

A Tolóajtós szekrények a héten jól bealtatnak mindenkit, akit amúgy is elkábítanak a Szagos napok, aztán a végén előállnak valami bombasztikussal, és erre bizony a többiek már nem tudnak olyan gyorsan reagálni. Most őnáluk van a kezdeményezés, ezért érdemes valami nagy dologba vágniuk a fejszéjüket, ezzel pedig megelőzhetnek mindenkit, aki ezt szeptemberben, Csőgörény hónapjában tervezi. Persze, ha így tesznek, elkötelezik magukat egész hónapra, hiszen csak így őrizhetik meg lépéselőnyüket.

A Fogasok, a Bútorhoroszkóp virággyerekei most örülnek mindennek, de ugyanakkor mégsem. Számukra a Szagömlés után a szombati Szobainas-Rotikapa nap felérhet egy pofonnal, de legalább is azt az érzést idézi fel, mikor a tél közepén valaki ablakot nyit a “meleg, de büdös” irodatérben: ha nem szállnak le idejében a földre és nem tesznek rendet maguk körül. Érdemes tehát kihasználni a pénteki Szemétledobót egy lelki nagytakarításhoz.

A Kutyaólaknak jó hetük lesz, mert rögtön kedden szagot fognak (ráadásul az a nap az újrakezdő Csőgörény támogatását élvezi), és nagy fordulatszámmal rápörögnek a feladataikra. A Szagelszívó napokon könnyű lesz túlhajszolniuk magukat akkor is, ha nem liheg a nyakukba a főnök, mert élvezetet találhatnak a munkájukban, ami miatt észrevétlenül is becsúszhat pár túlóra, ezért érdemes az esti programokat inkább az amúgy is Élveteg hétvégére tartogatni, és ,egpróbálni tartani magukat a munkaidőhöz, mert így is mindent bőven befejeznek majd időre.

Válasz írása