márc 9, 2011

Kategória: Kvintesszenciák

Kombájnnal jöttem

A születési dátum számjegyeinek 7-es az egyjegyű végösszege, akkor Kombájnnal van dolgunk. A Kombájn igen végletes hatásokat tud kiváltani a környezetéből, hiszen aki aláfekszik, azon átgázol, viszont ha felkapaszkodunk mellé, együtt arathatjuk le a termést. Őt mindkét eset hidegen hagyja, csak az aratás érdekli. Nem árt tehát jóban lenni velük, ha Kombájnnal találkozunk, ezt mindig tartsuk szem előtt. Ne hozzuk ki őket a sodrukból, mert akkor eszeveszett dúlást rendezhetnek, főleg az amúgy is hisztis Aktus jegyűek. Ilyenkor szaladjunk.

A Kombájnok viszonylag türelmesek, nem nyomulnak, inkább kivárják a megfelelő pillanatot, és bár a vetésre ők nem fordítanak nagy gondot, aratni annál jobban szeretnek. Szemükben a tarolás iránti vágy csillog, nameg az ötéves terv és a téesz vagyona. Imádnak felhalmozni, be- és megtakarítani, de nem dőzsölnek és nem költekeznek ész nélkül: ők a raktárakra gyúrnak.

A Kombájn barátok hasznos és praktikus tanácsokat tudnak adni, amikkel előbbre juthatunk az életben. Igaz, hajlamosak ilyenkor kicsit a saját malmukra hajtani a vizet, de amíg ez nem színtiszta kihasználás, addig semmi baj nincs vele. Tudnak viszont iszonyatosan önzőek lenni, sok-sok év után is meglepetést okozni, nem csak kellemeset. Anyagiasságuk néha barátságok végét jelentheti.

Ha valakinek, hát egy Kombájnnak aztán igazán nagy esélye van arra, hogy sokra vigye. A jég hátán is megél, a semmiből csinál aranyat, és még parlamentet is épít belőle. Ha nagy utat tettek meg felfelé a nyugati típusú társadalmak gyűjtőmedencéjében, a társadalmi ranglétrán, ne emlékeztessük őket arra, honnan jöttek: tudjuk, hogy a kis kertész is baromi büszke a kerti szerszámaira, mégse szereti, ha kis kertésznek nevezik.

A problémák nem állhatnak egy Kombájn útjába, hiszen ő nem ismer akadályokat: így vagy úgy mindenen túljut, és a vesztes helyzetből is tud profitálni, hiszen tanul belőle, ami nagy erény. Mindig a talpára esik, és ritkán sétál bele kétszer ugyanabba a hibába. Súlyos személyiségük van, stabilan állnak a lábukon, minimum cunami kell ahhoz, hogy kibillentse őket az egyensúlyukból.

Határozottságuk igazán lehengerlő, de nem ajánlatos őket csodálkozva szemlélni. Ilyenkor ugrani kell, fel melléjük vagy jó messzire el az útjukból, különben könnyen a Kombájn alatt találhatjuk magunkat.

A Kombájnoknak azt tanácsoljuk, próbáljanak meg egy kicsit finomabban közelíteni olyan törékeny dolgokhoz mint barátság, szerelem vagy a Herendi porcelángyár bemutatóterme. Higgyék el, a környezetük hálás lesz érte.

Érzékeny testrészük: gerinc

Amit sose mondj nekik: El az utamból, paraszt!

Válasz írása