dec 18, 2014

Kategória: Életmód

Kezdődik a Fogas éve!

paper_lanterns_cr

 

December 18-án a Szagelszívó nap magába szippantja a Rekamié évét, és másnap felvirrad a Fogas éve. De milyen hatása lesz ennek ránk nézve?

 

A legismertebb Fogas jegyű személy, akinek születésnapját világszerte ünneplik, Jézus. Innen máris sejthető, hogy ez az év sokkal spirituálisabb lesz az előzőnél, és a külsőségek fontossága háttérbe szorul. Ez persze nem azt jelenti, hogy a hölgyek is feltétlenül növesszenek gyapjas szőrt alsó végtagjaikon, de akik unták már, hogy a Rekamié évében többet számított a trendi megjelenés mint a hozzáadott érték, azok bizony fellélegezhetnek. Nyilván továbbra sem ajánlott a Rekamié év tapasztalatai sutba dobva hobónak öltözve mehetünk állásinterjúra, kócosan és mezítláb, de ezentúl egy évig nem a dekoratív megjelenés billenti meg a mérleg nyelvét.

 

Mivel a Fogas Tartalmas jegy, ez az év hozhat anyagi és erkölcsi gyarapodást egyaránt, de mindkettőért meg kell küzdeni. Érdemes lesz odafigyelni belső motivációinkra, megérzéseinkre, és kitartani elveink mellett akkor is, ha falakba ütközünk. Fontos emlékezni arra is, hogy a Fogas nem ragaszkodik semmihez foggal-körömmel, hanem elengedi és visszavárja a dolgokat – így kell most tennünk nekünk is: ne ragaszkodjunk kizsákmányoló munkahelyhez, vesztett pozícióhoz vagy boldogtalan párkapcsolathoz. Engedjük el ezeket a dolgokat, és csináljunk helyet a jobb életnek, amire hiába várunk, míg a régi rosszba kapaszkodunk. A Fogas év megtaníthat arra, hogy az elmúlás egyben valami új kezdete is, és arra, hogy sokszor el kell veszítenünk valamit, hogy egy másik dolgot megszerezzünk: egy új párkapcsolatért fel kell áldoznunk a szabadságunkat, egy jobb munkahelyért a régit, a szebb alakért a junkfoodot, az állandó nassolást, esetleg a szabadidőnk egy részét. Valamit valamiért.

 

Persze a Fogas évnek is lesznek buktatói. Mivel spirituálisabban jóval nyitottabbak leszünk mint előző évben, könnyen fogékonnyá válhatunk hajmeresztő eszmékre, eshetünk áldozatául ügyes manipulátoroknak, extrém esetben még a televíziós jóslós-varázslós műsorokba is betelefonálhatunk. Visszájára fordulhat az is, ha valamit túlmagyarázunk, mert végső soron minden rossz dolognak meg lehet találni a mögöttes értelmét vagy magyarázatát – mint említettük, a Fogas megbocsátó jegy, de ajánlatos megőriznünk valamit a Rekamié önérzetéből ahhoz, hogy ne váljunk balekká vagy önmagunk ellenségévé, hiszen nem kell minden Fogasnak megfeszülni a megváltásért, és nem feltétlenül a mártírsors vezet üdvözüléshez. Érdemes tehát figyelni ara, hogy az elszállni képes Fogast évben is négy bútorlábbal maradjunk a földön.

 

Fennáll a veszélye annak is, hogy rossz embernek állunk neki osztani az észt a legjobb szándékkal, amiből lehet sértődés, komoly összeveszés vagy mosolyszünet családtaggal főnökkel, akárkivel. Szerencsére mivel a Fogas nem haragtartó jegy, egy kapcsolat visszafordíthatatlan megromlásához jóval többre lesz szükség mint egy rosszkor elsütött bölcsességre.

 

A párkapcsolatokban most nem az érzéki oldal kerül előtérbe, mint az elmúlt Aktus évben, de kiváló alkalom nyílik egy hosszútávú boldog együttélés megaalapozására. Aki pont most keresi élete párját, annak jó hír, hogy ez most nem a bájgúnárok és latin loverek éve lesz ez, hanem végre eljöhet egy karmikus, kiegyensúlyozott és feszültségektől mentes kapcsolat ideje.

 

Mivel Tartalmas év lesz a mostani, igyekezni kell tényleg megtölteni tartalommal, itt pedig nem tárgynyeremények és egyéb földi javak felhalmozásáról beszélünk, hanem olyan élményekről, amelyek útján tapasztalatokhoz jutnak. Kövessük érdeklődésünket, menjünk kirándulni, kiállításra vagy utazzunk külföldre egy koncert kedvéért és próbáljunk ki új dolgokat, ami formálhatja világképünket, hiszen ennek az évnek a fejlődés lesz a kulcsa.

 

 

 

Válasz írása