szept 25, 2016

Kategória: Heti jóslatok

Jóslatok szeptember 26-tól október 2-ig

 

under-water-tree-1385529-640x480
A szeptemberre még csak-csak rá lehet fogni, hogy vénasszonyok nyara, de az októberre aligha. Az elmúlás, a rövidebb nappalok, na meg a két Fogas nap és az ezektől független két Vastüdő is az elmélyült befelé figyelésnek kedvez, persze ettől még nem muszáj befordulni.

A Járókák valahogy nem találják majd a helyüket. Nekik most a tolakodós technikát ajánljuk. Jelentkezzenek nyugodtan, ha a főnök önkéntest keres egy feladatra, még akkor is, ha mindenki tudja, hogy a melót tulajdonképp másnak szánták: ebből a héten nagyon jól jöhetnek ki. Vegyék elő a rámenősebb formájukat és legyenek kicsit pofátlanok, ez különösen hétfőn, szerdán és pénteken lehet kifizetődő.

A Szagelszívók most a szintén Vastüdő jegyében álló Zsúrkocsikkal érezhetnek közösséget, de könnyen lehet, hogy a végén csak profitálnak egy kicsit a helyzetből, megdézsmálják a süteményeket majd távoznak, mint aki jól végezte dolgát. Ennek a fajta önzőségnek is megvan a helye, hiszen szerelemben és háborúban mindent szabad, talán még a karrierben is elfér, de barátaikat nem érdemes kihasználni, mert elveszítik barát jellegüket.

A Pelenkázóasztaloknak a reggeli lehet kulcsfontosságú a héten, ugyanis felkelés után most könnyebben formába kerülhetnek még azok is, akik amúgy „éjszakai bagolynak” számítanak. Úgyhogy elő a müzlivel meg a mindenízű gabonapehellyel. Érdemes lenne elgondolkodniuk a reggeli tornán is, hogy felpörögjenek, és míg mások csak tologatják a dolgokat maguk előtt a nap folyamán, ők már délelőtt lezavarják a nehezét, így este nyugodtabban pihenhetnek.

Ha ki akarnak kezdeni valakivel a Kanapék, az még véletlenül se a főnökük legyen. Ezt talán nem kell mondanunk, de a héten bizony nagy lesz a kísértés, hogy elérhetetlen, vagy egyéb szempontból nem ideális partnerjelölt képét idealizálják a lelkükben, és nyálcsorgatva álmodozzanak róla naphosszat. A Kanapék nem szeretik a veszteségeket, márpedig egy ilyen veszélyes viszony csak azzal járhat. Ha mégsem bírnak magukkal, és mindenáron adrenalinfröccsre vágynak, inkább kössenek bele egy Kombájnba vagy Dr. Csernus Imrébe. A hatás nem marad el.

A Főnöki bőrfotelek maguk is meglepődnek, mennyire a társaság és a figyelem középpontjába kerülnek a héten. Persze nem értik hirtelen jött népszerűségük miértjét, de ez a csodálkozás csak méginkább szexivé és vonzóvá teszi őket a másik nem szemében. Csütörtökre azért már képben lesznek, hogy mitől döglik a légy, és talán valami hosszútávú nagyon kellemeset is sikerülhet megalapozniuk. Drukkolunk, mint állat!

A Hokedlik napjával most a Mosógép áll együtt, ezért többnyire saját maguk karbantartásával vannak elfoglalva, ráadásul a hét két Fogas napja is segítségükre lesz, hogy mélyebben átgondolják a dolgaikat és kicsit befelé figyeljenek. Vélhetőleg eseménydús őszre számíthatnak, így innentől kezdve nem sok idejük jut pihenésre, ezért ezt a hetet használják ki egy kis elvonulásra, és hogy újra csiszolják megkopott arcberendezésüket. Javasoljuk a gyümölcssavas hámlasztást, bár az fényérzékennyé teheti a bőrt.

A Franciaágyak ne éjszakázzanak sokat a héten, mert kissé jobban megviseli őket, hogy korán sötétedik, és hogy otthonukban a légkondícionálás helyett lassanként a fűtés problémájával kell megküzdeni. Amúgy a Franciaágyak most hajlamosak a feledékenységre, így arról is megfeledkezhetnek, hogy most már érdemes pulcsit is venni a kiskabát alá, pedig nem érdemes már így az ősz elején begyűjteni egy megfázást. Inkább vegyenek egy doboz multivitamint, jobb a békesség.

A Rekamiék az utóbbi időben ügyesen bújkáltak az Interbútorikus Szopóág elől, de mint tudjuk, elfutni lehet, de elmenekülni nem, így a héten nekik jut az “öröm”. Ha már szóba került a futás, lehet, hogy érdemes kipróbálniuk, vagy valami más edzésforma után nézniük, egyrészt mert akkor kicsit egyedül lehetnek, másrészt mert ha változtatni szeretnének az életükön, a testük az első, ami kéznél van ehhez. Ajánlatos ehhez összerakni egy megfelelő playlistet is, mert a hangulatukhoz passzóló depis zenék csak a sarokban kuporgáshoz csinálnak kedvet.

A Zsúrkocsik ezen a héten egy húron pendülhetnek a Szagikkal, hiszen mindkettejüknek a Vastübőben áll a napja. Lehet, hogy ha kibékíthetetlen ellentéteket dédelgettek a lelkükben valakivel, akár egy Szagival szemben, akkor most ideje lesz elásni a csatabárdot, vagy csak kísérletet tenni rá, hogy ne legyen olyan viharos a helyzet. Azonban erősen benne van a pakliban, hogy most csak lehúzzák egymás hangulatát, de nem baj, nem is tud más jobban összekovácsolni két embert, mint ha találnak egy harmadikat, akit nem annyira szeretnek.

A Szobainasok a héten döntéshelyzetbe kerülhetnek, ami azért nem szerencsés, mert most túlságosan szeszélyesek és egyik pillanatról a másikra változik a véleményük, így nagyobb esélye van egy jó döntésnek, ha feldobnak egy pénzérmét. A mi tanácsunk azonban az, hogy nem szégyen megfogadni a tanácsokat, úgyhogy kérdezzenek meg egy érettebb, kiegyensúlyozottabb kollégájukat, ismerősüket vagy a nagyit, akkor nagy baj nem érheti őket majd a döntés után, vagy legalább rá lehet fogni valaki másra.

A Bárszékek a hétvégi májerkedés után úgy gondolják, hogy energiájuk egy részét olyan dolgokra pazarolták, amikre felesleges volt. Most hirtelen kimerültnek és kihasználtnak érzik magukat. Főleg vasárnap, amikor ha nem is munkájuk lenne, de valakik rájuk akarnának lőcsölni valami nemszeretem feladatot. Morgás helyett inkább mondjanak nemet, nem dől össze attól a világ.

A Dohányzóasztalok ezen a héten belevetik magukat mások munkájának maradékaiba, nekik nemhogy az jó, de büszkék arra, hogy a vert helyzetekből is képesek csodát tenni. Midasz királyok lehetnek a héten: amibe belekezdenek, az arannyá változik, de azért a túl sok smukk visszatetsző lehet mások szemében, és annyira veszik majd komolyan őket, mint a gettónégert játszó kisfiúkat. A Dohikat puritánabbnak tartják mások, ezért csalásra, trükkre gyanakodnak majd, de ők úgyis elmenekülnek majd néhány fogcsattogástól.

ejjeli_s

 

 

 

Az Éjjeliszekrényeknek, bár a napjukkal együttálló Körfűrész vinné őket a susnyásba, igyekezzenek hozni a megszokott formájukat ahelyett, hogy újításokba, kalandokba kezdenének, ennek ugyanis nem kedvez a heti bútorállás, legábbis a békés formának. A karrierjükben és az élet néhány területén ugyan jól jön, ha most oda tudnak tornyosulni a főnök fölé, de nem mindenhol kedvező, ha hangos szavakkal és kérlelhetetlen fellépéssel érvényesítik az akaratukat, párkapcsolatban például egyáltalán nem. Ha mégis szobalányjelmezbe öltözős, szembekötős, seggrepacsis kalandra vágynak, és ez mindenképp halaszthatatlan, akkor inkább szerdán, de semmiképp se a hét többi napján, pláne ne pénteken, jó?

A Tolóajtós szekrény jegyűek a megszokott múltba révedésük és elvágyódásuk között azért a naptárra is néznek, és tudják, hogy Tolóajtós nap még vagy három hétig nem lesz. Ellenben a Fejőgép hónap nyertesei lehetnek, mivel ezen a mozgalmas héten már megpróbálnak előre tekinteni, miközben mások az őszi illatok és az esti alkoholok mámorában fetrengenek, ráadásul gyorsan átnyergelnek majd a Csőgörény jegyű októberre is.

A Fogasokat túlpörgetheti, hogy két nap is áll most a jegyükben, ezért ezen a héten felönthetnek a garatra vagy egyéb stresszoldó módszerekhez folyamodnak. Csak a szokásos, megint úgy érzik, hogy ők csinálnak mindent (főleg hétfőn ugyebár), és néha még őket is kiboríthatja mások lustasága. Azért csak óvatosan, hiszen ahogy a Rózsaszín Pitbull énekli: „Ne szívjál füvet, mert elvisz a rendőrség.” Vagy két Bárszék között a pult alá kerülhetnek.

A Kutyaólak vigyázzanak a héten a pénzükre (bár tudjuk, megteszik ők alapból), mert ez a hét két Csőgörény napja nem kedvez a, inkább azoknak a kiadásoknak, amiket rövid úton megbánnak. Persze ha valamit ki kell fizetni mindenképp, akkor tegyék meg, de pénzügyeikben ezen a héten ne változtassanak, mert rosszul sülhet el. Hasonlóképp óvakodjanak a szerencsejátékoktól, és a kajavásárlást sem kell túlzásba vinni, a régi kajákat is ki kell enni valamikor a kamrából.

Válasz írása