szept 18, 2016

Kategória: Heti jóslatok

Jóslatok szeptember 19-től 25-ig

nice-cupcake-1145732-639x426

“Napfény járja át a szívem újra” – a héten ez a dal elveszíti aktuális jellegét, mi pedig megkezdhetjük a téli tartalékok képzését, vagy tarthatunk még egy after partyt ennek a nagyon Élveteg hétnek az apropóján. És ha már a bikiniszezonnak is vége, ideje a lovak közé csapni némi csokikával.

A Járókák körül most sok minden változik, és azt se tudják, merre kapkodják a fejüket. Javasoljuk, ha vannak még autósmozik, oda menjenek most oda, ha nem is a film, akkor az élmény kedvéért. Vagy üljenek be egy 3D-s filmre, lehetőleg Fogas jegyű ismerőseikkel, ugyanis ők általában nagyon tömören tudják összefoglalni azt, ami a levegőben van, és ezt nem csak akkor használhatják ki, ha esetleg elalszanak a film alatt: egy jó tanács jó döntéseket is hozhat, úgyhogy csak bátran!

A Szagelszívók ezen a héten nagyon keménykedni akarnak majd. Belevetik magukat a munkába, az események közepébe, és ez egyszer megpróbálják egy kicsit ők diktálni a tempót. A baj csak az, hogy túlzott lelkesedésükben nem mérik fel jól az erőviszonyokat, és mivel Élveteg héten ritkán terem nekik a babér, a végén hiába pörgetik fel magukat (főleg szerdán), csúnyán elfüstölhetnek, ha nem állnak le időben.

A Pelenkázóasztalok a héten kínos kérdésekre számíthatnak a rokonság köréből, akik minden áron bele akarnak pofázni a dolgukba, azonban csúnyán megjárják, mert most a hétfői Csőgörény adja meg a kezdőlökést ahhoz, hogy mindenki orra alá dörgöljék, hogy valójában nagyon is sikeres emberek (vagy legábbis ők meg vannak győződve erről). Ezt a remek hozzáállást a párjuk, illetve az ellenkező neműek is értékelni fogják, hiszen a sikeresség tudata nagyon szexi tud lenni.

A Kanapék ezen a héten fordítsanak nagyobb gondot a ruhatárukra, hiszen itt az ősz, amikor nem vetkőzni kell, hanem öltözni. Remek alkalmuk nyílik most kiselejtezni a régi ruhadarabokat (adják a szeretetszolgálatoknak, az igazán gáláns dolog) és előkotorni a Tolóajtós szekrény mélyéből régi, elfelejtett kincseket. A héten érdemes akár elmenniük vásárolni, mert pár alapdarab mindig jól jön a gardróbba.

Interbútorikus szopóág szempontjából sajnos szegény Főnöki bőrfotelekre került a sor. Duzzognak, hisztiznek, kiabálnak, semmi nem lesz jó nekik, hiszen mindenkit túlontúl fegyelmezetlennek látnak maguk körül. Pénteken nagyon kiborulhat a bili, ezért inkább aznap próbáljanak meg egydül lenni, vegyenek ki szabadnapot és menjenek el egy gyógyfürdőbe kiáztatni görcsös izmaikat. Mondjuk.

A Hokedliknek a papírmunkával lehet tele a hócipője, illetve a híres magyar bürokráciával, ami a nyári össznépi lerohadás után még inkompetensebb a megszokottnál is. Mielőtt még a bürökpohár felé nyúlnának a bürokraták miatt, egy kicsit hagyják abba az “ilyen ország pedig nincs” morgást és nézzék a Parks and Recreation (magyarul Városfejlesztési osztály) című sitcomot. Látni fogják, hogy a tengerentúlon is tökkelütöttek dolgoznak a hivatalokban, és legalább röhögnek is egy kicsit.

A Franciaágyaknak a hét elején párkapcsolatukban kell számítaniuk tisztázó beszélgetésre, de nincs nagy gond, csak egy pár apró kellemetlenséget kell megvitatni, és felkészülni arra, hogy ősszel mindenkinek kevesebb ideje lesz. Szerdán meglepően felforrósodhat a hangulata a Rekamié-Körfűrész hatása miatt, így ha tehetik, szervezzenek társukkal vagy barátaikkal aktív programot, akár csak estére. Ha nagyon nem fér bele, akkor a hétvégén érdemes odatenniük magukat, és kihasználni, hogy ez a hét túlnyomó részt Élveteg napokból áll.

A Rekamiékat ezen a héten a Körfűrész energiája támogatja, így igazából borítékolható, hogy ők most magasabb fordulatszámon fognak pörögni. Ez jó hír lehet azoknak, akik le vannak maradva valamilyen határidős feladatukkal, csak ne felejtsenek el közben gondoskodni a létfenntartáshoz nélkülözhetetlen folyamataikról. Könnyen meglehet, hogy most a bulit is túltolják, amennyire Élveteg ez a hét, ezért ha nem a macskajaj a cél, érdemes lehet most inkább egy alaposat selejtezni otthon, hiszen ezzel helyet csinálhatnak valami sokkal jobbnak.

A Zsúrkocsik ezen a héten exeik felbukkanása miatt visíthatnak. Talán valamit még nem rendeztek le? Hogy ki a hibás, az mindegy is, a lényeg az, hogy valakiről szebb emlékeket őriznek, mint azt az illető megérdemelné, és ezt bizony a célszemély tudomására is akarják hozni. De ami elmúlt, elmúlt, újra melegítve meg kevés dolog jó. Legyenek inkább bátrak és ha egyedül is vannak most, tekintsenek bizakodva a jövőbe, ha pedig nagyon nosztalgiáznának, inkább a régi kedvenc filmjeikkel, zenéikkel tegyék.

A Szobainasok a héten…nos…nem lesznek éhesek, mert sajnos enni fogja őket az ideg egy nem várt kiadásnak köszönhetően. Vagy tudták, hogy égető szükségük lesz valamire, ami nagyobb kiadást jelent, vagy csak eddig behajították a csekket a fiókba anélkül, hogy megnézték volna. De gondoljanak bele, hogyha nincs étvágyuk, akkor nem kell kajára se költeni és a derekuk is vékonyabb lehet. Ez a hét a szükséges fogyatkozásokról szól, nem a gyarapodásról, de azért nincs ezzel akkora baj.

A Bárszékek a héten élvezetüket lelik a horrorfilmek nézésében, illetve minden olyan dologban, ami vérrel kapcsolatos. Ennek legpraktikusabb módja talán, ha elmennek véradásra, amiből még egy The Walking Dead témájút is elcsíphetnek, vagy ellenőrzik a vérnyomásukat, esetleg sort kerítenek az időnként amúgy is ajánlatos rutinszerű vérvizsgálatra. Ezen a héten mintha nem zavarná őket a fizikai fájdalom, nem tartaná őket vissza az egészségmegőrző beavatkozásoktól.

A Dohányzóasztaloknak  – pestiesen szólva –  jól mehet a bolt a héten, hiszen a Csőgörény és a Szemétledobó is az ő jegyükben áll. Ezek ugyan mocskos jegyek, de mint tudjuk, ebben van a pénz, aminek nincs szaga. Most kiváló üzleti érzékről tehetnek tanúbizonyságot, vagy csak kiszúrhatják a jobb akciókat vásárlásnál, esetleg pont most jön össze nekik egy olyan munkahely, ami hosszú távon komoly anyagi sikerhez juttatja őket. Mindegy, melyik jön össze a héten, a lényeg, hogy lesz minek örülni.

ejjeli_s

 

 

 

Az Éjjeliszekrények a héten úgy érezhetik, hogy a családjuk az agyukra megy. Főleg a hét közepén nyaggathatják majd őket feleslegesnek tűnő dolgokkal. Persze őket sem kell félteni, pláne most, hogy a Vastüdő támogatását élvezik, de könnyen áteshetnek a ló túlsó oldalára, és a személyes terük megvédéséből hosszú mosolyszünet kerekedhet ki. Inkább adják meg a hülyéknek is a mozgásteret, akkor nehezebben veszik észre, hogy valójában pórázon vezetik őket.

A Tolóajtós szekrényeknél, ezen a héten elszabadul a pokol, illetve a napjukkal együttálló Rotációs kapa. Nemhiába papolt annyit Freud az elfojtásról: a regresszióból is megárt a sok, nemcsak a jóból. Márpedig a Tolóajtósok a maguk visszafogott természetével ritkán engedik ki a gőzt, de ha eddig nem tették, akkor most itt az ideje. A héten meglehetősen Élveteg lesz a bútorállás, ami arra enged következtetni, hogy most a dühöt és frusztrációt féktelen tombolással érdemes levezetni, persze azért közben vigyázzanak magukra.

A Fogasokat ezen a héten az elvágyódás kerítheti hatalmába, úgyhogy most itt az idő, hogy kipróbáljanak valami egzotikus ázsiai ételt. Az, hogy néha más földrészek felé tekintgetnek, teljesen normális, főleg ha inspirációt is meríthetnek más kultúrákból. Hogy ez argentin szappanopera, hongkongi akciófilm vagy japán hentai, az mindegy is, a lényeg az, hogy most lessenek át a vén Európa határain.

A Kutyaólakra ezen a héten sajnos apró, de kellemetlen ügyek várnak a hétvégéig. Ezek főleg olyasmikkel kapcsolatosak, amik felett eddig nagyvonalúan átsiklott. A héten azonban több jegy is érztetni fogja velük, hogy bizony az ördög a részletekben lakozik. Ezt ne vegyék támadásnak, inkább csak óvatos figyelmeztetésnek.

Válasz írása