okt 30, 2016

Kategória: Heti jóslatok

Jóslatok október 31-től november 6-ig

HPIM0582.JPG
A héten lesz mit ünnepelni, hiszen nem csak Halloween, Mindenszentek és Halottak napja lesz, hanem három Élveteg nap is, ráadásul mind Szobainas – nem csoda, hogy szegény ijedős Hokedlik a Szopóág mögé bújva keresnek menedéket.

A Járókáknapja a héten a Rotációs kapával áll együtt, így kézenfekvő lesz nekik is beleveti magukat a Szobainas napok által generált buliförgetegbe, ha szinglik, akkor azért, ha pájukkal lazítanának, akkor azért. Az egyetlen, amitől félniük kell, az ordenáré másnaposság: azért érdemes lesz rogyásig csapatni a meghosszabbított hétvégén, de figyeljenek rá, hogy igyanak elég vizet, és hogy legyen egy hirtelen kivehető szabadnapjuk, ha mégsem úgy alakul a szerda reggel, ahogy tervezték.

A Szagelszívók a héten kisebbségi komplexusukkel nézhetnek szembe, és könnyen megingatja őket, ha a netes hirdetésekben tanfolyamokra invitálják őket. Lehet, hogy hirtelen jó ötletnek tűnik elvégezni példul a testépítő coach szakképzést, de hamar rájönnek majd, hogy mégis inkább folytatnák a karrierjüket a megszokott helyükön. Persze, ha meglapozott  és régóta dédelgetett álmukat sikerül közelebb hozni a realitáshoz, akkor hajrá de legyenek kritikusak és maradjanak a realitások talaján.

A Pelenkázóasztalok kicsit rástresszelhetnek ezen a héten a munkára, és emiatt már-már bosszantó semmittevésnek fogják megélni a munkaszüneti napokat. Erről a napjukkal együttálló Kombájn tehet, ami lerántja őket a földre, mikor mindenki más az Élveteg napokon parádézik, de talán így ők lesznek azok, akinek a túlóráit karácsonkor előléptetéssel jutalmazza a Jézuska. Addig persze még sok Szopóágat kell megélni, így semmit nem vehetünk készpénznek, de mégis jobb erre gondolni, mikor az egész irodaházban már csak fölöttünk ég a villany, ugye?

A Kanapékat a héten – a hozzá kapcsolódó ünnepkörhöz méltóan– valami ideges nyugtalanság járja át: mindent többször is leellenőriznek: a zárat, a táskájukat, a gázcsapot. Noha erre most semmi szükség, hiszen a magukba gyűrt feszültség, ha nem kezelik, szerdán kitörhet belőlük. Inkább tartsa a lelket bennük az, hogy csütörtökön szeretetteljes meglepetésre számíthatnak, illetve valaki elismeri a munkájuk eredményét.

A Főnöki bőrfoteleknek nem kedvez a számukra rettegett háromnapos Élveteg periódus, ők előre féltik szeretteiket, pozíciójukat, és kicsit saját magukat is. Próbáljanak meg lazítani egy kicsit, hétvégére pedig szervezzenek természetjárást, forraltborozást, sétálgatást… Jót fog tenni egy kis séta a jó levegőn. Közelítsék meg az Élveteg napokat a maguk biztonságos módján, higgyék el, nem fognak csalódni.

Az ijedős kis Hokedliket a héten mi sem rémiszthetné meg jobban, mint az Interbútorikus Szopóág. Azonban, ezen a héten azon kívül, hogy betegre idegeskedik magukat, igazából semmi rossz nem fog velük történni. Nem kell elkeseredni, az alaptalan félelmeket olyan zenekarok is megénekelték már, mint az Iron Maiden vagy az Offspring, tehát nincsenek egyedül ezzel, és talán a hét végére azt is megtanulják, hogy nem kell félni saját árnyékuktól, a félelmeket pedig leginkább úgy lehet elűzni, ha szembenéznek velük.

A Franciaágyaknak a héten megtelhet a bevásárlókosara és/vagy a pénztárcája. Most vannak a nagy szezonközi leárazások, amikbe örömmel vetik most bele magukat. A bútorállás most kedvez a jó fogásnak, úgyhogy ha eddig tartogatták is a pénzt, most ideje felfrissíteniük a ruhatárukat, vagy a lakásuk berendezését, ez is az élvetegség egyik formája.

A Rekamiéknál fennáll a veszély, hogy túl sok mindent szeretnének belesűríteni a hosszúhétvégébe, és a végén annyira kifolyik a kezük közül minden, hogy kedd este jönnek rá, hogy még a ruháikat is elfelejtették kimosni. Nem érdemes most nagyon részletes napirendet készíteniük, inkább szabják meg,  hogy egyik nap mondjuk a pihenéssel vagy szórakozással, másik nap pedig a kötelező teendőkkel foglalkoznak, és ehhez mérten időzítsék a családi programokat is: lehet, hogy a nagynénjük kicsit felvonja majd a szemöldökét, ha az esti parti előtt, teljes zombidíszben teszik nála tiszteletüket, de legább elmagyarázhatják neki, mi a különbség a Halloween, a Mindenszentek és a Halottak napja között.

A Zsúrkocsik  ezen a héten lazíthatna, ha ismerné ezt a szót. Azonban ő akkor is megoldandó problémákat keres, amikor már minden el van intézve. Ráadásul most lesz pár szabadnapja, úgyhogy mindenképpen próbáljon meg arra gondolni, hogy ilyenkor mások is döglenek, és hogy ezúttal kivételesen őt sem fogják nyaggatni semmivel.

A Szobainasoknak a héten három napjuk is lesz, így egyértelmű, hogy a mostani ijesztgetős héten nekik csak egy félnivalójuk van, mégpedig az, hogy a nagy lendületben túlzásba visznek valamit. Mondjuk szeretőjüket kifacsarják, mint egy citromot, most, hogy lehet egész éjszaka huncutkodni, vagy úgy ráijesztenek valakire a halloweeni kosztümükben, hogy az illető menekülés közben kisebb balesetet szenved. Azért persze bűn lenne nem kihozni a maximumot ebből a hétből, csak figyeljenek embertársaik testi épségére.

A Bárszékeknek a héten szükségük lehet egy hangosbeszélőre, a szintén Élveteg Szobainasok ugyanis annyira ledominálják őket, hogy szinte szóhoz sem jutnak. Érdekes tapasztalat lehet azonban megtudni, hogy mi zajlik például a csendes sarokban egy szórakozóhelyen, hiszen nem csak a táncparketten vagy a bárpultnál lehet ismerkedni. Ugyanez igaz a munkehelyükre is, lehet, hogy most hallgatag kollégáikkal sikerülhet összebarátkozniuk, és rájönnek, hogy van élet a bohóckodáson túl is.

A Dohányzóasztalok ezen a héten magukon is meglepődnek, hiszen Bárszék módjára, mesterien szövik s szavakat, és mindenkit képesek lekenyerezni, vagy ha éppen valakit nem csípnek, akkor lepörkölni a szőrt a másik képéről. Meggyőzőképességük határtalan, úgyhogy nem kell most a szexi ruha sem, elég kinyitniuk a szájukat és improvizálni, aztán lesni a hatást. A péntek mindenképp az ő napjuk lesz.

ejjeli_s

 

 

 

Az Éjjeliszekrények általában nem szeretik, ha az Élveteg napok kizökkentik őket a  megszokott egyensúlyukból, pláne, ha csak egyetlen jegy miatt kell ezt a bizonytalanságot elszenvedniük.  Most kézenfekvő lenne irigykedve puffogniuk, de miért tennék, hiszen most itt az alkalom, hogy kirúgjanak a hámból, hogy átlépjék saját határaikat, és nem baj, ha nem ők viszik a prímet a társaságban, de akkor is fognak tudni remekül szórakozni: ne szalasszák el a lehetőséget.

A Tolóajtós szekrények a héten régóta dédelgetett, sunyi kis terveiket vehetik elő, hiszen a Szobainasok elterelik róluk a figyelmet. Ha nincs a tarsolyukban ilyen terv vagy nem kenyerük a sompolygás, akkor most lesz, akár nem is teljesen tudatosan: most könnyen úgy eshet, hogy hirtelen megcsinálnak valamit, amiről utólag nem is hiszik el, hoy megcselekedték. A félrelépések, elkotyogott titkok és impulzusvásárlások hete lesz ez, így ha van olyan barátjuk, akit titokban a jobbik felüknek neveznek, akkor igyekezzék őt maguk mellett tartani a következő napokban, amilyen sokáig csak lehet.

A Fogasoknak a héten nem kell túl sok mindentől tartaniuk, ők azonban annál ijesztőbbek lehetnek embertársaik szemében, és nem csak akkor, ha jelmezes buliba mennek a legszebb vámpírjelmezükben. A Szobainas napok és a saját  jegyüket támogató Körfűrész most egyrész kihozza belőlük Dr. Csernus Imrét, másrészt jelentősen leblokkolja az amúgy legendás türemüket, így jajj annak, aki mismásolni vagy tökörészni merészel a színük előtt. Ők persze nem rosszindulatból szólnak be, de egy találó megjegyzés akkor is fájdalmas tud lenni.

A Kutyaólak összetűzésbe kerülhetnek családtagjaikkal, aminek elsődleges oka az, hogy sajnos most még ha jót is akarnak, azt se tudják úgy kommunikálni, hogy akaratlanul is ne bántsanak meg másokat. Valahogy ezen a héten túl élesen fogalmaznak, és környezetük is érzékenyebb.

Válasz írása