okt 24, 2016

Kategória: Heti jóslatok

Jóslatok október 24-től 30-ig

forestlight-1516153-639x434

Hiába közeleg a tél, azért ilyenkor még gyönyörű színek és fények lehetnek odakint. Akinek nem a szíve csücske a túrázás, annak is érdemes lehet járni egyet a város ligetesebb részein, főleg, ha szeretne fotókat feltölteni a Facebookra és az Instára. De ki az, aki mégis jobban teszi, ha otthon marad vagy beltéri programot szervez? A jóslatokból ez is kiderül.

A Mosógéppel megtámogatott Járókákat a héten mások intrikája zavarhatja. Mivel ritkán lépnek és néznek szembe ellenségeikkel, illetve nagyon sok mindent megtartanak maguknak, ezért most személyük csakúgy vonzza a légkondi zúgásától begárgyult pletykafészkeket. Ideje szembe nézni nevük: higgadtan, nyugodtan, és akkor máris visszabújnak a vackukba a hiénák. A felüdülés forrása most számukra valami olyasmi lehet, ami nem kötődik szavakhoz, úgyhogy kreatívkodnak: fessenek üveget, képeket, lakást, miközben szigorúan instrumentális zenét hallgatnak.

A Szagelszívók olyanok lesznek a héten, mint egy atomerőmű. Folyamatosan pumpálják majd az energiát a hálózatokba, viselve a nagy terheket is, ráadásul komoly szakértelem áll a háttérben. Ráadásul a kisugárzásuk is megnő. Kellemes hétnek néznek elébe, csak vigyázzanak emésztőrendszerük elhasznált fűtőelemeivel, ugyanis a héten még kevésbé tolerálja környezetük a nyugalom megzavarására alkalmas képi-és hanghatásokat, ha értik, mire gondolunk.

A Pelenkázóasztalok csalódottak lehetnek a héten, mert úgy érzik, hogy hiába tesznek meg minden azért, hogy jól menjenek a dolgok, mások észre sem vesznek semmit: ilyet tesz velük megint az Interbútorikus Szopóág. Nem is igazán az eredmények hiány fáj nekik, hanem az elismerésé, hiszen mindenki szeretne a dicsőség fényében fürdeni, nemcsak a Rekamiék, nemde? Ők persze erre bezárkózással válaszolnak és szívük szerint elvonulnának a világ elől, amivel nincs is baj, csak nézzenek közben vidám filmeket, mondjuk A Wall Street farkasát, vagy valami egész estés stand-upot.

A Kanapékat ezen a héten megihletik a mozgó járművek és minden áron motorozni, autózni, vagy jobb híján BKV-zni akarnak. Csakhogy ugyebár ami el tud romlani…úgyhogy mielőtt útra kelnének, mindenképpen ellenőrizzék jegyüket, bérletüket, az olajszintet meg hogy nem pottyantott-e madár a moci ülésére. A fokozott óvatosságra ezen a héten szükség van. Ha minden rendben, akkor persze irány a nagyvilág, és hogy a robbanómotor zaja is élvezhető legyen, hallgassák Lorán Barnabás, azaz “TraBarna” fellépéseit.

A Főnöki bőrfotelek a héten, tőlük szokatlan módon szószátyárok lesznek és ömlik belőlük a beszéd: az is, aminek van értelme, és az is, aminek nincs. Mintha ezzel próbálnák felhívni magukra a figyelmet hirtelen támadt nárcisztikus rohamtól vezérelve, és bizony ha kell, akkor valótlanságokat is beszélnek. Hogy mi lehet ez ellen a gyógyír: keressenek valami tömör, egyszerű igazságot, hogy rájöjjenek, nem kell sokat beszélni ahhoz, hogy valami lényegeset mondjunk.

A Hokedlik a héten paranoiások lehetnek, aminek hátterében korábbi, talán ki nem mondott, fel nem dolgozott, kissé negatívabb tetteik állhatnak. Ja, hogy a fagyi időnként visszanyal akkor is, ha a pofon most nem kívülről, hanem saját lelkiismeretük felől jön? Fontos, hogy tanuljanak a dologból, elemezzék hogy mit rontottak el, mert akkor legközelebb nem fogják.

A Franciaágyak elveszettnek tűnhetnek a héten, ami maga után vonja a segítőkész, ám általában korántsem önzetlen gardedámok és gardedámnők hadát. Bár a Franciaágyak roppant romantikusak, és tisztában vannak vele, hogy az önként felajánlott figyelemért és segítségért nem tartoznak semmivel, azért azt tanácsoljuk, tartsák meg legalább az egy lépés távolságot, és ne vigyék saját magukat kísértésbe, főleg akkor ne, ha otthon várja őket valaki.

A Rekamiék  kulcsszava ezen a héten a tettetés, vagyis hogy ezúttal hajlamosak lesznek álarcot ölteni magukra, mert ábrázatukat túl siralmasnak vélik. Megpróbálnak faszábbnak tűnni, mint amilyenek. Ez önmagában nyilván nem old meg semmit, de talán a jókedv álarca valódi mosolyt is csalhat az arcukra. Kapóra jöhetnek most a beöltözős halloween-bulik, akkor talán még lebiggyesztett ajakkal is sikert arathatnak.

A Zsúrkocsik  a Köfűrész lendületétől fűtve túlvállalhatják magukat, és olyasmire is igent mondanak, amit pedig szívük szerint nem tennének meg, de nem akarnak konfliktust. Vagy épp olyasmi csúszik ki a szájukon, amit egy másodpercen belül megbánnak, de késő, mert addigra már igent mondtak valamire, amihez nem volt kedvük.  A hét végére azonban annyira kifáradhatnak, hogy épp csak magukról feledkeznek meg. Maradék erejükkel, javasoljuk, menjenek el egy étterembe, vagy rendeljenek otthonra valamit és vackolják be magukat.

A Szobainasoknaknak az ősz vége fejfájást okozhat, és a megfázás veszélye is megnő. Szerencsére a patikák ilyenkor tele vannak a legkülönbözőbb vitaminkészítményekkel, így aki nem akar sokat betegeskedni, érdemes bespájzolni, pláne, ha két csomag most olcsóbban kapható. Annál is inkább, mert erről a hétről kár lenne lemaradni, hiszen fontos barátságokat alapozhatnak meg olyanokkal is, akiktől korábban tartottak túl erős egyéniségük miatt.

A Bárszékek  a héten bizakodóvá válhatnak, hiszen rendszerint kedvelik az őszt, a barnás tónusokat, hosszabb, elnyúló árnyékokat, az ő kedélyükhöz inkább illik ez az évszak, mint a harsány, éles, nyár. Természetesen terveik is vannak az új évszakra, és tettek előkészületeket is, úgyhogy míg mások a nyár elmúltán keseregnek, addig ők teszik a dolgukat és várják, hogy az októberi Rotikapa hónap kiássa nekik a gesztenyét. Addig pedig pörgessék a ventilátort a szobában, a zúgása most nem zavarja őket annyira.

A Dohányzóasztalok  fogyasszanak a héten sok sajtot, most ez fog nekik jól esni, ráadásul a tejtermékekben sok a kalcium. Hogy miért emeljük ki ezt? Mert a héten sajnos megnőhet az esélye a csúszós járdán való váratlan fenékre ülésnek. Extrém sportok helyett ezen a héten válasszanak kímélőbb mozgásformát: mondjuk szobabiciklizzenek jógázzanak, ússzanak. A héten a lassúság lehet számukra kifizetődő, nem a rohanás.

ejjeli_s

 

 

 

Az Éjjeliszekrények ezen a héten inkább megígérnek mindenkinek mindent, csak ne okozzanak csalódást, hiszen nagyon-nagyon és talán túl nagyon fontos nekik az, hogy mások megbecsüljék őket. Ezt azonban el lehet érni úgy is, hogy túlterhelik, túlvállalják magukat, mert míg másoknak a kedvére tesznek, addig magukkal szúrnak ki, a napjukkal együttálló Szemétledobó pedig sajnos ennek a forgatókönyvnek kedvez. Keressenek inkább egy sötét mozitermet és tömjenek popcornt valami kaszabolós film alatt és kapcsolják ki a telefont: ehhez nekik is joguk van időnként.

A Tolóajtós szekrények számára a hét egy új lehetőséget tartogat, legyen szó szerelmi vagy munkaügyekről. Hogy melyik jegynek köszönheti, azt mi se tudjuk, azonban túl szép lesz a dolog ahhoz, hogy elsőre elhiggyék. De mint tudjuk, a tett halála az okoskodás: márpedig a Tolóajtósok elég mozdíthatatlanok ahhoz, hogy inkább a fejüket használják, mintsem a lábukat ha lépni kell. Ne tegyék, inkább ugorjanak az ismeretlenbe és élvezzék a szabadesést.

A Fogasoknak a héten beérhet a korábbi munkájuk gyümölcse, a régóta várt elismerés az öükbe pottyanhat, sőt, egyesek most még isteníteni is fogják őket. A Fogas persze az istenségeket máshol keresi, mint a tükörben, de ezen a héten azért érdemes félretenni a szokásos szerénységet és fürdeni az elismerésben. Rászolgáltak, úgyhogy ideje ünnepelni, és most még a hideg pezsgő sem bosszulja meg magát másnap.

A Kutyaólak  ezen a héten nem kapják meg azt az elismerést, amiért pedig megdolgoztak, legalábbis ők úgy gondolják. De gondolkodjanak el azon, hogy a munka értékelése nem mindig szubjektív. Keressék meg Éjjeliszekrény ismerőseiket, és mélyedjenek el a számokban, ott van most az igazság, vagy játsszanak egyet régi kedvenc számítógépes játékukkal, akkor biztos lesz egy kis sikerélményük.

Válasz írása