okt 16, 2016

Kategória: Heti jóslatok

Jóslatok október 17-től 23-ig

squirrel-1349838-639x430
Bár nyilván még mindig ne sikerült megszokni a hideget, és legtöbben még nem voltunk hajlandók télikabátra cserélni a dzsekinket, a hangulatot igazán felforrósítani nehéz: de pont erre valók az Élveteg napok.

A Járókák  a múlt heti leterhelés után vigyázó szemeiket a szezonközi leárazásokra szegezzék, mert jövő héten sok minden összejöhet nekik: ha odafigyelnek, olyan nagyobb értékű dolgokhoz juthatnak jó áron, mint a nagy háztartási gépek vagy egy minőségi télikabát. Ezen a héten tehát keresgessenek, tervezzenek és méricskéljenek.

A Szagelszívók ezen a héten a Csőgörény hatására belecsapnak a lecsóba, és  belevetik magukat a plázákba, valamiért most a szellemi, érzelmi értékek helyett elkezdenek a földi hívságok felé orientálódni: megint, a múlt heti bulizást követően. Készüljenek előre, és ne vigyenek sok pénzt magukkal, mert most olyanjuk lehet, hogy alkalmak híján is mindenkinek ajándékokat akarnak venni és adni. Persze csak ha nem az a cél, hogy indokolatlanul cukinak tűnjenek mások szemében.

A Pelenkázóasztalok a héten zsúrkocsizálódhatnak, mert úgy érzik, hogy most nekik kell megajándékozniuk környezetüket. Ez az amúgy is gondoskodó Pelenkázóasztalokat még népszerűbbé teszi, ráadásul most azok is megismerkedhetnek pozitív oldalukkal, akik eddig fenntartásokkal kezelték őket. Gond csak abból támadhat, hogy túlzásba viszik a kedvességet és épp a feltűnő nagyvonalúsággal hoznak zavarba másokat, akik nem biztosak abban, hogy megérdemlik-e mindezt.

A  héten a rettegett Interbútorikus Szopóág magához ragadja a Kanapékat, akik már rögtön hétfőn megtapasztalják az élet büdös oldalát. A hét elejére tervezett romantikát valami nagyon csúnyán összepiszkíthatja, ezért, ha lemondhatatlan első randijuk van, próbáljanak mondjuk moziba menni, ott nehéz hibázni. És keseredjenek el, mert az Éjjeliszekrények akkor is rájuk fognak figyelni, amikor mindenki más befogja az orrát.

A Főnöki bőrfotelek kevésbé örülnek a tempós hétnek, mert a hidegtől, a napfény hiányától és a tél közeledtétől fáradntak és haszontalannak érezhetik magukat, de ez nem így van. Csupán pihenésre van szükségük. Dőljenek hátra és igyanak meg egy limonádét, vagy üljenek be egy mozira hétfőn, hiszen az Bárszék nap lesz, a Bárszék pedig szeret vetíteni.

A Hokedlik  meg lesznek zavarodva a hét elején, ilyenkor olyan alapvető dolgokról is megfeledkeznek, mint kávét rakni a kávéjukba és levágni a lábkörmüket. Ez jusson eszükbe, mikor csodálkozva tapasztalják, hogy tavalyi csizmájukat mintha kinőtték volna. Ezek tükrében azt tanácsoljuk nekik, mindenre hagyjanak egy kicsivel több időt maguknak, hogy mindent még egyszer végig tudjanak gondolni.

A Franciaágyaknak érdemes most elutazniuk, ha tehetik, ugyanis a bútorállások most a mozgást, az új élmények szerzését segítik elő. Ez azt is jelenti, hogy most az aktív, nézelődős programok ajánlottak, nem a reumaáztatós wellnessezés. Ha azonban golyózna a szemük a sok templomtól meg emlékműtől, akkor menjenek el egy postára és írjanak képeslapokat: egyre ódivatúbb manapság, de másoknak örömet okoz és lehet felvágni, hogy az ember milyen jó helyeken jár, mondjuk Esztergomban.

A Rekamiéknak érdemes lesz összecuccolni egy kiadós lomtalanításhoz, mert pénteken a napjuk a Szemétledobóval áll együtt, amikor ki-ki megszabadulhat attól, ami már nem kell neki: nem hordott ruháktól, rosszul megválasztott barátoktól, vagy akár (nyilván nem egy nap alatt) néhány felesleges kilótól is. Mivel a hónap a Csőgörény jegyében áll, nem árt bő nyállal selejtezni, és akár olyanokra ragadtatni magukat, mint mondjuk a sárban megtaposni a rossz emlékű exeik máig őrizgetett fényképeit.

A Zsúrkocsik mellőzve érzi magát a héten, de a tanácsunk az, hogy ne szontyolodjanak el: használják ki az időt, hogy nem lógnak rajtuk és elvezzék ki ezúttal a saját társaságukat, és szervezzenek egyszemélyes programot. Akár látogassanak meg egy intim boltot, és szerezzenek be valamit, amivel örömet okozhatnak saját maguknak. Néha ilyen is kell.

A Szobainasoknak inkább a hétvégéje lesz nyugalmas, illetve a szerda, amikor maximálisan kihasználhatják a két Dohányzóasztal nap áldásait. Hogy ez abban nyilatkozik-e meg, hogy takarékos módon már egy italtól is spiccesek lesznek, avagy kevés ételtől is jóllaknak, netán 5 perc szex után életük majdnem legnagyobb orgazmusát élik át, azt mi nem tudjuk, inkább rájuk bízzuk, hogy válasszák meg az élvezet nemét.

A Bárszékek  múlt szombaton már eléggé nyeregben érezték magukat ahhoz, hogy ezen a héten a családtagjaikkal és barátaikkal is mernek határozottabbak lenni és elmondani, ami a szívüket nyomja. A baj csaj az, hogy a feszültség ettől még nem jön ki igazán, de egy kis fekve nyomás, na az segíthet a belső nyomás kiegyenlítésében: a kemény mozgás most itt a megoldás, az izomtömeg növelése jótékonyan hathat a Hokik önbecsülésére.

A Dohányzóasztalonak a héten túl sok lesz a jóból, hiszen két nap az ő jegyükben több mint rengeteg. Ők egyértelmű nyertesei a hétnek, főleg ha kárörvendeni is szeretnek, de azért ne vessék túl messzire a sulykot. Örüljenek hirtelen jött szerencséjüknek és saját magukkal foglalkozzanak, az élet minden területén. Egy kis önzés nem fog ártani.

ejjeli_s

 

 

 

Az Éjjeliszekrények egészen keddig élvezhetik a nyugalmat, de sajnos kedden a Csőgörény felszínre hozhatja a szőnyeg alá söpört konfliktusokat. Sajnos mivel ők impulzív, hirtelen természete sokszor károkat is okoz, amikkel most kell szembesülniük. Fontos azonban, hogy ne meneküljenek el a konfliktus elől, hanem inkább teremtsenek kapcsolatot tetteik kárvallottjával, most a tisztázás a megoldás kulcsa de azért óvatosan a hipóval, nem kell minden baktériumot elpusztítani.

A Tolóajtós szekrények ezen a héten olyasmikbe is beleüthetik az orrukat, amibe nem kéne. Viszont olyan dolgokat is elmondhatnak nekik, amikre alapból nem lennének kíváncsiak. Érdekes hetük lesz, csak kapkodják a fejüket, hogy mi merre hány: meglepő találkozások, kalandok. Csak a metró ne gyulladjon ki megint. A lankadatlan éberség persze ki kell, hogy tartson egészen vasárnapig, ekkor ugyanis a saját napjuk a Kenyérpirítóval áll együtt, és köztudott, hogy ez a kvintesszencia okozza a legnagyobb galibákat.

A Fogasoknak is jó napjuk lesz szombaton, ráadásul ezúttal nem kell majd hét közben sem megfeszülniük, hanem  mások fognak a segítségükre sietni, például a vasárnapi Tolóajtós szekrény napon. A Tolóajtósból ugyanis időnként elég érdekes és meglepő dolgok tudnak előbukkanni, ezért érdemes lehet most a hétvége mindkét napját szabaddá tenni, és világ csúfjára a péntek estét tölteni a kötelező házimunkával.

A Kutyaólak most mindent jobban fognak tudni másoknál, és végre képesek lehetnek nagyfokú önállóságra is. Mondhatnánk úgy is, hogy a Dohányzóasztalok szobatisztává teszik a Kutyaólakat. Ez több mint csodálatos, de azért többéves elkötelezettséget ne vállaljanak be most, hagyják ezeket a jövő hétre, feltéve ha még akkor is olyan jó ötletnek tűnnek.

Válasz írása