nov 7, 2016

Kategória: Heti jóslatok

Jóslatok november 7-től 13-ig

brooklyn-bridge
A héten lényeges események zajlanak a nagyvilágban, amelyek közül a legfontosabb, hogy a Bárszék-Csőgörények ünneplik bútorszülinapjukat, és ennek alkalmából az USA még egy új elnökkel is meglepi őket. De hogy ezen kívül mi lesz? Tüstént kiderül!

A Járókák kezei közül sok minden kicsúszik a héten, ezért kezdenek letargiába süllyedni. Sajnos a Csőgörény hónapban túl sok mocsok került felszínre, ami megtépázta az idegeiket, és a Bárszékek harsánysága a héten tovább rázza a pofonfát. Érdekes módon most a Szagelszívó jegyű ismerőseik hozhatnak enyhülést a rossz kedvre, akár egy jó beszélgetés, akár egy kiadós LAN-party formájában.

A Szagelszívók a héten jobban teszik, ha nem mondanak ellen a munkahelyükön, mint szokták tenni sokszor, hanem inkább mosolyognak, és úgy tesznek, mintha nem lenne semmi baj. Sajnos más jegyek most nagyon kiélezték a fogazatukat és alig várják, hogy valakivel veszekedhessenek. De ennek semmi haszna most, úgyhogy a Szagik most inkább legyintsenek és játsszanak öldöklős számítógépes játékokat, például a jól ismert Diablót, és legfeljebb képzeljék oda Baal helyére a főnöküket.

A Pelenkázóasztalok a napjukkal együttálló Körfűrész miatt lehengerlőek lesznek a héten. Szerelmi ügyekben legyenek lényegretörőek, ne szépelegjenek, hagyják a kisstílű praktikákat a fenébe: a határozottság lehet most gyümölcsöző és a pimaszság nem várt eredményeket hozhat, akár csajoznának/pasiznának, akár egy kapcsolatban szeretnék kissé feldobni a szürke hétköznapokat ebben a vacak időben.

A Kanapék meglepően romantikusak lesznek a héten, a Franciaágyak aktivitása miatt. Emellett a pénteki Bárszék-Szemétledobó kiváló alkalmat kínál a korábbi bűneik meggyónására, hiszen nagy eséllyel bocsánatot nyernek majd, a Franciaágy-Rotációs kapa jegyében álló Szombaton pedig gyertyafényes vacsorával tetézhetik a jófiú szerepében eltöltött hetüket, és ki tudja, lehet, hogy utána egy kis rosszalkodásra is sor kerülhet.

A Főnöki bőrfoteleken ezen a héten csattanni fog az ostor, ugyanis fel-feltörő agressziójukat most meg akarják torolni más bútorjegyek képviselői. Persze ha nem csinálnak semmi rosszat, akkor nyilván nem. De ez a hét a hosszú távú tettekről szól számukra, ami kemény kihívás elé állítja a pillanatnyi szeszély varázsában élő Főniket. Tanácsot most a Fogasoktól kérjenek.

A Hokedlik a héten szembesülhetnek azzal, hogy míg a múlt heti Szopóág alatt a mesterkélt önsajnálat ködében lebegnek, valójában vannak irigyeik is, és ezek az emberek most nemcsak a hátuk mögött elmélkednek, hanem észrevetetik magukat másként is. A héten a keresztbe tehetnek neki többen is, így érdemes felkészülniük arra, hogy szembeszálljanak mások kicsinyes szemétkedésével, és itt bizony tettekre van szükség, ami sokszor igen nehéz a Bárszékeknek. Igyanak meg inkább egy hideg, bikás energiaitalt és kapják szarvukra a kekeckedőket, hogy lássák: a Hokedlikben is van szufla.

A Franciaágyak kedvelik a Bárszékeket és a Bárszék napokat is, úgyhogy ezen a héten semmi nem zökkentheti ki őket a jókedvükből, kivéve tán a Pelenkázóasztal jegyűek, akiktől most érdemes óvakodniuk. Bár a Francik általában jobban szeretik a négy fal közötti mulatást, mint a kijárkálást, most hajtja őket a napjukkal együttálló Rotikapa, ezért amikor buliba hívják őket, most ne húzzák a szájukat, hanem csapjanak a lovak közé.

A Rekamiéknak ezen a héten a mirelit kajákat ajánlhatjuk, például a 10 perc alatt elkészülő, fűszervajas bagettet vagy a pizzát. Ennek az lehet az oka, hogy talán túl sokat halogattak az elmúlt héten (Vastüdő hónap ugyebár…) és most hirtelen össze kell kapniuk magukat, úgyhogy az amúgy vérbeli ínyenc Rekamiékat most hidegen hagyják az ételek, nem beszélve azok kalóriatartalmáról, és akár napokig meleg étel nélkül güriznek, hogy visszanyerjék az irányítást a dolgaik felett.

A Zsúrkocsikat most a Sors megpróbálja jó irányba terelni, ha de ők csak pörögnek a saját tengelyük körül, akkor a Sors egymaga bizony nem tudja felemelni őket. A saját lábukon kell felpattanniuk a Kombájn nyergébe. Ja hogy az a nap a múlt héten volt? A Kombájn lassú, a változás sem olyan gyors most: semmi sem késő még, csak fokozni kell az izommunkát. Igyanak zöld teát, az hosszan tartóan élénkít.

A Szobainasok úgy érezhetik, el van rontva a hetük, viszont elég Élvetegek ahhoz, hogy Aktussal kompenzáljanak. Pénteken viszont rádöbbenhetnek, hogy itt az idő, hogy elégtételt vegyenek a korábbi heteken vélt vagy elszenvedett sérelmeikért, és egyik pillanatról a másikra képesek lesznek kiborítani a környezetüket, akik újra ráeszmélnek, hogy nem érdemes a Szobainasokat félvállról venni..

A Bárszékeknek a héten hét napjuk is lesz, amiket nem kifejezetten a finomságukról híres kvintesszenciák támogatnak: a Csőgörény és a Szemétledobó. Most nem kell félni a “mocsoktól”, mert lesz benne részük bőven, legyen szó munkahelyi konfliktusok kiteregetéséről, lealjasodós bulikázásról vagy valami pajzánság kipróbálásáról a hálószobájukban, csak arra figyeljenek, hogy mindeközben senkinek ne essen bántódása.

A Dohányzóasztaloknak a héten meggyűlhet a baja a lakásukkal. Ami furcsa, hiszen a Dohik többnyire odafigyelnek a szentélyükre. De biztos, hogy befizettek mindent? Ha gond nincs is, azért végezzenek megelőző jellegű karbantartási munkákat. És csütörtökön érdemes lenne elmenniük lakberendezési áruházba is, ugyanis most olyasmiket vehetnek meg, amiknek jó az ár-érték aránya.

ejjeli_s

 

 

 

Az Éjjeliszekrények  ezen a héten úgy döntenek, hogy megvesznek valamit, amire már nagyon régóta vágytak. Olyan régóta, hogy közben megváltozott a személyiségük: csak a sóvárgás maradt meg, de jobb, ha inkább most józanok maradnak, mert ha be is szerzik, nem okoz majd olyan beteljesülés-érzést. Ez mind a tárgynyeremények, mind a beteljesületlen szerelmek terén igaz lehet, tehát mindenképp vizsgálják meg, nem érdemesebb-e új lapot kezdeniük.

Az interbútorikus szopóág eheti kárvallottjai a Tolóajtós szekrények lesznek, aminek fő oka, hogy még önmagukhoz képest is érzéketlenül viselkednem, és egyszerűen képtelenek lesznek működésre bírni az interperszonális adóvevőiket. Egyszerre válik számukra pokollá a saját fejük és a többi ember. Fedezékbe és kitartást, egyenes sok csokoládét, fütyüljenek most a kalóriákra.

A Fogasok nem érzik túl magasztosnak ez a hetet, de ha jól kinyitják a szemüket, vagy csak szerencséjük van, csütörtökön olyan programon vehetnek részt csaknem véletlenül, ami a következőkben meghatározó élményt fog nekik nyújtani. Ilyen az, ha hét napból három Élveteg és egy Aktus: aki otthon marad, kimarad belőle, szóval kalandra fel! Könyvklub, előadás, titkos szeánsz vagy csak egy jó pörgős buli? Majd kiderül.

A Kutyaólak ezen a héten leginkább állatkodnak, főleg szombaton, amikor a Rotációs kapa-Franciaágy igazán beindítja őket. A novemberi szeszélyes időjárás kifejezetten kedvez az otthoni huncutkodásnak, így ők most ebben is nyeregben érzik magukat, pláne, hogy már a szülinapjuk is látszik az alagút végén. Egyedül a Tolóajtósokat érdemes most kerülniük, náluk van ugyanis az Interbútorikus Szopóág, ami feleslegesen megfuttathatja a Kutyaólakat.

Válasz írása