nov 27, 2016

Kategória: Heti jóslatok

Jóslatok november 28-tól Kutyaól napjáig

angry-dog-1307194-638x373

Sokak szerint 2016 különösen rossz év volt, de még most jön a neheze: egyeseknek már a karácsony előtti idegbaj kezdete is épp elég lenne, mindenki másnak ott a Kutyaól nap….

A Járókák most igencsak kutyául lesznek, mert a Kutyaól visszahozta nekik a a múlt héten messzire hajított Interbútorikus Szopóágat. A melóhelyi láblógatásnak már egy ideje vége, de a karácsony előtti utolsó nagy hajrá sok helyen még csak most kezdődik, és bár még Mikulás sem volt, mégis teljes erővel ömlik a médiából a karácsonyi katyvasz, úgyhogy ezen a héten nincs mit tenni, csak összeszorított foggal kibírni még egy kicsit, és betartani a Kutyaól nap előtti óvintézkedéseket.

A Szagelszívók, akik az utóbbi időben túl nagy sebességgel pörögtek a saját tengelyük körül, most lassításra kényszerülnek. Őket nem egy, a forgó alkatrészek közé akadó szopóágacska állítja meg, inkább egyik embertársuk, aki minden áron valami olyasmit szeretne velük megcsináltatni, amit ők nagyon nem szeretnének. Mégis, kibúvók és viharos ellenkezés helyett intézzék el ezt Franciaágy módjára: legyenek diplomatikusak, mert ahogy Esti Kornél (no nem a szeszesital, hanem a novellahős)  is mondta, ha már jók nem lehetünk, legalább udvariasak legyünk.

A Pelenkázóasztalok most hátulról jövő támadásra számíthatnak olyanok részéről, akik amúgy is szeretnek a zavarosban halászni és a halőr sem kapja el őket. Legyenek éberek, mert a nagy év végi újrarendeződésben könnyen kijátszhatják jóindulatukat és lelkesedésüket. Új dolgokba most ne kezdjenek inkább, hanem a meglévő ügyeiket dolgozzanak, azt javítgassák. A döntéshozatal most kimondottan kockázatos lehet számukra. Ellenben a legkisebb is számít és ami olcsó, az is lehet jó, úgyhogy szellemi útmutatásért ezen a héten forduljanak az Éjjeliszekrényekhez.

A Kanapéknak meglepetéssel fog kedveskedni ez a hét, de hogy ez mennyire számít majd örömtelinek, az egyénre szabott és hogy mennyire tudják felpörgetni hétfőn a jegyükben álló Körfűrészt. A bútorállás egyértelműen a pozitív számukra, hiszen Élveteg és Aktus napokban is bővelkedik, de ugye jön a Kutyaól is, így nem árt az óvatosság: főleg pénzügyekben legyenek óvatosak, tartózkodjanak a nagyösszegű vásárlásoktól, próbálják távol tartani a biztosítási ügynököket, ne tegyenek nagy összegű fogadásokat és kerüljék a szerencsejátékot.

Bár elkezdődött az adventi időszak, a Főnöki bőrfotelek ezen a héten is keménykedni fognak, persze ez nem olyan meglepő, hisz két Szemétledobó nap is lesz most, és amúgy sem áll tőlük távol, hogy bármit bármikor számon kérjenek. A vasárnapi Kutyaól nap energiája azért őket is próbára teszi majd: ha eddig úgy érezték, hogy emberi kapcsolataikban valami nincs rendben, sumákolást, hazugságot szimatolnak, akkor most idege akár erélyesen is előrángatni a szennyest, különben tovább fognak azok bűzölögni és ha valamire, hát az ilyenre boldogan ugranak majd a sors csahosai.

 A Hokedlik most érezhetik igazán, hogy kéne egy kis lazítás. Legjobb, ha beiratkoznak egy hosszabb-rövidebb tánc- vagy főzőtanfolyamra, vagy vesznek egy uszodabérletet, de tulajdonképp mindegy hogy mit csinálnak, csak legyen rendszeres és szakítsa ki őket egy kicsit a mindennapok rutinjából. A hét úgysem ígérkezik roppant produktívnak, bár dolguk bizonyára bőven lenne, fáradtan nem lehet dolgozni: tegyék félre a munkát, amennyire lehet, és koncentráljanak valami élvezetesebbre.

A Franciaágyakat most azzal kecsegtetheti a sors, hogy gyakorlatilag befektetés nélkül az ölükbe hullik a fenenagy szerencse, azonban a Bútorok nem ezt mutatják: bár nekik nem lesz napjuk a héten, mindkét másik Aktus jegy a Szemétledobóval áll együtt, ami őket is óvatosságra inti. Kivárni emiatt mégsem érdemes, mert ha a Szemétledobók és a Kutyaól nap hatása között kell választani, akkor nem kérdés, hogy az előbbi: bár a siker finoman szólva sem garantált, legalább büszkén emlékezhetnek vissza a próbálkozásra, nem pedig húsz év múlva tudnak csak nevetni rajta.

A Rekamiék napja a héten a Szemétledobóval áll együtt, amit a sors csahosai alaposan széttúrhatnak, így a héten a Rekiknél drámára és veszekedésre lehet számítani. Ha rég óta halmozódott bennük a sérelem valami kapcsán, de nem mondták ki, akkor most jön el az a pont, hogy nem bírják tovább magukban tartani. Bár a megkönnyebbüléshez vezető útnak kihagyhatatlan lépése ez, mégsem tartozik a kellemes programok közé, ezért javasoljuk, abból is iktassanak be egy párat a héten, mert szükségük lesz a töltekezésre.

A Zsúrkocsiknak a Rekamiékhoz hasonlóan a Szemétledobó társaságát kell a héten elviselniük, ami magába nyeli az összes süteményüket. Ha emiatt üresnek érzik magukat, és vonzerejüknek nyomát se találják, mégsem kell csüggedniük: a jó öreg Szemétledobó mindent eltüntet, amire a Kutyaól csahosai ráharapnának. Nem érdemes tehát most ez ellen küzdeni: legyenek nyugodtan morcosak, és viseljék a kinyúlt pólójukat, hiszen még mindig jobb egy hétig penészvirágnak lenni, mint hetek alatt kiheverni a Kutyaól okozta sokkot.

A Szobainasok a napjukkal együttálló Rotációskapa hatására tőlük szokatlan módon a munka hőseivé válhatnak a következő napokban. Persze a két Aktus jegyben álló Szemétledobó nap az ő önérzetükre is hatással lehet, nem árt tehát például zenehallgatásba temetkezni vagy otthonról dolgozni a héten, de legalábbis nem megsértődni, ha más is használja a táblafilceiket. Inkább kapjanak elő néhány rettenetes szóviccet, amivel távol tarthatják a mindenbe beleokoskodó kollégákat, és ne feledjék, lehet, hogy a Kutyaól is rég elásott sérelmeket kapar elő, amiről nem mindig az tehet, akin kitöltik a dühüket.

A Bárszékeknek most kortól és nemtől függetlenül meggyűlhet a baja a férfiakkal: ha a párjuk, azért, ha a főnökük, azért, ha az apjuk, ivócimborájuk, kollégájuk, szomszédjuk, vagy a barátnőjüket kerülgető tenyérbemászó nyikhaj, akkor azért. Még szerencse, hogy a Kutyaól nap csak vasárnap jön el, hogy tovább rontson a helyzeten, jelentősen lecsökkentve így azoknak a személyeknek a számát, akikkel összeverekedhetnek.. Javasoljuk, hogy írjanak maguknak egy rövid mantrát, amit elmondhatnak magukban mielőtt indokolatlanul nagy hisztit levágnának, mert lehet, hogy tök felesleges az egész.

A Dohányzóasztalok  hetét a Rotációskapa teszi majd pörgőssé és mélyenszántóvá. A héten ezért kiemelt fontosságú lehet, hogy nemet tudjanak mondani, mert bár fáradhatatlannak tűnhetnek, valójában a multitasking még mindig nem az ő műfajuk. Ha tehát nem szeretnék a munkájuk egyébként ízletes gyümölcseit fogyaszthatatlan kombinációban tálalni és a következő hetet a projektjeik szétválasztásával tölteni, akkor a varázsmondat nekik a hétre a következő lehet: “oké, csak előbb ezt befejezem”. A taktika pedig, hogy figyeljék a Járókákat, mikor művelnek valami szerencsétlenséget, hiszen ők a titoktartásért cserébe sok szívességre hajlandóak lesznek.

Az Éjjeliszekrényekből ez a hét rejtett Élveteg energiákat hozhat majd elő, így ők lehetnek a hét Bárszékei. Most az ő nagy beszólásaikon hahotázhat az egész irodaház, és a másik nemnél is meglepő sikereket érhetnek el, főleg akkor, ha a kiszemeltjük Járóka. Most egy kapcsolat indításához, vagy akár a meglévő kapcsolat vérfrissítéséhez is nagyon kedvező energiákat kaphatnak a Bútoroktól. Azért figyeljenek oda, hogy ne forduljanak ki teljesen magukból, mert nem biztos, hogy amit a bennük rejtőző Bárszék nyugodt szívvel megtesz, azzal az Éjjeliszekrény énjük is szívesen néz szembe reggel a tükörben, pláne Kutyaól napra virradóan.

 A Tolóajtós szekrények használják ki ezt a hetet a pihenésre, mert sajnos most, ezekben a napokban amúgy is kijöhet belőlük a régóta gyülemlett stressz fejfájás, pattanások vagy egyéb testi tünetek formájában is. Mivel két Szemétledobó nap is lesz a héten, belátható, hogy itt az ideje a megtisztulásnak, lecsendesedésnek. A külvilág helyett most figyelmüket fordítsák saját magukra, legyenek egy kicsit önzők és ne mindig mások kegyeinek keresésével legyenek elfoglalva – mondhatnánk úgy is, hogy lapítsanak, hátha elkerüli őket a Kutyaól, de az nem lenne olyan dicsőséges.

A Fogasok legalább olyan jól teljesítenek majd a héten mint Anulu a Kincs, ami nincs című klasszikusban, mert a folytonosságot kedvelő “oprendszerük” bizony megsínyli majd a hónapváltással járó döccenést. Javasoljuk, mindenhová vigyenek magukkal számológépet, írjanak bevásárlólistát, és jegyezzenek fel minden fontosabb teendőt, nehogy utólag jusson eszükbe például, hogy előző nap lett volna az esküvőjük, de azt hitték, még csak péntek van.

A Kutyaólaknak nagyon boldog szülinapot kívánunk! Ha torta van, akkor nekik ez a hét már annyira rossz nem lehet, mégis próbáljanak meg figyelni arra, hogy kivételesen ne bosszantsák a Dohányzóasztalokat és ne ugassanak be az Éjjeliszekrényeknek, mert abból bizony kellemetlen pillanatok is származhatnak. A hét azonban az élvezetekről inkább fog szólni számukra, és bár szülinap csak egyszer van egy évben, ki mondta, hogy nem ünnepelhetik magukat egész héten? Előre az apró önajándékokkal és saját maguk jutalmazásával!

Válasz írása