máj 9, 2016

Kategória: Heti jóslatok

Jóslatok május 9-től 15-ig

lessons-of-life-1-1573443-639x426_cr

Az élet valahol egy nagy iskola, ami a halálig tart, a küzdés iskolája, hogy a nehézségek közepette is megőrizzük hitünket és emberi méltóságunkat. Ma lenne 104 éves Ottlik Géza, és talán az élet is ennyi, iskola a lét és a nemlét határán? A héten fajsúlyos bútorállások várhatók, csupa erős, a felnőttséget és felelősségvállalást képviselő nappal (Főnöki bőrfotel kedden és vasárnap, Rekamié szerdán, és még a pénteki Hokedli nap is a Fejőgép szívóerejét kapja meg). Nem csoda hát, ha most a bútorkör örök gyermekei, a Pelenkázóasztalok kapják meg a Szopóágat de ez intő jel másoknak is, hogy most nem érdemes gyerekesen viselkedni: beszéljünk és tegyünk kevesebbet, de azt komolyan.

A Járókák ügyei vélhetőleg sínen lesznek a héten, hiszen az ő habitusuknak kifejezetten kedvez a szigorú és rendszerető bútorállás: a problémák megoldják magukat, a munka pedig szinte magától elkészül. Ha nincs hatalmas elmaradásuk, amit le kellene dolgozni, akkor javasoljuk, hogy foglalkozzanak most egy kicsit magukkal is, hiszen erről sokszor megfeledkeznek, amikor szeretteiket maguk elé helyezik. Higgyék el, jól fog esni, ha nem a hosszúhétvégét viszi el a szokásos tatarozás, hanem tudnak programot szervezni anélkül, hogy a lenőtt hajuk vagy a borostájuk miatt aggódnának.

A Szagelszívók a héten kénytelenek lesznek improvizálni, mert egy percre sem érezhetik majd azt, hogy ők irányítják az események folyását. Előfordulhat, hogy részükről befejezett melót kell újra elővenni és teljesen átszerkeszteni, vagy a futó projektben olyan változásokat eszközölni, amikkel annyira nem értenek egyet, hogy még a nevüket sem szívesen adják hozzá, de a főnök vagy az ügyfél mégis ehhez ragaszkodik. Most jobb, ha megpróbálják függetleníteni magukat ezektől a helyzetektől, és minél személytelenebbül gondolni a munkára, amit elvégeznek, erre pedig remekül rásegíthetnek esténként egy kis meditálással, hogy kicsit kiszabaduljanak a kötelezettségek világából.

A Pelenkázóasztaloknak nem csak a Szagos napok teljes hiánya tehet be a héten, hanem az Interbútorikus Szopóág is, ami miatt jobban megérzik majd a bőrükön a Főnöki bőrfotel napok szigorát, és azt is, hogy valamit villantaniuk kell a Tartalmas napokon, ami annál nehezebben megy, minél inkább muszáj, és minél jobban próbálkoznak. A teljesítménykényszer beárnyékolhatja a párjukkal töltött időt is, a párkeresést pedig gyakorlatilag ellehetetleníti, így aki nem szeretné az idióta vígjátékokból megismert végtelenül kínos csajozós-pasizós jelenetek főszereplőjének érezni magát, az most ne nagyon próbáljon ismerkedni.

A Kanapékat kissé kényszeressé teheti a most kezdődő hét bútorállása, hiszen a Főnöki bőrfotelek és a Tartalmas jegyek miatt úgy érezhetik, valamit bizonyítaniuk kell. Ha ettől jobban érzik magukat, semmi gond nincs azzal, ha a munkahelyükön lepucolják az asztalukat és a monitorjukat, vagy otthon a könyvespolcon szín, méret vagy betűrend szerint sorba rakják a könyveiket, talán még azzal sem, ha másokat próbálnak erre buzdítani, de ne essenek át a ló túlsó oldalára és ne feledkezzenek meg arról, hogy az élet másról is szól mint a folyamatos bizonyításról, ráadásul a héten két Aktus nap is lesz, amiket meg kell ünnepelni.

A Főnöki bőrfotelek törekvéseit a héten két nap is támogatja, az egyik a Kenyérpirítóval, a másik pedig a Csőgörénnyel áll együtt. Kifejezetten érdemes lesz most odafigyelniük a fejükből kipattanó ötletekre, és ezeket akár fel is írni, mert hét végére olyan lista gyűlhet össze, amiben szerepelhet pár olyan elképzelés, amit milliós üzletté tudnak változtatni. Az elalvás előtti utolsó gondolatokat különösen érdemes lesz feljegyezni, és ha már úgyis az éjjeliszekrényre készítik a jegyzetfüzetüket, az ébredés előtti utolsó álmukat is jegyezzék fel, ezek ugyanis a legszórakoztatóbbak, de csak néhány percig emlékszünk rájuk.

A Hokedlik napja a héten a Fejőgéppel áll együtt, ami miatt most különösen igyekezniük kell távol tartaniuk maguktól azokat, akik csak kiszipolyoznák őket, a hét keménykötésű bútorállása miatt pedig várhatóan ők lesznek a Fejőgép rossz oldalán. Most jó alkalom nyílhat arra, hogy például lecsúsztassák eddigi túlóráikat, és kicsit magukkal foglalkozzanak, viszont fennáll a veszély, hogy ezt sikerül túltolni egy hirtelen felindulásból drasztikusan megváltoztatott frizurával vagy az egész havi fizetésük elköltésével, így jobban teszik, ha társaságban merészkednek csak pláza közelébe.

A Franciaágyak napja a héten a Mosógéppel áll együtt, ami így tavasszal könnyen jelenthet egy bőrig ázást a zivatarban. Nem árt, ha most zárható zacskóban hordanak maguknál egy száraz zoknit, esetleg bevisznek egy váltócipőt a munkahelyükre, hátha akkor szakad le az ég, mikor nem tudnak hová menekülni. Ha tehetik, most megpróbálhatják vizes helyen kipihenni a fáradalmakat, annál is inkább, mert a mostani lesz az év utolsó hosszú hétvégéje: ha nem is sikerül wellness-hétvégére menni, akkor is érdemes termálvízben áztatni megfáradt tagjaikat.

A Rekamiék napja szerdán a Kombájnnal áll együtt, ami erőt hozhat az életükbe és élvezhetik is korábbi erőfeszítéseik eredményét, de ehhez erős kézre lesz most szükség, hogy egyenesben tartsák a kormányt és ne térjenek le az útról. Vigyázzanak most a csábítással, csábítókkal, ha diétán vannak, ne menjenek cukrászda közelébe, ha összevesztek párjukkal, ne nézegessenek rögtön másokat, hanem szemüket mindig a célon tartsák, és akkor nagy baj nem érheti őket és lehet mit ünnepelni egy csinos nyári ruhában.

A Zsúrkocsiknak nem lesz napjuk a héten, de mivel a két másik Aktus jegy képviselteti magát a következő napokban, ezért ők is inkább a lazulás felé hajlanának, nem a bútorállás másik részét uraló melós, bizonyítós jegyek felé. Ha tehetik, lazítsanak is, mert biztosan rájuk fér, ha nem, akkor próbáljanak a melóba némi élvezetet csempészni, például azzal, hogy közben éneklésre és táncra csábtó slágereket hallgatnak, esetlen egy félreeső helyen kicsit táncikálnak is magukban, vagy ha ez lehetetlen, akkor bevisznek maguknak egy cserepes mentát és narancsot friss limonádéhoz, vagy csak kitesznek egy szép képet a falukra.

A hét bútorállásai finoman szólva sem kedveznek az élvetegségeknek, és tudjuk jól, hogy a Szobainasok jó lelkű, de lobbanékony természetek, most mégis arra intjük őket, hogy maradjanak a (segg)helyükön, ha mégsem alakulnak a dolgok a legjobban. A vádaskodás sem terem rózsát, ellenben felesleges konfliktusokat szül, ezért ha le akarják vezetni a feszkót, inkább menjenek ki az üres tetőteraszra és szidják mondjuk a politikusokat, mert azok tényleg sok rosszról tehetnek, és ne szeretteikre zúdítsák a bár jogosan termelődő, de másokban kárt tehető indulataikat.

A Bárszékek a Szopóág elmúltával persze fellélegezhetnek egy időre, mint ahogy mindenki más is ezt szokta tenni egy zúzósabb időszak után, de azért ne essenek rögtön túlzásba és ne kezdjenek már el a hét közepén élvetegeskedni, mert a súlyos bútorállások miatt most bizony annyira nem a YOLOzásról fog szólni a hét és a kísérletezéssel is legyenek óvatosak. A tévés főzőműsorokkal pedig különösen óvatosak legyenek, mert ami ott jól mutat, az lehet hogy náluk rettenetesen fog, ha felhívnak magukhoz valakit, inkább rendeljenek pizzát és törekedjenek a biztonsági játékra a héten.

Bár a Dohányzóasztalok többnyire a stabilitásra és a mértékletességre törekednek, de ez a hét a nagyon súlyos bútorállásokkal pont az ellenkezőjét váltja ki belőlük, amikor folyton változhat a kedélyük és akár a külsejük is, hiszen más és más ruhákat vehetnek majd fel, ezzel is meghökkentve és némiképp összezavarva környezetüket. Ez a kaméleon-mód azonban jól is elsülhet, hiszen most a szokásosnál is jobban alkalmazkodnak a változó helyzetekhez és a sokszínűségük új színt vihet emberi kapcsolataikba is.

Az Éjjeliszekrények kezdik a hetet ráadásul a Rotációs kapával, ami töretlen munkakedvet hozhat nekik, kőkemény célorientáltságot, csakhogy a nagy előretörésben könnyen megfeledkezhetnek saját és mások érzelmeiről így lehet, hogy bár most sokat nyerhetnek a munkában, de bizony magánéletükben most érzelemszegényebb időszak köszönthet be. Ha folyton mástól várják a kedvességet vagy a pozitív jelzéseket de maguk csak nagy nehezen nyílnak meg, akkor mások ebbe bizony belefáradhatnak.

Bár a Tolóajtós szekrények napja vasárnap a Vastüdővel áll együtt, de azért ha tehetik, ne dőljenek be mindenféle fenyegetőnek tűnő, ámde légből kapott híresztelésnek és ne zárják be kincseket rejtő ajtajaikat vagy épp szívüket olyanok előtt is, akik pedig valójában veszélytelenek. Sajnos a Vastüdő kiegészítő jegy magában hordozza a konokság, urambocsá a mogorvaság veszélyét is, de azért a szerdai és csütörtöki Aktus napok segíthetnek számukra megmaradni lágyabbnak is ebben a szép tavaszi hónapban.

A Fogasokat most az emlékezés és a felejtés témaköre foglalkoztathatja, mert Szemétledobó nap nem lesz a héten, ellenben a hétfői Rotációs kapa előáshat olyan dolgokat, amiket már rég elfelejtettnek, eltemetettnek hihettek. A hét Főnöki bőrfotel és Aktus napjai azonban most kimondottan a cselekvést, aktív munkát támogatják a merengés és elmélkedés ellenében, úgyhogy próbálják elterelni a figyelmüket és ne hagyják, hogy fogva tartsa őket a múlt, mert ezzel pont a továbblépés és fejlődés lehetőségétől fosztják meg magukat.

 Tudjuk, hogy a Kutyaólak örökmozgók, de azért időnként rájuk is fel-felszaladhat néhány pluszkiló, amelyektől ezen a héten könnyebben szabadulhatnak meg, hiszen a vasárnapot (akkor azért illik részt venni a pünkösdi családi összejöveteleken) leszámítva most egy kicsit könnyebbé tehetik súlypontjukat, ha úgy érzik, hogy mindjárt itt a strandszezon. Egy kis plusz mozgás a lelküket is könnyebbé fogja tenni, mert edzés közben kihajthatják magukból a túl sok feszültséget is.

Válasz írása