máj 30, 2016

Kategória: Heti jóslatok

Jóslatok május 30-tól június 5-ig

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

Boldog új hetet, illetve majd új hónapot mindenkinek, pont éjfélkor megérkezett a fővárosba a vihart és égzengés, földindulás kíséretében a Zsúrkocsik átadták az Interbútorikus Szopóágat a Szagelszívóknak, akik elektromosan kissé túltöltődhetnek a héten. Emiatt aztán mások számára is szagosabb lehet a hét, ami persze a Szagos jegyeknek jól jön, de a hét két Szobainas napja miatt most az élvezeteinkbe is kerül valami kis piszok, valami “édes bűnözés” hangulat, amikor tudjuk, hogy igazából annyira nem kéne, mégis engedünk az apróbb kísértéseknek. Szerdán átlépünk a Kenyérpirító uralta június hónapba is, ami egyeseket porig égethet azért, hogy a hamvaikból újjászülessenek, mások kőszívét felmelegítheti, néhány embernek új lehetőségeket dobhat ki a gép és vannak, akik csupán a nyári hőség kapcsán érezhetik majd hatását.

A Járókák örülhetnek, hogy ne a hét elején áll együtt a napjuk a Fejőgéppel, hanem csak pénteken, így ahelyett, hogy behúznák a hónap utolsó nagy költését, most inkább profitálniuk sikerül az eddigi munkájukból, és takarékosságukból. Mivel az új hónap a Kenyérpirítóval áll majd együtt, új ötletekre, impulzusokra számíthatnak, amikre könnyű lesz hirtelen rástartolni, azonban lehet, hogy megéri most inkább kivárni, és alaposabban átgondolni, mivel szeretnék tölteni a következő időszakot. A Fejőgép azonban egy időszak lezárulását jelzi, ilyenkor pedig érdemes kicsit lazítani, és ünnepelni is, ha van mit.

A Szagelszívók hete leginkább azzal fog eltelni, hogy mások dolgaiba ütik bele az orrukat sőt, egyenesen másokat tesznek felelőssé azért, mert nekik valami nem sikerült. Könnyen belátható, hogy a Zsúrkocsiktól hozzájuk repült az Interbútorikus szopóág. Mivel a héten a Pelenkázóasztalok viszik a prímet, könnyű lesz irigykedni rájuk, és sajnos a Szagiknak van is hajlamuk arra, hogy ne önzetlen örömmel figyeljék embertársaik sikereit, hanem folyton hasonlítgassák őket magukhoz. Nyilván a legjobb lenne gondolatban is függetleníteni magukat másoktól, de ha ez nem megy, akkor dühöngjék és panaszkodják ki magukat most, és ráér a jövő héten belátni, hogy nem volt igazuk.

A Pelenkázóasztalok igazi fenegyereknek érezhetik magukat a héten, hiszen most három nap is az ő jegyükben áll majd, Fejőgép, Csőgörény és Vastüdő kvintesszenciával. Itt az ideje, hogy aktivizálják magukat, mert most bármit is csinálnak, azt jól fogják csinálni – nyilván azoknak a legjobb, akik nyaralnak, bár nekik kicsit érdemes odafigyelni a pénzköltésre is, mert hét elején könnyen megszaladhat a hitelkártya-terhelés. Egyébként, mivel a Pelenkázóasztalok több mint 10%-a épp a héten ünnepli születésnapját, ezért nekik nagyon sok boldogságot kívánunk.

A Kanapéknak nagy szerencséjük van, mert a héten a Mosógéppel áll együtt a napjuk, ami régóta húzódó lezáratlan ügyek végére teheti oda a régen várt pontot. Persze nem muszáj feltétlenül valami világrengető dolognak történnie ehhez, elég, ha csak mostanra hiszik el, hogy elegendő rutint szereztek munkakörük hatékony ellátásához, ha nem aggódnak tovább az egészségük miatt, mert megkapják a szűrővizsgálatok eredményeit, vagy csak hagyják, hogy átjárja őket az érzés, hogy a legjobb ember mellett alszanak el, vagy épp ráéreznek a szabadság édes ízére.

A Főnöki bőrfoteleknek a lustálkodásról szólhat ez a hét, hiszen az, hogy minden szem a Pelenkázóasztalokra szegeződik, nekik  jó alkalmat nyújt arra, hogy nyugodtan hátradőljenek. Néha kell egy kis semmittevés, egy kis trash-reality, úgyhogy most nézzenek meg nyugodtan minden olyan műsort a tévében, amit sose vallanának be mások előtt. Ha tehetik, fordítsanak egy kis időt frizurájukra és öltözködésükre, mert ez nem csak most ígérkezik jó programnak, de a szerdai Rekamié napja meg is fogja hálálni ezt, kedvesük pedig pláne.

A Hokedlik a héten pöröghetnek tovább mint a ringlispíl, csak bele ne szédüljenek a végére. A hét számukra immáron a túlzott lendületről szólhat, viszont emiatt most nehezebben fejezhetnek be régóta húzódó dolgokat, és sajnos a halogatásnak lehetnek bajnokai most, nem a kitartásnak. Ha kell, hát korlátozzák magukat, ne fussanak újabb és újabb ingerek után és írjanak listát is ha kell, mert most nehezebben tudnak összpontosítani a nemszeretem feladatokra, pedig a házimunkát is el kell valamikor végezni, mielőtt még a bogarak jönnek a mosatlan edényekre.

A Franciaágyak jobban teszik, ha az egyetlen Aktus nap hatása előtt alaposan kihasználják a hétfői Kanapé-Mosógép energiáit, és rendbe vágják szűkebb környezetüket, főleg, hogy ha párt keresnek, mert a héten könnyen felgyorsulhatnak az események ezen a téren. Persze mindenkinek érdemes most felkészülnie váratlan vendégekre, sajnos akár olyanokra is, akiket nem látnak szívesen. Remélhetőleg azért senki nem arra fog hazamenni, hogy kedvesének van titkos látogatója, vagy úgy bemenni a munkahelyükre, hogy fontos ügyfél érkezett hozzá bejelentés nélkül, de még ez is benne lehet a pakliban. A lényeg, hogy könnyű lesz a héten úgy érezni, elvesztették az irányítást életük felett, de legalább kénytelenek lesznek kicsit improvizálni.

A Rekamiék napja szerdán a Kombájnnal áll együtt, ami örvendetes lehet, ha valami régóta érő dolgot szeretnének learatni, azonban ha a termés még éretlen, akkor kár a sietséggel, azaz legyenek türelmesek és várják ki a Szagos napok végét, ha úgy érzik, hogy most ideje kiélvezni azt, ami nekik jár, mert ha korábban lépnek, akkor bizony kukacos cseresznye is juthat a szájukba. Különösen igaz ez a szombati, Pelenkázóasztal-Csőgörény napon, amikor legyenek különösen óvatosak a mosatlan gyümölcsökkel.

A Zsúrkocsiknak nem lesz napjuk a héten, viszont nekik már az is nagy öröm, hogy lekerült a vállukról az Interbútorikus Szopóág terhe. Nyilván még jobb lenne, ha a mostani hét nem Pelenkázóasztal napokkal lenne tele, ezek mellett ugyanis elég kevés esélyük van arra, hogy saját érdekeiket érvényesítsék. A jó hír, hogy a Kenyérpirító hónap akkor is dobál majd lehetőségeket, ha nem is ezen a héten. Párkeresőknek ez a csendes hét kiválóan alkalmas lehet egy nyári frizura elkészítésére, hogy nagyobb önbizalommal vágjanak neki, akik pedig munkahelyet váltanának, azoknak érdemes élesíteni álláskereső profiljaikat, mert uborkaszezon ide vagy oda, a Kenyérpirító hónapban bármi az ölükbe pottyanhat.

A  Szobainasoknak most nem lehet okuk zsémbelődésre, klassz időszakuk jöhet, amikor az esetleges szagosságok sem akadályozzák meg őket céljaik elérésében, hiszen csütörtökön a napjuk a Mosógéppel áll együtt, amikor megszabadulhatnak a piszkos üzelmektől illetve mások is tisztábban láthatják őket, előítéletektől mentesen, illetve jövő hétfőn majd a Körfűrész energiája pörgeti majd őket, úgyhogy most inkább csak arra vigyázzanak, hogy el ne szédüljeneka nagy forgásban és ne terheljék túl magukat.

A Bárszékeknek a héten minden “büdös” lehet, amiről persze a Szagömlés tehet: még hétfőn képesek lesznek lelkesedést mutatni bizonyos dolgok iránt, ez azonban keddtől eltűnik és szombatig nyomát sem látják. Érdemes lesz a hétvégi programokat úgy tervezni, hogy kárpótolják magukat a többi nap unalma és nyűglődése miatt, de az is lehet, hogy egy kiadós alvás és egy egész napos filmnézés most többet fog dobni a kedvükön, mint ha megpróbálnának kimozdulni és jól érezni magukat. Ha egy kicsit most elgyengülnek és hanyagolják a házimunkát vagy a diétájukat, az is belefér.

A Dohányzóasztalok a héten nem győznek majd szellőztetni, annyira bánthatja Élveteg mivoltukat a hét Szagos túlsúlya. A friss levegő persze jót tesz, ha nem épp egy forró fürdőből kilépve nyitják magukra az összes ablakot, és ha nem képletesen értik a szellőztetést, és tesznek közkinccsé olyan híreket, amiket titokként bízott rájuk valaki. Most nem csak szándékosan, de véletlen elszólás formájában is megszellőztethetnek titkos információkat, akár magukról is, érdemes tehát nagyon odafigyelni, hogy kikkel elegyednek szóba a héten – nem most kell jópofizni olyanokkal, akikben nem bíznak meg száz százalékosan, mert később ez nagyon csúnyán visszaüthet.

Az Éjjeliszekrények ügyesen a hasznukra hajthatják a dolgokat ezen a furcsa bútorállású heten, mert: ha valaminek meg kell történnie, akkor meg kell történnie. Csak épp most úgy gondolja az Univerzum, hogy a jó dolgok megtörténése esélyesebb náluk, úgyhogy ha előléptetésre várnak vagy egy régóta vágyott randevúra, akkor esélyesebb, hogy az most összejön, ha pedig nincsenek komolyabb terveik, akkor vegyenek egy kaparós sorsjegyet, mert most nagyobb eséllyel nyerhetnek azzal is.

A Tolójatós szekrényeken úrrá lehet most a szőrszálhasogatás, ami nem is meglepő egy Szagos napok által uralt héten. Más kérdés, hogy jó-e nekik és környezetüknek az, hogy ennyire belemerülnek a részletekbe, minden apróbetűs részt elolvasnak (még a megszokott, évek óta használt samponjuk flakonján is) és lényegtelennek tűnő információk tömegét zúdíthatják másokra. No persze ha a héten csak a kulimunka vár rájuk a melóban, akkor ez szerencsés dolog, de ha párjukat kezdik el piszkálni háztartásbéli apróságok miatt, akkor bizony kellemetlen helyzeteknek nézhetnek elébe.

A Fogasok gondolatait a héten összezavarhatja a két Szagelszívó nap, mert mire döntésre jutnának egy korábban jónak tűnő ötletükkel kapcsolatban, addigra jóformán már le is beszélik majd magukat az egészről. A dolog még kellemetlenebb, ha a melóhelyükön történik, és még a főnök is tudomást szerez róla, hogy önhatalmúlag lefújtak valami akciót, vagy kukába dobták fél heti munkájukat, hogy másképp lássanak neki: ha nincs szerencséjük és nem találnak ki valami csakugyan világmegváltót a hét második felében, vélhetőleg egy nyaklevessel lesznek gazdagabbak.

 A Kutyaólakat a hét szagos napjai paradox módon most a mégis kockázatvállalás kerülésére intik, ha tehetik most maradjanak a helyükön akkor is, ha a nyár beköszöntével pezsegni kezd a vérük. De egy kis flörtnek a gondolata miatt még nem érdemes összebalhézni a párjukkal vagy elkezdeni elrontani egy jól működő házasságot és egy csábítónak tűnő üzleti ajánlat miatt kivenni a bankból a lekötött dugipénzt. Főleg anyagiak terén legyenek óvatosak és inkább tűnjenek smucignak most, de ne adják felelőtlen kezekbe azt, amiért keményen megdolgoztak.

Válasz írása