máj 23, 2016

Kategória: Heti jóslatok

Jóslatok május 23-tól 29-ig

decayed-cake-1319157-639x467_cr

Van olyan az életben, amikor hiába minden báj és cukiság, a sütemények megromlanak és még az országos perpatvar se mentette meg Illés bácsit a gödöllői cukrászdája bezárásától. És bár a héten nem várhatóak kemény, szigorú bútorjegyek napjai, azért a tanulságok levonására alkalmat adhat a keddi Fogas-Vastüdő vagy a szerdai Járóka-Körfűrész nap, hogy legfeljebb csak a hét végén, a szombati Kanapé és vasárnapi Zsúrkocsi napokon engedhetünk a kísértésnek. A Zsúrkocsiknak pedig az Interbútorikus Szopóág hatására most bizony rá kell jönniük, hogy nem tartalékolhatnak Éjjeliszekrény módjára, mert akkor pont a bőségtől fosztják meg magukat, úgyhogy kukába szépen a romlott, dugi sérelmekkel, traumákkal és az önsajnálattal.

A Járókák szerdán megkapják a Körfűrészt, aminek köszönhetően most bizony letérhetnek az arany középútról és keményen odaléphetnek azoknak, akik feszítgetik a húrt náluk. Ha eddig békés megoldásokra törekedtek a patthelyzetekben, akkor most eljött az ideje a határozott megoldásoknak és nem kell ijedni ha cseppen pár csepp vér sem, mert ez ezzel járhat. Ha úgy érzik, hogy valakivel szakítani kell, akkor ne szenvedjenek tovább és lépjék meg, mert az Univerzum most a továbblépést támogatja náluk.

A Szagelszívóknak pont nem jut nap a héten, úgyhogy ráérhetnek most egy kicsit kimosni a szűrőjüket, avagy itt az idő egy kis nosztalgiázásra, régi tanulságok levonására és nem baj, ha most nem áll a zászló vagy a pötyörőt sem akarják annyira merevítgetni, mert a hetük most mindenről szól, de a jó öreg szagis maximalizmusról és a teljesítménykényszerről pont hogy nem. Lehet merengeni, exek képeit gyújtogatni a mosdókagyló felett és használtruha-boltokból újítgatni a ruhatárukat.

A Pelenkázóasztalok napja csütörtökön a Szemétledobóval áll együtt, ami nem ígér annyira rossz hetet, de tény, hogy most a nagy siker- vagy szopószériát toló Aktus jegyek felől most bizony érkezhet irányukba a lelki szennyes, és más jegyek is lehet hogy most őket találják meg felesleges avagy éppenhogy komoly problémáikkal és nem szabad elmenekülni a felelősség elől, mert a Szemétledobó a kötelességtudás kiegészítő jegye is, úgyhogy legyenek nyitottak és kedvesek, a saját gondjaik most annyira nem fenyegetik őket, foglalkozhatnak másokkal.

A Kanapék napja szombaton a Kenyérpirítóval áll együtt, ami segíthet kihozni belőlük azt, ami régóta érlelődik, legyen szó egy új ötletről a melóhelyen, vagy akár, elvégre az esküvők hónapja van és tombolnak a Franciaágy energiák a héten, egy kisebb szerelmi vallomásra. Tegyék félre a múlt sérelmeit, most nincs Tolóajtós szekrény nap, hogy be kell zárkózni és őrizgetni a dolgokat, hanem nyíljanak meg, úgy több hely lesz másoknak vagy más dolgoknak, ha eddig valamit hiányoltak az életükben. És persze a hétvége jó alkalmat adhat egy kis takarításra is.

A Főnöki bőrfotelek tűnjenek bármilyen keménynek, azért nézzék meg, mi történik a Zsúrkocsikkal, akik addig-addig próbáltak meg mosolyogni, amíg megromlottak a sütijeik, úgyhogy a Főnöki bőrfotelek ezen a két Franciaágyas héten igenis adják át magukat az érzelmeiknek, legyen szó örömről vagy bánatról, rejtegetett romantikus érzelmekről vagy ellenérzésekről a családban, és ne fojtsák el azt, ami bennük van, mert azzal csak maguknak ártanak és ha maguknak ártanak, akkor a környezetüknek is nehezebb lehet velük.

A Hokedlik viselkedése  most elég rapszodikus lehet, tükrözve ezen az egyszerre Szagos és Aktus héten bennük tomboló zűrzavart és váltakozhatnak az ótvar tahó és a pukedliző, túlzott udvariasság között. Előfordulhat, hogy össze is zavarodhatnak hogy mikor kell bizony keményen betartani az etikettet a munkahelyen és mikor van ideje a keménységnek vagy épp családi körben ragadtathatják el magukat valami olyan kemény, freudi elszólásra, ami még akár hatalmas patáliához is vezethet, úgyhogy nyugi. Ha nem tudják, mit mondjanak, akkor kapcsoljanak “hallgatni Arany János” üzemmódba és idézzenek mondjuk a Toldiból.

A Franciaágyak kezdik a hetet a Csőgörénnyel, amivel a Szopóág után rögtön bele is csaphatnak a lecsóba akkor is, ha az a Zsúrkocsin felejtett romlott lecsó legyen az, mert bizony most ők lehetnek azok, akik segítő jobbot nyújtanak a balfácánoknak vagy azoknak, akik hibáztak és lehetetlen lesz őket kiakasztani valamivel…egészen péntekig, amikor viszont a napjuk a Rotációs kapával áll együtt és bizony megtörhet a lendület és beleütközhet a foguk valamibe, ami túl kemény diónak bizonyul, úgyhogy a hétvégén vegyék le a lábukat a gázról, különben csak az elfüstölő motor bűzét szagolhatják.

Borzolhatjuk a Rekamiék idegeit egy kis zenével? Aggodalomra nagy ok nincs, a héten két Franciaágy nap is lesz, de a jegy képviselőinek hetét bizony most a Hadd főzzek ma magamnak gondolata hathatja át, amikor a kedvenc Zsúrkocsijaik épp a penésszel vannak elfoglalva és amúgy is a Rekamiék szeretik maguk irányítani az életüket, úgyhogy most ideje magukhoz ragadni a fakanalat illetve más, ízlésbeli dolgokban sem tűrni az ellentmondást, akkor is, ha mások esetleg hurrognak. Ha ők a csokit savanyú uborkával szeretik, akkor egyék úgy, az Aktus jegyek úgyis ritkán tévednek ízlés dolgátban.

A Zsúrkocsiknak a héten könnyen megromolhatnak a süteményeik, mert nem elég, hogy a jegyükkel álló Kombájnjuk csak vasárnap fut be, de addig még az Interbútorikus Szopóág is őket fogja boldogítani. Van az úgy, hogy megromlanak a süteményeik, de ami még kellemetlenebb, hogy sokszor ezt csak kóstoláskor vesszük észre, és akkor már biztosan köpni kell. Ilyen csalódást okozhat most néhány ígéretesnek tűnő helyzet, amitől vagy többet vártak volna, vagy túl nagy falatnak bizonyult számukra. A szokásos zsúrkocsis önpusztítós-önsajnálatos kombó helyett viszont érdemes lesz egy kis vigasztaló sütikét vagy beszélgetős programot beiktatni, ahogy a most duplázó Franciaágyak tennék.

A  Szobainasok humorban nem ismerhetnek tréfát, ahogy a jegy híres képviselője, Karinthy Frigyes megfogalmazta anno, ennek hatására kimondottan szórakoztató lehet a hetük, mert komolyságukat fel nem adva kerülhet rájuk a most passziválódó Zsúrkocsik humorista szerepe és faarccal mondogathatnak oda a leghétköznapibb helyzetekben olyan elmésségeket, amiket nehéz bírni vihogás nélkül. Mondjuk étkezés közben csak a keddi Vastüdő napon tegyék ezt, ellenkező esetben fennállhat másoknál a fulladás veszélye, illetve ha tehetik, most pörgessék fel egy kicsit aktivitásukat a közösségi médiában, mert mások hálásak lesznek a lesből támadó poénjaikra.

Többnyire a Bárszékek azok, akik szédületes dumájukkal felültethetnek másokat, de ezen a Szagos-Aktusos héten sajnos fennáll a veszélye annak, hogy ők lehetnek azok, akik bedőlnek a tejszínhabos külsőnek, aztán kiderül, hogy a torta csupa margarinból van, úgyhogy legyenek különösen óvatosak most a munkahelyi pletykákat, ígéreteket illetően, illetve nem biztos, hogy pont azt a már valószínűtlenül jól kinéző embert kell leszólítani, mert lehet, hogy a sarokban már ott van a maffiózó párja.

A Dohányzóasztalok élete a héten Szívek szállodája lehet, azaz egy rakás csodabogár keringhet körülöttük és ők sem igen tudhatják hogy akkor Lorelai-ok legyenek vagy inkább akadjanak ki Michel módjára valami apróságon. De ezzel semmi gond, ha úgy érzik, hogy nem akarnak beavatkozni a körülöttük zajló diliházba, akkor csak kérjenek egy kávét és nézzék az életüket mint egy tévéműsort, az is marha szórakoztató lehet, amikor hagyjuk, hogy mások csinálnak magukból teljesen hülyét, elvégre mindenki a saját idiotizmusának kovácsa.

Az Éjjeliszekrényeknek most nincs szükségük nagy, látványos tettekre, mert a helytállás és a szelíd erő megmutatása hozhatja el számukra az üdvösséget. Természetüktől amúgy is idegen a rongyrázás legyen így ez most is, hiába ripacskodnak mások, és hiába vágynak az Éjjelik is a figyelemre, nem kell annyira keresni most a feltűnést, mert értékeik amúgy is megmutatkoznak majd, a bölcsesség, önmérséklet és az, hogy mások támaszaik tudnak lenni. Úgyhogy most egyszerűen csak…legyenek önmaguk és kész.

A Tolóajtós szekrények hasonlítanak a Franciaágyakra abban, hogy nagyon fejlett az igazságérzetük, de azért most, hogy hétfőn és pénteken is Franciaágy nap lesz, arra intjük őket, hogy egy kicsikét Aktus jegyes érzékenységgel álljanak a dologhoz, mert az éremnek két oldala van, a spéci társasjátékos dobókockáknak meg még több, úgyhogy ne ítéljenek előre, és azért, mert a másiknak nem tökéletes az első randis szettje, még lehet hogy életük leendő párját rejti és néhány mogorva mondatért sem kell rögtön megutálni a másikat.

A Fogasok napja kedden a Vastüdővel áll, ami kellhet is nekik, mert bizony leereszthetnek, mint defektes bicikligumi a puszta közepén, aztán telefonálhatnak vagy cipelhetik hátukon a vasat. Most bizony lehet, hogy magukat kell végigcipelni a héten, mert most a Szagos bútorállások miatt nehezebben kaphatnak levegőt ha nem épp légüres térben érezhetik magukat. A jelszó kitartás és apró lépések, aztán a vasárnapi Zsúrkocsi hatására már úgyis könnyebben gurulhatnak majd.

 A Kutyaólak továbbra is úgy érezhetik magukat mint a vurstliban, hogy van az életükben minden, ami szemnek és szájnak ingere, de azért a Zsúrkocsik romlása arra inti őket, hogy nem szabad mindent egyszerre akarni, mert akkor a végén semmi sem lesz a nagy szétszóródásban, úgyhogy próbáljanak a hét közepi Szagos napokon keményen az orruk után menni és azt követni, ami fontos és nem megpróbálni négy külön irányba tartó lábaikat követni egyszerre.

Válasz írása