máj 16, 2016

Kategória: Heti jóslatok

Jóslatok május 16-tól 22-ig

wheat_cr

A héten komoly távlatoki nyílhatnak meg előttünk, mint amikor sokáig bóklászunk egy sötét erdőben, majd hirtelen egy nagy tisztásra érünk, virágos mezőre. A héten két Zsúrkocsi nap is lesz illetve egy Rekamié, de a pénteki Főnöki bőrfotel is most a cselekvést támogatja, hogy nem baj, ha nincsenek körülöttünk falak és tető a fejünk felett, merjünk anélkül is előre menni az ismeretlenben. A vasárnapi Járóka majd úgyis megadja majd nekünk a biztonságot, ha végigrobogtunk a héten. Viszont akik nagyon a megszokott keretek között maradnának, például a Franciaágyak, azoknak most az Interbútorikus Szopóág piszkálhatja az arcát.

A Járókák napja vasárnap a Fejőgéppel áll együtt, de egész héten azt érezhetik, hogy valami ügyre nagyon rácuppanhattak és addig nem nyugszanak, amíg abból s egyben magukból ki nem hozták a maximumot. Emiatt aztán Aktus napok ide és oda, csak egy cselekvés kötheti le őket egészen, úgyhogy attól függően hogy mi az a bizonyos helyzet, vagy a munkát vagy a magánéletet hanyagolhatják el teljesen és bizony meg kell várni majd a jövő hetet, amíg újra visszaáll életükben az egyensúly.

Csalánba nem üt a ménkű.” – ez lehet a Szagelszívók jelmondata a hétre, akik, legyen bármilyen furcsa, Aktusos is az időjárás, a napjuk szerdán a Rotációs kapával áll együtt és emiatt rendületlenül mennek előre, pöfög a motor, de azért ügyeljenek oda, mit esznek össze a Zsúrkocsi napokon, nehogy túl büdös legyen a kipufogógáz. Ha valami kincset kerestek régóta (legyen szó munkalehetőségről vagy emberről), akkor azt most kiáshatják maguknak, ha nem ijednek meg a piszkos munkától, verejtéktől és portól.

A Pelenkázóasztalok felől elvonultak a viharfelhők, cserébe tovább járkálnak az esernyővel verőfényben is. Leginkább ugyanis a túlzott óvatosság jellemezheti a hetüket, de legalábbis annak közepét, mert a szerdai Szagelszívót két Zsúrkocsi fogja közre, úgyhogy most bizony azt is túlparázhatják, mait nem kéne és lehet hogy pont a legjobb ötleteiket nem merik előadni a mítingen, mert annyira visszaszorulhatott bennük a kockázatvállalási hajlam, de gondoljanak arra hogy aki nem mer az nem nyer (még ha ezzel nem is a túlzott szerencsejátékra bíztatjuk őket).

A Kanapék nem biztos, hogy ki tudták pihenni magukat a hosszú hétvégén, mert hétfőn a napjukkal a Vastüdő áll együtt, és bizony munkaszüneti nap ide meg oda, a melón és kötelességeiket kattoghat az agyuk. Persze a szorgalom és a kitartás örvendetes dolog, de egyben a kifáradás, beszürkülés, kiégés veszélyét is magával hordozhatja, úgyhogy figyeljenek oda testük jelzéseire és engedjenek meg pár plusz falatot legalább a keddi és csütörtöki Zsúrkocsi napokon és a szombati Rekamiét használják ki szépítkezésre.

A Főnöki bőrfotelek napja pénteken a Kombájnnal áll együtt, ami azt mutatja, hogy bármennyire is bosszanthatja őket a hét közepi Zsúrkocsi napos totojázás, a hétvége felé lendületbe jöhetnek és sikeresen előadhatják a faszagyereket. A Franciaágyak inaktivitása ugyan most nem kedvez a romantikázásnak, de ösztönös késztetéseiknek azért élhetnek ha akarnak, és ha azért nem teljesen kombájnostul rontanak a másik házába egy üveg borral meg doboz bonbonnal.

A Hokedlik hasonlítanak a Zsúrkocsikra abban hogy ők is félősek, illetve szeretik saját igényeiket alárendelni másokénak, de és a hét két Zsúrkocsi napja most nagyon felerősítheti bennük a félelmeket, ami egészen a teljes tehetetlenségig fokozódhat. Gondoljanak arra, hogy a Zsúrkocsi Aktus jegy, tehát a cselekvés a fontos és ha nagyon nem is mernek most kemények lenni (bár a pénteki Főnöki bőrfotel azért tökössé teheti őket) akkor cselekedjenek a maguk kedves és visszafogott módján. A lényeg, hogy apró lépésekkel is, de haladjanak előre tovább.

“Ha ki kell mozdulni a komfortzónából, akkor ki kell mozdulni.” – üzeni ezt az Interbútorikus Szopóág a héten a Franciaágyaknak Torrente után szabadon és bizony most megrendülhet a jegy képviselőinek biztonságérzete. Lehet, hogy eddig túl sokszor húzták magukra a takarót akkor is, ha csörömpölt az ébresztőóra, de most bizony eljött a felkelés ideje, a cselekvésé, a változásé, úgyhogy ha az segít, kérjenek meg valakit hogy hozza nekik az ágyba a kávét, mert egy kis segítséggel máris könnyebben mennek majd a dolgok, nemde?

A Rekamiéknak ezen a héten is lesz napjuk, mégpedig szombaton a Mosógéppel, ami mindig segít tisztán látni a helyzeteket és megbékélni a kellemetlenebb körülményekkel. Mondjuk most nagyon nagy szennyáradatra a hét közepi Zsúrkocsi napok miatt nem kell számítaniuk, legfeljebb a szerdai Szagelszívó-Rotációs kapa nap lehet kicsit büdösebb a kelleténél, de nem baj az, ha az ember előre is jól érzi magát vagy rendbe teszi a lelkét ha kellemetlenebb élmények adódnának máskor, úgyhogy használják ki erre ezt a számukra nyugisnak ígérkező hetet.

A Zsúrkocsiknak két napjuk is lesz a héten, amelyek közül az egyik a Szemétledobóval, a másik pedig a Kenyérpirítóval áll együtt, ami segíthet semlegesíteni a közéjük ékelődött Szagelszívót is, így nem kell attól tartani, hogy az leszívja az értékes energiákat. A lendületre pedig nagy szükség lesz most, hiszen a Kenyérpirító döntés elé állítja majd őket és ha sokáig gondolkodnak, akkor a Szemétledobó benyelheti a kihasználatlan lehetőségeket. Érdemes lesz most az ösztöndíjra hallgatni a szívük helyett, hiszen a rokon Aktus jegyek közül a Rekamié a Mosógépet áll együtt, a romantikus Franciaágy viszont Szopóaágon van, ezt pedig ők is megérezhetik, ha sokat romantikáznak.

A  Szobainasok a héten sokszor taposhatnak mások lelkébe, jòrèszt akaratlanul, illetve azért, mert a saját érdekeiket szem előtt tartva nem nagyon lesz más választásuk. Néha sajnos az életben egyszerűen muszáj másokkal kitolni, ha nem akarnak rosszat maguknak, és bár ez lelkileg nem könnyű,mégis ezt a döntést kell meghozni. A héten tehát lehetséges egy régóta tervezett szakítás, felmondás is, de az érzékenyebbek így élhetnek meg egy költözést vagy mobiltarifa-váltást is. Mivel Rotációs kapahónap van, a felforgató jellegű változások jó eséllyel lesznek hosszabb távon kedvezőek.

A  Bárszékek lelki világához a legközelebb a héten a hétfői Kanapé áll majd, tiszta szerencse, hogy ezt most nem rontják el egy munkanappal. Bár nagy a csábítás, hogy ezt a napot istenesen túltolják, mégis inkább a lájtosabb bulika felé kellene kacsintgatniuk, nehogy túl nehéz legyen visszarázódniuk a keddi melóba. Ha nagyon lefárasztják magukat, az az alakjuknak sem tesz majd jót, hiszen a héten két Zsúrkocsi nap is lesz, amikor könnyű nagy zabálásba bonyolódni.

A Dohányzóasztaloknak érdemes szerdára időzíteni a fontosabb teendőiket, mert aznap a Szagelszívó a Rotációs kapával áll együtt, ami mind lendületet, mind pedig kellő agyafúrtságot biztosíthat ahhoz, hogy szinte bármilyen tervet sikerre vigyenek – kivéve talán, ha érzelmekről van szó. A tavaszi zsongás ugyan jó eséllyel megtalálja őket is, de mivel a héten szegény Franciaágyaknak jutott a Szopóág, valószínűleg csak falakba ütköznének, mielőtt egyáltalán esélyük lenne csúnyán pofára esni. A meló és egyéb hivatalos teendők viszont üdítő könnyedséggel mennek majd, így később ezeket hanyagolhatják az ismerkedés kedvéért.

Az Éjjeliszekrényék a héten leginkább a vasárnapi Járóka napban bízhatnak, hogy visszahozza elvesztett hitüket, vagy ha nagyon kibújnak a bőrükből, akkor helyretegye őket. A következő napok bútorállását jórészt az Aktus napok fogják uralni, és mivel az érzelmekért felelős Franciaágy van Szopóágon, vélhetőleg ösztönösebb cselekedetekre sarkallja majd az Éjjeliszekrényeket, akik jó eséllyel nem lesznek büszkék magukra, ha hagyják magukat sodródni az árral. Érdemes ilyenkor a kötelező teendőkkel elvenni saját kedvüket a sompolygástól, és megújítani útlevelüket, elmenni a szűrővizsgálatokra vagy csak alaposan kitakarítani a lakást.

A Tolóajtós szekrények a héten óvakodjanak a stressztől, mert azt most evéssel kompenzálhatják, ahogy az egyedüllétet, unalmat és izgalmat is: a fránya Zsúrkocsi napokon ember legyen a talpán, aki nem szed fel néhány dekát. Érdemes lesz most nem újratölteni a nasikészletet, és munkába menet nem beugrani a kisboltba kekszért, hanem inkább megpróbálni csak a főétkezések alkalmával bevinni a napi kalóriaadagot. Ha tudnak olyan programot szervezni, ami kifejezetten érdekli őket, azzal elvonhatják a figyelmet a csábító falatokról, például a héten még megnézhetik az Állatkertben a lampionokat.

A Fogasoknak a héten tévútra futhat a logikus gondolkodása, és könnyen hozhatnak most olyan döntéseket, amelyek később egyáltalán nem tűnnek majd olyan jónak. Elsősorban érzelmi alapon fogalmazhatnak meg hamis érveket, ami miatt olyan ügy mellé állnak, ami nem csupán értelmetlen, de még nekik is kellemetlenséget okoz, így például segítséget ígérhetnek volt főnöküknek, ami túl sok időt vesz el tőlük és anyagilag sem éri meg. Érdemes most minden döntést átbeszélni azzal, akivel együtt élnek, vagy ha ilyen nincs, akkor az önző énjük szemszögéből is megvizsgálni a kérdést.

 A Kutyaólak a héten szinte akárhol megtalálhatják azt, amitől jól érzik magukat, és nem feltétlenül csak azért, mert a Zsúrkocsi napok jó sok kajával érkeznek, hanem mert olyan általános derű hatja át most őket, amit nehéz elrontani. Talán ők lehetnek a kivételek, akiknek a romantikus pillanatait nem teszi tönkre a Franciaágyakat sújtó Szopóág sem, így kapcsolatukban nem kell nagy veszekedésektől tartaniuk, és ha épp párt keresnek, akkor jó eséllyel bevonzhatják azt, akivel érdemes mélyebben megismerkedni.

Válasz írása