júl 3, 2016

Kategória: Heti jóslatok

Jóslatok június 4-től 10-ig

 

bear-1572970-639x424

Már csak pár nap van hátra a nyári Kutyaólból, és ezt három Élveteg nap követi: szinte borítékolható, hogy nem mindenkinek lesz egyformán örvendetes a váltás. A Szagos jegyek lelassulnak, elbizonytalanodnak, vagy kivetkőznek józan mivoltukból, de még így is jobban járnak, mint a Kanapák, akiket a Kanapéjegyenlőség után a Szopóág látogat meg a héten. Lássuk, mi várható a következő napokban!

A Járókáknak érdemes a héten rendezni soraikat már csak azért is, mert a Szagömlés elmúltával Élvetegbe csap át a bútorállás, ami nekik sokszor túl kaotikus és kiszámíthatatlan. A héten nem árt személyes biztonságukra, adataik védelmére nagyobb figyelmet fordítani, például telepíteni egy új vírusirtót vagy tűzfalat, élesíteni a spam-szűrőt és a zsúfolt járműveken is jó mélyre suvasztani a pénztárcájukat a táskájukban. Nem mintha a bútorállások alapján komoly veszély leselkedne rájuk, inkább csak erősítsék meg a biztonságérzetüket, ha az a múlt héten meg-megingott.

A Szagelszívók Vastüdővel áll együtt, ami kicsit visszavehet múlt heti lendületükből. Ahogy a múlt héten szinte magától történt mindent, úgy most valahogy semmi nem akar majd elindulni, hiába várják a telefonhívásokat és a visszajelzéseket, talán még a villamost is. Mindez ne szegje kedvüket, ha az újdonságoknak nem is kedvez ez a hét, akkor is még mindig elmélyedhetnek rengeteg mindenben. Vigyázzanak azonban a tapadó dallamokkal, mert egy-egy rossz dal napokra a fülükben maradhat.

A Pelenkázóasztalok a héten a Körfűrész támogatását élvezik, ami miatt egyrészt tele lesznek energiával, másrészt a veszélyérzetük is sokkal alacsonyabb lesz. Emiatt könnyelműen hozhatnak olyan döntéseket, amik jónak tűnnek, de hosszú távon egyáltalán nem olyan előnyösek, sőt. Bár a lendület vinné őket, hogy rögtön kattintsanak és elővegyék a bankkártyájukat, vagy aláírjanak valamit, amit nem gondoltak végig, inkább kérjenek gondolkodási időt és kérjenek tanácsot olyasvalakitől, aki higgadtabban áll a témához.

A Kanapékat sajnos a héten telibe találja az Interbútorikus Szopóág, így a jegy képviselői a héten alaposan visszavehetnek szokásos diplomatikus stílusukból. Azt nem mondhatnánk, hogy erőszakos tajparasztok lennének ettől, de kétségtelen, hogy ezen a héten mintha egy kicsit robusztusabban viselkednének és kevésbé lehetnek tekintettel másokra. Mondvacsinált konfliktusok és felesleges szurkálódások is elhagyhatják becses ajkaikat, amiket később eléggé megbánnak majd, érdemes tehát fékezni indulataikat.

A Főnöki bőrfoteleket nagyon lehűtheti a napjukkal együttálló Mosógép, így lélekben már az őszre készülhetnek, mert kezdik unni a nagy nyári lassúságot és semmittevést. Ők akkor érzik jól magukat, ha pöröghetnek a saját tengelyük körül mások elismerésétől megrészegülve, de úgy, hogy a fél publikum inkább vízparton döglik megfeszített munka helyett, nehezebb csodát tenni. Persze pont ők azok, akik önerőből is képesek vizet fakasztani a kősziklából, de ha már elegük van a sziszifuszizmusból, akkor üljenek a tévé elé vagy keressenek egy szimpatikus kivetítőt, és nézzék meg azt a pár meccset, ami még hátravan az EB-ből.

A héten nem sok figyelem esik a Súlyponti jegyekre, ami egyeseket frusztrálhat, míg mások meglátják ebben is a lehetőséget. A Hokedlik például kihasználhatják a hetet kísérletezésre, újonnan szerzett képességeik kipróbálására. Érdemes kockázatot vállalni, mert nem fenyegetik őket most nagyon a külső erők, úgyhogy ha új hajviseletet, sportágat vagy káromkodást szeretnének kipróbálni, a héten kitűnő alkalmuk lehet rá – csak ez utóbbival kerüljék a Szopóágon lévő Kanapékat.

A kívánás, megkívánás, illetve a megkívánva levés lehet a Franciaágyak fő problémája is a héten. Vagy mások üldözik őket majd fékezhetetlen rokonszenvükkel, vagy ők kattanhatnak be forró nyári napsütésben, hogy túlzott vonzalmukkal menjenek mások agyára. Soha ne felejtsék el, hogy szép dolog a szenvedély, de az eszeveszett udvarlás, illetve a másik véglet, a durva lekoptatás, soha nem vezet sikerre. Ezen a héten nagyon nagyon nagyon le kell hűteniük magukat, mert a Franciaágyaknak most nagyon forrhat a vére.

A Rekamiéknak, bár a nyári Kutyaól szerencsére nem hozza vissza nekik a Szopóágat, bosszantó hülyeségek árnyékolhatják be a hetüket: főleg a becsléseikben nem szabad most bízni, így előfordulhat, hogy túl kevés sört vásárolnak be az esti meccsnézős vendégségre, ha ételt készítenek, valamelyik összetevőből biztosan kevesebbet vásárolnak a kelleténél. A munkahelyi feladatokra szánt időket is érdemes most a szokottnál nagyobb ráhagyással megadni, és minimalizálni a túlórák számát.

A Zsúrkocsik a Nyári Kutyaól elmúltával könnyen érezhetik úgy, hogy ki kell engedniük a gőzt a feszült időszak után, ami könnyen bánatevésbe, féktelen ivászatba vagy később megbánt kalandokba hajszolhatja őket, nem árt tehát most kicsit észnél lenniük, de  legalábbis olyanok társaságát keresni, akik két lábbal vannak a földön. Ez nyilván nem azt jelenti, hogy húzódjanak fedezékbe, de nyerő taktika lehet, ha csak annyi készpénzt tartanak maguknál, amennyiből sem túlköltekezni nem tudnak, sem pedig annyit inni, hogy meg se álljanak Dr. Zacher Gáborig.

A Szobainasoknak most pont kapóra jön majd a napjukkal együttálló Szemétledobó, ami megszabadítja őket a nyári Kutyaól utóhatásaitól, így könnyebben megtalálják azokat a lehetőségeket, amelyeket a három egymást követő Élveteg nap jelent. Aki karrierjét építené, az jobban teszi, ha csak a pénteki Bárszék napon ereszti ki a gőzt, mert addig a komolyabb Élveteg jegyeké a főszerep – persze egy közös meccsnézést így sem kell kihagyni, pláne a kollégákkal nem, csak igyekezzenek ne látványosan drukkolni a főnök kedvenc csapata ellen.

A Bárszékeknek meglepetéseket tartogat a napjukkal együttálló Kenyérpirító a héten. Leginkább a szinglik örülhetnek most, nekik érdemes elővenniük a szebb ruháikat és kicsit többet foglalkozni magukkal reggelente, mert könnyen lehet, hogy rájuk talál a szerelem, és erre jobb felkészülni. A párkapcsolatban élők könnyen felszíthatják a régi szenvedélyt, ha most közös meglepetésprogramot szerveznek, vagy csak elmennek

 

A Dohányzóasztalok napja a héten a Rotációs kapával áll együtt, ami a Szagömlés elmúltával és a három Élveteg nap együttállásával féktelen kajálásokat és még jobb ivászatokat, hölgyeknek pedig a leárazásokon töltött estéket ígér. Talán nem baj, ha megengednek maguknak pár drágább darabot, vagy egy extrább fogást, mikor kiruccannak ebédidőben a melóhelyükről, de azért nem érdemes főnökbosszantóan sok időt tölteni odakint, és pláne nem kéne így rögtön hó elején a seggére verni a fizetésnek, mert akkor a hónap többi része nem lesz olyan élvezetes, és még túl sok van hátra belőle.

Az Éjjeliszekrények napja a héten a Kombájnnal áll együtt, ami miatt most kimondottan tevékenyek lehetnek, de könnyen felemészthetik minden energiájukat. Most előfordulhat, hogy annyira belefeledkeznek a munkába, hogy észre sem veszik, hogy többet túlóráztak az ésszel megmagyarázhatónál, vagy a szerelembe annyira, hogy későn kapcsolnak, hogy az éjszaka az alvás ideje is. Ez utóbbi különösen esélyes, hiszen a héten túltengenek az Élveteg napok – szingliknek nem árt most nyitott szemmel járni.

A Tolóajtós szekrényeknek most érdemes lenne elgondolkodniuk azon, hogy hol is húzódik számukra a munka és a magánélet határa. Lehet, hogy családtagjaikat a kelleténél gyakrabban traktálják melóhelyi ügyekkel, illetve az irodai kávéautomata előtt túl sokat elmélkednek a magánéleti problémáikról. Ez utóbbi később igen negatívan is elsülhet, ezért érdemes inkább feljebb gombolni az ingüket és lejjebb húzkodni a szoknyájukat, hogy ne adjanak táptalajt kellemetlen melóhelyi pletykáknak.

A Fogasok örülhetnek, mert a Szegömlés elmúltával visszatér a jó szériájuk, bár ezúttal inkább csak apróbb meglepetések, szerencsék formájában, illetve olyanoktól is dicséretet kaphatnak, akiktől amúgy nem várnák. Vásároljanak kaparós sorsjegyet, vagy fizessenek egy kört „a hülyék adójára”, a lottóra, mert szerencséjük lehet. Viszont a héten hiába próbálnak meg elmélyülten gondolkodni, most túlságosan fecseg a tarka felszín, a mélységet meg nehéz szóra bírni.

A Kutyaólak a héten nem lesznek fizikai állóképesség tekintetében a csúcson, ezen a héten nem fognak nagyon előbbre jutni a sporttevékenységekben sem, és ha ennek ellenére erőltetik magukat, annak csúnya sérülés lehet a vége. Hiába van bennük feszültség, most ne mozgással vezessék le, mert a szervezetük most  annyira nem bírja a strapát. De az elméjük igen, úgyhogy ha a héten rekordot akarnak dönteni pasziánszozásban, annak semmi akadálya.

 

Válasz írása