jún 26, 2016

Kategória: Heti jóslatok

Jóslatok június 27-től július 3-ig

couch-puppy-1518738-638x437_cr

Péntektől új hónap jön, és a hétvégén elkezdődik a július eleji nagy Szagömlés, azaz nyári Kutyaól. Előtte viszont a héten lesz egy csinos kis Kanapéjegyenlőség is egy szerdai Zsúrkocsival is, így az a paradox helyzet áll majd fenn, hogy hiába a szomorú hétfő és a kellemetlen hétköznapok, ezek most mégsem tűnnek majd annyira félelmetesnek és inkább a hétvégétől indul be néhány változás majd azoknál, akiknek érik. Sajnos hiába a Kanapé kényelme, a Rekamiék kényes orrának bizony büdös lehet ez a hét.

A Járókáknak kecsegtető lehetőségeket sorakoztathat fel ez a hét, de nekik nem árt észnél lenni, egyrészt azért, mert bár július is Szagömléssel kezdődik, nekik nem áll egyetlen nap sem a jegyükben, másrészt pedig nem biztos, hogy a hamis-kutyaól ajánlatait érdemes elfogadni. Persze nem kell feltétlenül nagy dolgokra gondolni, de épp elég pénzt lehet elszórni az “csak éjfélig érvényes” és a “ha veszel még egy terméket, tőgykrémet adunk ajándékba” típusú akciókon is.

A Szagelszívók a héten két nappal is büszkélkedhetnek, hiszen szombaton kezdődik a Nyári Kutyaólként emlegetett háromnapos Szagi-ünnep. A Fejőgép és Csőgörény együttállás, mint kezdet és a vég a gyorsan történő eseményeknek kedvez majd, így lehet, hogy hirtelen felindulásból válthatnak albérletet, munkahelyet vagy akár kapcsolatot, most minden változtatás bejöhet nekik, amit kicsit is ésszel csinálnak.

A Pelenkázóasztalokat a héten a várakozás kergetheti az őrület közelébe: ahogyan a napjukra is jövő hétig kell várni, úgy most késhet projekt, szállítás, késhet a barátjuk vagy a barátnőjük a találkozóról. A kellemetlenség persze gyorsan átcsaphat kínosságba, mikor például a hőségtől bekotlik a tömegközlekedés és nekik kell magyarázkodniuk, hogy miért nem érnek oda valahová időben. Idegeskedés helyett ilyenkor érdemes beugrani egy jégkrémért a boltba, hiszen jó kedvűen minden konfliktus könnyebben elsimítható.

A Kanapéknak két napjuk is lesz a héten, amelyek a Kombájnnal és a Fejőgéppel állnak együtt, ez pedig roppant szerencsés, mivel mindkét kvintesszencia az adok-kapok jó oldalán áll. Ez főleg így, Kanapéjegyenlőség idején igen kedvező eredményeket hozhat akár karrierben, akár általános szerencse területén, érdemes lehet tehát sorsjegyet venni vagy tippmixet játszani. Baj csak akkor lehet, ha valakinek túl sok vaj van a füle mögött, mert arra ráhozhatja a Nyári Kutyaól a mérges exet vagy a behajtókat is.

A Főnöki bőrfoteleknek nem lesz napjuk a héten, ráadásul a Kanapéjegyenlőség és a Nyári Kutyaól együttes hatását már nem tudják értelmezni, ami miatt viselkedésük a totál nihil és a követelőzés között ingadozhat. Javasoljuk, most próbálják inkább a nihil vonalat tartani, mert a többiek,  főleg a Szagömléstől szenvedőknek nagyon nem tolerálják majd az arroganciát. Érdemes lesz feleleveníteniük, melyek voltak a kedvenc, munka közben is időnként beszúrható játékaikat elővenni, és inkább csendben maradni a vitás helyzetekben.

A Hokedlik a héten nem nagyon rúgnak labdába, még szerencse, hogy a foci Eb alatt ezt mások megteszik helyettük, nekik pedig csak nézniük kell. Valószínűleg a következő napok nem vesznek ki túl sokat belőlük, ezért, ha nem is most mennek nyaralni, csaphatnak egy mini-szabadságot, akár otthon meló után úgy, hogy elhalasztják a házimunkát és a szórakozásra koncentrálnak, akár úgy, hogy a szokottnál többször mennek munka után iszogatni a kollégáikkal, amire a meccsek biztosan adnak majd alkalmat.

A Franciaágyakat a héten a napjukkal együttálló Kenyérpirító lepheti meg, a hét eleji Kanapéjegyenlőség idején kellemes, a hétvégi Szagömlés alatt pedig inkább kellemetlen meglepetésekkel. Mielőtt nekikeserednének, és előszednék a “minden jóban van valami rossz” és a “jó elnyeri méltó büntetését” jellegű pesszimista bölcsességeket, de nem érdemes, egyrészt azért, mert a pozitív időszak jóval hosszabbnak ígérkezik, másrészt pedig a jó és a rossz egyensúlya része a mindennapoknak, ezt mindenkinek el kell fogadnia.

Hiába lesz minden Aktus jegynek napja, így a Rekamiéknak is pénteken, ha a Mosógép miatt most több vizet kaphatnak a nyakukba, no meg az Interbútorikus Szopóágat, ami sajnos a hó eleji szagfrontnak köszönhető. Érdemes most a legnagyobb kánikulában is esernyővel készülni mert bármikor telibekaphatja őket a semmiből egy zuhi, leehetik magukat a hét közepi Kanapé vagy Zsúrkocsi napokon fagyival (ne is nagyon egyenek romlásveszélyes ételeket) és ne kezdjenek felesleges vitákba a kollégákkal és aztán a jövő héten csak frissebb lesz a levegő.

A Zsúrkocsik napja a héten a Mosógéppel áll együtt, de ami még fontosabb, ez a nap a Kanapéjegyenlőség két napja között áll, ami burokként védi majd őket a Nyári Kutyaól első két napján. persze nem jó, ha most elbízzák magukat,egyrészt azért, mert azzal csak felbosszantanak másokat, másrészt pedig a Szagos együttállás második fele a jövő hétre esik, és akkor még bőven pofára lehet esni. Jobban teszik, ha ezt a hetet inkább tartalékolásra és a viták tisztázására használják fel, ezzel minimalizálva a jövő heti összeomlás esélyét.

A Szobainasok a Kanapéjegyenlőség hatására valami paradox nyári kutyaóli farokcsóválós lelkes hangulatba kerülhetnek, mert most a bútorállások nem fenyegetik őket és valami gyermeki csodálattal szemlélhetik a nyári programokat és a szerdai Zsúrkocsi hatására bevállalhatják a legbizarrabb fagylaltkelyheket is. Ritkán szakadnak el ennyire a realitás talajától a megfontoltnak és komolynak tűnő Szobainasok, de a hét Aktus  napjai most annál erősebben hathatnak rájuk.

A Bárszékek a hét masszív bútorállásai miatt valószínűleg kénytelenek lesznek úgy ugrálni, ahogy mások fütyülnek. Ez akár kellemetlen is lehetne, azonban érdemes arról az oldalról nézni a helyzetet, hogy így legalább fejben nem kell lefárasztaniuk magukat, és több energiájuk maradhat mondjuk kihúzni a várt nyaralásig vagy legalább a Balcsin töltött víkendig. Ennek megfelelően most elég a rájuk bízott feladatokkal elbánniuk, nem kell újakat keresniük maguknak: ha készen vannak, nyugodtan foglalják el magukat valami kellemesebbel, míg nem jön a következő utasítás.

A Dohányzóasztalokra mindig erősen hat a Kanapéjegyenlőség, előhozva belőlük a társasági énjüket és nem lesz ez másképp most sem, amikor emberi kapcsolataik kerülhetnek előtérbe, mert előfordulhat, hogy mindenki “őket találja meg”, és bizony idejük nagy részét most lehet, hogy erre kell majd fordítaniuk az érdemi munka helyett. Ilyen állapotban persze jogos, ha egy idő után besokallnak és rájuk jön egy antiszociális roham, de ha úgy is érzik, hogy sok egy kicsit másokból, próbáljanak meg diplomatikusan kibújni a meghívások alól és azokkal foglalkozni, akik igazán fontosak.

Az Éjjeliszekrényeknek most az érzelmi feltöltődés lehet a legfontosabb, mert munkában most simán szembeszállhatnak a nehézségekkel akkor is, ha a Kanapéjegyenlőség most a láblógatást vagy az összeszedetlenséget támogatja. A gondokat inkább a hét végi Szagos napok napja okozhatják, azt érezhetik, hogy mások nem tisztelik, nem veszik őket eléggé komolyan és emiatt könnyen eltörhet a mécses. Ne is foglalkozzanak most hát annyira másokkal, hallgassanak a megérzéseikre és sétálgassanak egyedül, és fütyüljenek rá, hogy ki mit mond.

A Tolóajtós szekrényeknek érdemes most az érem másik oldalát nézni és szkeptikusan hozzáállni ahhoz, amit mások nagyon határozottan szajkóznak, mert lehet, hogy nincs igazuk, vagy másként van igazuk. Tehát ha döntést kell hozniuk, akkor inkább várjanak egy kicsit és szerezzenek be minden szükséges információt, mert a héten lesznek ugyan Élveteg napok, de pont csak ők maradnak ki a dologból és emiatt megtehetik azt, hogy egy kicsit hátrébb húzódjanak és végiggondoljanak mindent alaposan. Azért mert más rohan, nekik nem kell.

A Fogasoknak nem kedvez a hét bútorállásai, hiszen az Aktus, Kanapé, Szagos napok miatt túl sok lehet körülöttük a hiszti, míg ők mellet kicsit feszengve érezhetik magukat, mintha mindenhol zavarnának vagy nem illenének a társaságba. Ilyenkor két dologra érdemes figyelmet fordítani: az egyik, hogy kopogjanak, mielőtt benyitnak egy csukott ajtón, a másik pedig, hogy igyekezzenek most kicsit több magányos programot beiktatni a hetükbe. Ha mégis nagyobb társasági eseményre vágynának, inkább a hét közepén érdemes.

A Kutyaólak lehetnek a héten a kisfőnökök, hiszen a július eleji Szagömlés a Nyári Kutyaól amolyan kis-kutyaól is, ami jelzi hogy már csak fél év van hátra a születésnapjukig. A kiskutyák azonban cukik, úgyhogy ha önbizalmuk most joggal is erősödhet, azért ne csapjon át a dolog erőfitogtatásba és arcoskodába, elég ha csak a bájos tekintetükkel hódítanak, a bútorállások miatt nem is kell ennél több.

 

Válasz írása