júl 10, 2016

Kategória: Heti jóslatok

Jóslatok július 11-től 17-ig

summer-photo-files-1404114-638x530

 

A hetet az Aktus napok és Segg-helyek dominanciája jellemzi majd, és jellemzően az előbbiek ledominálják az utóbbiakat. Persze ehhez a Körfűrésszel együttálló Főnöki bőrfoteleknek is lesz egy-két szava.

A Járókáknak szélcsendben telhet ez a hét, ami talán nem is baj az utóbbi idők sokszor túlzott izgalmai után. A hét elején családjukkal, a második felében pedig karrierjükkel lesz érdemes foglalkozniuk, de szerencsére egyik oldalon sem várható különösebb konfliktus. Vigyázniuk a pénzzel érdemes, hiszen a Tolóajtós szekrény a héten a Szemétledobóval áll együtt, ez pedig igencsak meghozhatja a kedvet a költekezésre.

A Szagelszívók nagyon megérezhetik a héten a Szagos napok hiányát, és az Aktus jegyek dominanciája miatt folyamatos feltűnési kényszerben szenvedhetnek, ami általában nem áll nekik jól. Főleg a munkahelyükön érdemes most kerülni a feltűnő viselkedést, és nem csak az öltözködéssel, hanem egyébként is, mert ha túl izgágák, a végén annyi munkát sóznak a nyakukba, amennyivel akár minden nap túlórázhatnak, ezt pedig ugye nem akarja senki.

A Pelenkázóasztaloknak elmúlik a fenenagy vakmerősége, cserébe áteshetnek a ló túlsó oldalára. Leginkább ugyanis a túlzott óvatosság jellemezheti a hetüket, de legalábbis annak közepét, mert a szerdai Főnöki bőrfotel-Körfűrész túlzott szigora miatt most bizony azt is túlparázhatják, amit nem kéne és lehet hogy pont a legjobb ötleteiket nem merik előadni a mítingen, mert annyira visszaszorulhatott bennük a kockázatvállalási hajlam, de gondoljanak arra hogy aki nem mer az nem nyer (még ha ezzel nem is a túlzott szerencsejátékra bíztatjuk őket).

A Kanapéknak szerencsére véget ért az Interbútorikus Szopóág, és a napjukkal együttálló Rotációa kapa kiváló lehetőséget nyújt majd arra, hogy pótolják a kimaradt élményeket. Bár a bútorállás kiváló lehet a bulizásra és az alkalmi kapcsolatok létesítésére, különösen a párkapcsolatban élőknek javasoljuk, hogy próbálják most kicsit megtartóztatni magukat az ilyesmitől, mert ami most jó ötletnek tűnhet, az könnyen elég satnyának bizonyulhat a következő khéten, és ahol Rekamié és Főnöki bőrfotel nap is van, ott nem érdemes konfliktusgyanús helyzetbe kerülni.

A Főnöki bőrfoteleket nagyon felpörgetheti a napjukkal együttálló Körfűrész, sőt, valójában még a békésebb lelkű Főnökikből is kihozhatja az agresszív állatot. Ha nagyon kiabálhatnékjuk van, érdemes felkeresniük egy közeli rock klubot vagy karaoke partit, és rekedtre énekelniük magukat, ezzel levezetve a feszkót, mert az Aktus napoktól túlfűtött héten nem biztos, hogy célt érnek a nagy hangjukkal, és nagy sértődést sikerül kiprovokálniuk. Kivétel ez alól, ha konfliktust kell kezelni vagy tartozást behajtani, akkor kimondottan sikeres lehet ez a hét.

A Hokedlik napja a héten a Vasüdővel áll együtt, és szerencsére ez két Aktus napot követ, így azok “feelingjét” sikerül majd továbbvinniük, ami főleg érzelmi életüknek tehet jót. A nyugis romantikázásra kimondottan alkalmas lesz ez a hét akár párkapcsolatban élnek, akár keresik erre a lehetőséget: mindkét esetben érdemes most a bulik pörgésétől távoli programot választani, kiállításra menni vagy csak sétálni a naplementében, lehetőleg valami közeli vízparton.

A Franciaágyak a héten szókimondóbbak lehetnek a tőlük megszokottnál, hiszen a napjuk a Csőgörénnyel áll együtt. Szerencsére most nem mások lelki világát sikerülhet akarva-akaratlanul felforgatni, hanem az érdekeiket tudják különösen hatékonyan érvényesíteni akár konfliktushelyzetben is. Előfordulhat, hogy dühből csúszik ki a szájukból az a mondat, amely megindítja a változást, ilyenkor válasszák a változást, bár konfliktuskerülő énjük valószínűleg visszakozásra biztatná őket.

A Rekamiék napja a héten a Fejőgéppel áll együtt, így nekik egyrészt rég ügyek beérésére kell számítaniuk, másrészt pedig az Aktus napokból is kihozhatják a lehető legtöbbet. Ha párkapcsolatban élnek, akkor ezt talán nem is kell magyarázni, ha nem, akkor érdemes most még jobban ügyelniük külsejükre és kisugárzásukra, és a szokottnál is csinosabban öltözniük, mert akármikor szembejöhet valaki, akivel szívesen megismerkednének.

A Zsúrkocsik a héten kicsit leszakadhatnak az “Aktus csordától”, mert míg a Rekamiék és a Franciaágyak a hét elején erősítik egymás hatását, addig nekik a vasárnap marad, hogy kijátsszák a napjukkal álló Kenyérpirítót. Persze hétvégén is nagyon frankón lehet villantani, még akkor is, ha ezzel letenni valamit az asztalra már icipicit késő, de ha lehet, ne a teljes fizetésüket költsék el meglepetésként, inkább találjanak valami értelmes elfoglaltságot, vagy lepjék meg magukat egy olyan programmal, ami elsőre akár még indokolatlannak is tűnhet.

A Szobainasok a héten sokszor taposhatnak mások lelkébe, jórészt akaratlanul, illetve azért, mert a saját érdekeiket szem előtt tartva nem nagyon lesz más választásuk. Néha sajnos az életben egyszerűen muszáj másokkal kitolni, ha nem akarnak rosszat maguknak, és bár ez lelkileg nem könnyű,mégis ezt a döntést kell meghozni. A héten tehát lehetséges egy régóta tervezett szakítás, felmondás is, de az érzékenyebbek így élhetnek meg egy költözést vagy mobiltarifa-váltást is. Mivel Rotációs kapahónap van, a felforgató jellegű változások jó eséllyel lesznek hosszabb távon kedvezőek.

A  Bárszékek lelki világához a legközelebb a héten a szombatiKanapé áll majd, tiszta szerencse, hogy ezt most nem rontják el egy munkanappal. Bár nagy a csábítás, hogy ezt a napot istenesen túltolják, mégis inkább a lájtosabb bulika felé kellene kacsintgatniuk, különben a vasárnapi Kenyérpirító valami gusztustanant fog visszadobni nekik ordas másnapossággal egybekötve. Ha nagyon lefárasztják magukat, az az alakjuknak sem tesz majd jót, hiszen a héten Tolóajtós szekrény és Zsúrkocsi nap is lesz, amikor könnyű nagy zabálásba bonyolódni.

A Dohányzóasztaloknak érdemes csütörtökreidőzíteni a fontosabb teendőiket, mert aznap a Főnöki bőrfotel a Körfűrésszel áll együtt, ami mind lendületet, mind pedig kellő tökösséget biztosíthat ahhoz, hogy szinte bármilyen tervet sikerre vigyenek – kivéve talán, ha érzelmekről van szó. A tavaszi zsongás ugyan jó eséllyel megtalálja őket is, de mivel a héten a Franciaágy a kevésbé romantikus Csőgörénnyel áll együtt, valószínűleg csak falakba ütköznének, mielőtt egyáltalán esélyük lenne csúnyán pofára esni. A meló és egyéb hivatalos teendők viszont üdítő könnyedséggel mennek majd, így kedvezőbb bűtorállás esetén ezeket hanyagolhatják majd az ismerkedés kedvéért.

Az Éjjeliszekrényék a héten leginkább a keddi Franciaágy napban bízhatnak, hogy visszahozza elvesztett hitüket, vagy ha nagyon kibújnak a bőrükből, akkor helyretegye őket. A következő napok bútorállását jórészt az Aktus napok fogják uralni, és mivel az érzelmekért felelős Franciaágy a Csőgörénnyel áll együtt, vélhetőleg tökösebb cselekedetekre sarkallja majd az Éjjeliszekrényeket, akik jó eséllyel nem lesznek büszkék magukra, ha hagyják magukat sodródni az árral. Érdemes ilyenkor a kötelező teendőkkel elvenni saját kedvüket a sompolygástól, és megújítani útlevelüket, elmenni a szűrővizsgálatokra vagy csak alaposan kitakarítani a lakást.

A Tolóajtós szekrények a héten óvakodjanak a stressztől, mert azt most evéssel kompenzálhatják, ahogy az egyedüllétet, unalmat és izgalmat is: a fránya Zsúrkocsi napon ember legyen a talpán, aki nem szed fel néhány dekát. Érdemes lesz most nem újratölteni a nasikészletet, és munkába menet nem beugrani a kisboltba kekszért, hanem inkább megpróbálni csak a főétkezések alkalmával bevinni a napi kalóriaadagot. Ha tudnak olyan programot szervezni, ami kifejezetten érdekli őket, azzal elvonhatják a figyelmet a csábító falatokról, például a megnézhetik az igazán Aktus-hangulatú Modigliani kiállítást a Magyar Nemzeti Galériában.

A Fogasoknak a héten tévútra futhat a logikus gondolkodása, és könnyen hozhatnak most olyan döntéseket, amelyek később egyáltalán nem tűnnek majd olyan jónak. Elsősorban érzelmi alapon fogalmazhatnak meg hamis érveket, ami miatt olyan ügy mellé állnak, ami nem csupán értelmetlen, de még nekik is kellemetlenséget okoz, így például segítséget ígérhetnek volt főnöküknek, ami túl sok időt vesz el tőlük és anyagilag sem éri meg. Mivel erről nyilvánvalóan a Szopóág tehet, érdemes most minden döntést átbeszélni azzal, akivel együtt élnek, vagy ha ilyen nincs, akkor az önző énjük szemszögéből is megvizsgálni a kérdést.

A Kutyaólak a héten szinte akárhol megtalálhatják azt, amitől jól érzik magukat, és nem feltétlenül csak azért, mert a Zsúrkocsi vasárnap sok kajával érkezik, hanem mert olyan általános derű hatja át most őket, amit nehéz elrontani. Talán ők lehetnek a kivételek, akiknek a romantikus pillanatait nem teszi tönkre a Franciaágy nappal együttálló Csőgörény sem, így kapcsolatukban nem kell nagy veszekedésektől tartaniuk, és ha épp párt keresnek, akkor jó eséllyel bevonzhatják azt, akivel érdemes mélyebben megismerkedni.

 

Válasz írása