jún 30, 2013

Kategória: Életmód

Jön a nyári Kutyaól!

A szokásos hó eleji szagömlések valakinek jót szoktak hozni, valakinek meg…nem. Kétségtelen, hogy sokak idegzetét megviseli kettő vagy annál több egymást követő szagos nap. Vannak jegyek, melyeknek alapból alacsonyabb a szag-toleranciájuk: ilyenek a Fogasok, a Rekamiék, a Szobainasok vagy a Főnöki bőrfotelek. Nekik a Szagos jegyű ismerőseik vagy a szagos napok nagyobb megterhelést jelenthetnek, főleg akkor, ha a születési évük és a névnapjuk bútorjegye sem Szagos, illetve ha olyan kiegészítő jegyeik vannak, melyek érzékenyebbek a szagosságokra. Ilyen a Vastüdő, a Körfűrész és a Fejőgép.

Ugyanakkor vannak olyan, nem Szagos jegyek, amelyek számára kedvező lehet a szagos széljárás. Ilyen a Bárszék, a Dohányzóasztal és a Kanapé. Ezek azok, akik számára a szagok megszokottabbak, illetve meglátják a nagy szagködben a számukra hasznos dolgokat. Mind a négy jegy valahol rejtett szagos minőségeket hordozhat, például a Dohányzóasztal a bagószag miatt, a Bárszék a szeszes lehelet, a Kanapé pedig a ritkán szellőztetett otthonok megszokott áporodottsága miatt. Persze egyénenként függ, hogy a szagömléses napok kit hogy viselnek meg, de összességében a fenti négy jegynél kisebb a rizikófaktor, illetve az alábbi kvintesszenciáknál: Csőgörény, Szemétledobó, Mosógép. Ezek szintén “szagvédettebbé” vagy “szagtűrőbbé” tehetik az illetőt.

És hogy miért “nyári Kutyaól” a július első napjaiban esedékes szagömlés? Mert nagyon töményen szagos: három Szagelszívó nap egymás után, majd végül egy Pelenkázóasztal. Nézzük a naptárt.

Július 2. kedd: Szagelszívó-Kenyérpirító

Június 3. szerda: Szagelszívó-Kombájn (minden hónap harmadika Járóka szokott lenni, kivéve a júliust, ami egy misztikus oknál fogva lett Szagi jegyű)

Július 4. csütörtök: Szagelszívó-Mosógép

Július 5. péntek: Pelenkázóasztal-Fejőgép

Bár ezúttal a Szemétledobóval nem esnek együtt a Szagos napok, de a szerdai Kombájn az óvatlanok számára veszélyes lehet, illetve a pénteki Fejőgép is. A szerdai napon vigyázni kell a mozgó járművekkel, illetve nem szabad konfrontálódnunk olyanokkal, akikről tudjuk, hogy nálunk erősebbek, mert mi húzhatjuk a rövidet. A pénteki nap pedig leszívhatja az energiáinkat a Fejőgép miatt, de amolyan Pelenkázóasztalos, látszólag vigyorgó módon, azaz az apró-cseprő dolgokkal gyűlhet meg a bajunk.

Mivel a “nyári Kutyaól” nap mégsem Kutyaól, ezért bár fokozott óvatosságra intünk mindenkit, de nem kötelező betartani a Kutyaól-napi óvintézkedéseket. (De azért ajánlott, hiszen ilyen tömény szagosságok hatására a Kutyaólak nagyon aktívak lehetnek.) Ami azonban mindenképp ajánlott: fokozottan figyelni testi higiéniánkra, nem enni romlott ételt, a gyümölcsöket fogyasztás előtt alaposan megmosni, illetve kerülni a túlzott bűzökkel járó tevékenységeket. Ugyanakkor érdemes lehet most venni dezodort vagy új parfümöt, ezzel is kivédendő a tömény szagosságok hatását.

Kellemes hetet mindenkinek!

Válasz írása