júl 23, 2013

Kategória: Életmód

Járóka az angol királyi házban

Több, mint két éve már, hogy írtunk Vilmos herceg és párja, Kate Middleton esküvője kapcsán az angol királyi ház tagjainak bútorhoroszkópjáról, ami nagyon tanulságosnak bizonyult, hiszen nem lehet véletlen, hogy egy uralkodócsalád tele van Rekamié jegyűvel és Károly herceg és édesapja, Fülöp herceg is Főnöki bőrfotel. Ebbe a családba házasodott bele és hozott újabb (s némiképp finomabb) Tartalmas minőségeket a Tolóajtós szekrény-Csőgörény jegyű Harry herceg mellé a polgári származású Kate, aki Éjjeliszekrény-Körfűrész.

S mikor Catherine hercegnő teherbe esett, elindult a találgatás, hogy fiú lesz-e vagy lány, hogy mikor fog megszületni. Mi is kíváncsian vártuk, hogy vajon a baba a kiírtnak megfelelő 13-án jön-e világra Hokedli-Mosógép napon, avagy később. A múlt héten két Zsúrkocsi nap is volt, így érdemes volt arra tippelni, míg volt, aki a szombati Főnöki bőrfotelre tett és volt, aki arra számított, hogy tegnapelőtt, 21-én jön világra a kis herceg, újabb Rekamiéként a királyi családban.

Ha nem is lélegzetvisszafojtva, de naponta többször megnéztük a híreket, hogy mikor születik meg a kis lurkó. Míg végül tegnap világra jött, ezen a derűs nyári Járóka-Mosógép napon Bárszék évének Szemétledobó hónapjában. Látens kvintesszenciája Szemétledobó, ami pedig a névnap bútorhoroszkópját illeti…arra még kicsit várni kell.

És hogy mi várható, ha a kisfiú felcseperedik és egyszer majd király lesz? A BBC egy helyen azt írta tegnap, hogy talán sokkal nehezebb dolga lehet, mint elődeinek az elmúlt évtizedekben. A gazdasági válság, a globális felmelegedés, a terrorizmus, a népesedési problémák komoly kihívások elég állíthatják Európa társadalmait. És bár tudjuk jól, hogy a brit királyi családnak inkább már csak szimbolikus a szerepe, mintsem részt venne komolyan az állam irányításában, azért a Windsor-ház eseményei körül akkora az érdeklődés, hogy úgy tűnhet: az embereknek még mindig fontos ez az egyesek szerint “adózabáló haknibrigád” família.

Hogy mennyire fontos, azt az is jelzi, hogy hatalmas biznisz a trónörökös születésével kapcsolatos ajándéktárgyak értékesítése, hogy rengetegen táboroztak a köztereken várva a megszületés hírét, és hogy lám, még mi is, akiknek sok közünk nincs az angolokhoz, foglalkozunk velük, pedig biztos, hogy Thaiföld királyával is történnek izgalmas dolgok…

Hogy a tegnap született kisfiúból milyen uralkodó válhat, azt megpróbáljuk kikövetkeztetni a születésnapját uraló jegyekből.

Születési évének bútorjegye Bárszék. Mivel ez a faktor a tágabb értelemben vett sorsmissziót jelöli, ezért az ő életében fontos szerepet kaphatnak majd a szavak, a szónoki képességek, illetve a Bárszék, mint Élveteg jegy hatása hajlamosíthatja hedonizmusra, az érzéki élvezetek hajszolására és a liberálisokkal szembeni rokonszenvre.

Születési hónapjának kvintesszenciája a Szemétledobó. Ez azt mutatja meg, hogy az illető milyennek szeretne majd látszani mások szemében, hogy milyen szerepeket vesz magára. A Szemétledobó esetében ez fokozott diplomáciai képességeket jelöl és kimondottan erős hajlamot az önfeláldozásra, a saját érdekeinek háttérbe szorítását.

Ehhez kapcsolódik a születés napjának látens kvintesszenciája, ami szintén Szemétledobó, mert 22-én született: 2+2=4 és ez a szám a Szemétledobó száma. Ez a jegy az ember ösztönlényének természetét mutatja meg, hogy krízishelyzetekben hogyan viselkedünk. A Szemétledobó miatt az illető vélhetően hajlamosabb lesz mások érdekeit előtérbe hozni, illetve döntésképtelenné válni, óvakodni a kockázatvállalástól.

A kockáatvállalástól való félelem pedig egyértelműen kiütközik két legfontosabb születési jegye, a születésnapot uraló bútorjegy és kvintesszencia kettőséből. A Járóka és a Mosógép itt egymást erősíti plusz a két Szemétledobó minőséget. A Járóka kiegyensúlyozott és józan gondolkodású jegy, ami jól jöhet az angol királyi ház botrányokkal tarkított évtizedei után és annak fényében, hogy felmenői között több Rekamié (édesapja, nagyanyja a néhai Diana, illetve a királynő) és Főnöki bőrfotel (a királynő férje Fülöp, illetve Károly herceg) van. A Járóka azonban hidat képezhet az ellentétes erők között. Vélhetően fontos lesz számára a királyi család mellett édesanyja polgári származású felmenői is, hiszen anyai nagyanyja Kanapé.

A Mosógép kvintesszencia a dupla Szemétledobó hatás fényében rendkívül fejlett diplomáciai képességeket jelez, illetve olyan személyiséget, aki képes a legmocskosabb konfliktusokban is közvetítő szerepben fellépni és kiegyensúlyozni az erőket. Ez annak fényében, hogy az angol uralkodóház inkább szimbolikus mintsem konkrét politikai szerepet tölt be, rendkívül előnyös adottság. Ha király lesz, minden bizonnyal a stabilitás szimbóluma lesz.

Ugyanakkor a Mosógép és a Szemétledobók miatt nehezebb lehet számára majd a kockázatvállalás és a határozott érdekérvényesítés. A Járóka igen földhözragadt jegy, aki nehezen változat, ez pedig gondot okozhat olyan időszakokban, amikor szükség van gyors alkalmazkodásra, illetve rangsorolni a feladatokat, hogy mikre kell elsősorban áldozni az erőforrásokat. Komolyabb konfliktus esetén nehezebb lesz számára a cselekvés, illetve könnyebben hozhat rossz, előnytelen döntéseket. Sajnos a Járóka túlzott hagyománytisztelete azt is jelezheti, hogy a változó világ tengerén nem lesz olyan erős kezű kormányosa a monarchiának és az sem kizárt, hogy amennyiben tovább erősödnek a királyság eltörlését követelő mozgalmak, akkor majd nem lesz képes megvédeni a korona tekintélyét.

Mindazonáltal a kisfiú bútorhoroszkópja kiegyensúlyozottabb személyiséget jelez, akit kevesebb belső ellentmondás terhelhet majd, és túlzott szenvedélyek is csak a Bárszék év hatása miatt okozhatnak neki némi gondot. Reménykedjünk, hogy sem ő, sem mi nem nézünk a huszadikhoz hasonló viharvert évszázad elébe és akkor nem lesz szükség a személyiségünkben rejlő szupererőkre.

Sok boldogságot a kisgyereknek és szüleinek.

 

Válasz írása