márc 30, 2011

Kategória: Gyakori kérdések

Használati útmutató

Gondolom az egyik első kérdés, ami a Bútorhoroszkóp olvasóiban felmerül, az az, hogy jól hangzik hogy Rekamié meg Rotációs Kapa, na de hogy működik ez az egész? Miket is számolunk és mi a alapján?

Úgyhogy jöjjön egy gyorstalpaló bútorológiából.

A Bútorhoroszkópnak két fontos eleme van. A bútorjegyek és a kvintesszenciák.

A bútorjegyekből van összesen 16. Ezek 5 csoportra oszthatók, illetve van a Kutyaól, amelynek különleges a helyzete.

A bútorjegyek tehát az alábbiak:

SZAGOS jegyek: Szagelszívó, Járóka, Pelenkázóasztal

SEGG-HELY jegyek (ezeket néha SÚLYPONTI jegyeknek is hívjuk magunk között): Kanapé, Főnöki Bőrfotel, Hokedli

AKTUS jegyek: Franciaágy, Rekamié, Zsúrkocsi

ÉLVETEG jegyek: Szobainas, Dohányzóasztal, Bárszék

TARTALMAS jegyek: Éjjeliszekrény, Tolóajtós Szekrény, Fogas

Illetve van a Kutyaól, amelynek helyzete két okból is különleges. Az egyik az, hogy Kutyaól jegyűből nagyon kevés van, ugyanis csupán az év egyes-egyetlen napja Kutyaól nap, ez pedig a december 4-e. A Kutyaól pedig azért is különleges, mert egyszerre szagos és tartalmas jegyűnek is minősül.

A Bútorhoroszkóp másik fontos pillére a kvintesszenciák, vagyis a kiegészítő jegyek. Ezek egyszerűbb vagy bonyolultabb gépek. Azért gépek és nem bútorok, mert a kvintesszenciák a személyiség belső motorjaira, mozgatóira világítanak rá.

Kilenc kvintesszencia van. Ezekről bővebben lásd a Kiegészítő jegyek csodálatos élete című írásunkat.

Ennyi jegy már eleve sok variációra ad lehetőséget, de még ennél is bonyolultabb a rendszer, ugyanis egy ember bútorhoroszkópjának kiszámításakor a meglévő elemekből (tehát a bútorjegyekből és a kvintesszenciákból) összesen HAT faktort számolunk: három bútorjegyet és három kvintesszenciát.

A hat faktor az alábbi.

SZÜLETÉSI ÉV BÚTORJEGYE: ez alapvetően a sorsmissziót, a tágabb életfeladatokat határozza meg. Vagyis azt, hogy az életünk iránya vajon merre haladhat. Ezt jelezheti a születési év bútorjegye. 15-féle bútorév van. Kutyaól év nincs, ugyanis az az év lesz Kutyaól, amikor a világ vége lesz. Megjegyzem, a manapság világvégének híresztelt 2012-es év Zsúrkocsi bútorjegyű lesz, úgyhogy nem kell aggódni: a Zsúrkocsi kedves és bőkezű jegy.

SZÜLETÉSNAP BÚTORJEGYE: ez a születés napjának a bútorhoroszkópja a bútornaptár alapján. Pl. ha valaki január 6-án született, az Szobainas. Aki június 21-én, az Rekamié. Itt az év nem számít, csak a hónap és a nap. Ez az egyik legfontosabb elem az illető bútorhoroszkópjában, hiszen a személyiség legfőbb jellemzőit mutatja, vagyis azokat, amelyek szembetűnőek és markánsak.

NÉVNAP BÚTORJEGYE: itt azt a napot kell nézni, amelyet mi névnapunkként ünnepelünk. Ha egy évben pl. több Ferenc névnap is van, akkor azt kell megnéznünk, amit mi tartunk a névnapunknak. Két keresztnév közül is azt kell nézni, amelyet inkább használunk. Mivel a nevünket másoktól kapjuk, ezért a névnap bútorjegye azt jelzi, hogy másoknak mik az elvárásaik velünk szemben, hogy milyennek szeretnének mások bennünket látni.

SZÜLETÉSNAP KVINTESSZENCIÁJA: a születésnap bútorjegye mellett a másik legfontosabb tényező az egyén bútorhoroszkópjában. Ez ugyanis a személyiséget belülről mozgató főbb motivációk, szándékok, akaratok jelzője, vagyis a cselekedeteink meghatározója. Kiszámítása a teljes születésnap alapján történik a számjegyek összeadásával, amíg végül egyjegyű számot nem kapunk.

Pl.: valaki 1980. 03. hó 25-én született. 1+9+8+0+0+3+2+5=28 2+8=10 1+0=1 A végösszeg 1, tehát az illető születésnapjának kvintesszenciája Csőgörény.

LÁTENS KVINTESSZENCIA: ez főleg a tudatalatti motivációkat mutatja meg. Sokszor stresszhelyzetben teljesen más dolgok jöhetnek elő az emberből. Ezt mutatja a látens kvintesszencia, az ösztönlényünk természetét. Kiszámítása kizárólag a születés napjának számjegyeinek összeadásával történik. Ha valaki 1980 március 25-én született, akkor látens kvintesszenciája 7-es, azaz Kombájn, ugyanis csak azt nézzük, hogy 25-én született: 2+5=7

SZÜLETÉSI HÓNAP KVINTESSZENCIÁJA: kevésbé fontos faktor a bútorhoroszkópban, de azért számolni kell vele. Míg a névnap bútorjegye azt mutatja meg, hogy mások milyennek szeretnének látni bennünket, addig a születési hónap kvintesszenciája inkább azt mutatja meg, hogy mi milyennek szeretnénk látszani mások szemében. Vagyishogy milyen szerepeket, látszatokat aggatunk magunkra, miközben másokkal érintkezünk. Kiszámítása a születési év és hónap számjegyeinek összeadásával történik. Pl. aki 1980 03. hó 25-én született, annál a születési hónap kvintesszenciája 1+9+8+0+0+3=21 2+1=3 azaz Körfűrész, itt ugyanis nem számít az, hogy valaki az adott hónap hanyadik napján született.

Mivel a hat faktor ami 16, illetve 9 jegy kombinációján alapul, igencsak változatos tud lenni, ezért azt mondhatjuk, hogy a Bútorhoroszkóp nagyon komolyan számol azzal, hogy minden ember egyedi és megismételhetetlen, hiszen ha két ember ugyanazon a napon is születik, a névnapjuk Bútorhoroszkópja akkor sem valószínű, hogy egyezik.

Mivel sok faktor van, sok lehetőség, ezért egy egyén Bútorhoroszkópjának teljeskörű elemzése komoly munka, a jegyek határozott és elmélyült ismeretét igényli, de mi készen állunk erre a nemes feladatra :-)

  1. A mosógép hónapjában szeretnék többet olvasni a Mosókról.

  2. samtelen szerint:

    Kedves Medve! Mivel a Mosó dolgokhoz a neved miatt kötődsz, ezért nálad sokkal nagyobb lehet a névnapod bútorhoroszkópjának a súlya. Melyik nap ünnepled? Nézd meg a bútorjegyét, és annak összefüggése a Mosógép kvintesszenciával lesz majd igazán beszédes.

Válasz írása