márc 2, 2011

Kategória: Kvintesszenciák

Boldogok a Fejőgépek…

A tőgyön kívül a születési dátum számjegyeinek egyjegyű, 9-es végösszege is a Fejőgéphez tartozik. A Fejőgép, a Kombájnhoz hasonlóan keveset tesz azért, hogy legyen mit begyűjtenie, inkább várakozik, és ha úgy érzi, az adott dologból többet nem profitálhat, továbbáll, viszont ellentétben velük nagyon válogatós és sokkal könnyedebb. A Fejőgép ezenfelül nem csinál tragédiát abból, ha valaminek vége, és nem kutat habzó szájjal további lehetőségek után, inkább várja, hogy a teli tőgy a szájába repüljön.

A Fejőgépek válogatósak, elég kevés dologra „cuppannak rá”, ezeket azonban szeretik az utolsó cseppig kiélvezni. Egyszerre viszont csak egy dologra tudnak érdemi figyelmet fordítani, nem képesek például a kedvenc zenéjüket hallgatni munka közben, mert túlzottan leköti a figyelmüket, és mint tudjuk, egy fejőgéppel két tőgyet lefejni elég nehéz.

Általában megértik a problémák miértjét, viszont nehezen veselkednek neki a megoldásnak, még akkor is, ha erre több stratégiájuk is lenne. Ha azonban egyszer ráéreznek a problémamegoldás kellemes ízére, többet nem totojáznak. Legalábbis egy ideig. A Fejőgép tipikusan az a barát, aki mindenre tudja a megoldást, csak nehéz neki elhinni, mert a saját életében ezeket a kiváló megoldásokat igen ritkán használja. Neki nagyon sokat kell dolgoznia azért, hogy hiteles emberré váljon, és addig le fog fejni pár olyan testnedvet is, amit nem éppen kellemes, de ha agya is van, akkor tanul belőle. Tartalmasok előnyben.

A Fejőgépek szeretnek sokat pihenni, és csak adott napszakokban képesek hatékonyan működni, amikor elkapja őket a csordogáló tej sodrása. Ekkor kellemesen elbibelődnek egy darabig, ilyenkor hiába is szólnánk hozzájuk, annyira belefeledkeznek a munkába, hogy akkor sem vennének észre minket, ha egy szál tangában cigánykerekezve énekelnék mulatós slágereket. Jellemzően amúgy nem kapzsiak, tudják, mikor elég, és nem gyűjtenek felesleget, hiszen tudják jól, a tejtermékek romlandóak. Kivételt képeznek a Szagos jegyek, hiszen őket nem zavarja a büdös, és különösképp azok, akiknek Szagelszívó az alap bútorjegyük: az ilyenek nagyon-nagyon szívósak tudnak lenni, és nem eresztik akkor sem a tehenet, mikor már leeresztett, mint egy gumimatrac, és csak a szemgödre mélyén csillog némi nedvesség. Ez persze csak akkor baj, ha más kárára is szemrebbenés nélkül ténykednek. Ne tegyék.

Akinek az útját Fejőgép keresztezi, dőljön hátra nyugodtan, és kérjen tőle egy tejeskávét. A Fejőgéppel általában nincsen probléma, ha az ember nem olyan hülye, hogy az ujját dugja bele. Vagy…

A Fejőgépeknek kicsit több kitartást kívánunk, és tanácsoljuk, hogy bár válogatósságuk tiszteletreméltó, mégis néha fedezzenek fel új dolgokat is, azokban is rengeteg öröm van.

Érzékeny testrészük: mellbimbó.

Amit sose mondj nekik: Ma kandisznót fejünk!

Válasz írása