júl 4, 2014

Kategória: Életmód

Bútorjegyek a strandon

 

beach_fun_cr

 

Strandra járni jó, remek kikapcsolódás de mindenki mást szeret csinálni a vízparton, összeállítottuk tehát, hogy a különböző bútorjegyek képviselőit hogyan lehet kiszúrni, illetve mi az, amire rá lehet őket venni, ha a társaságukra vágyunk.

Járóka

Honnan ismerhető fel? Nem szereti, ha víz alatt van a feje, lassan, mellúszásban halad, vagy a bogarakat söprögeti le a pokrócról és vigyáz a holmikra, míg mások a vízben vannak. Soha nem ég le, inkább felöltözik, ő az, aki képes hosszú nadrágban ülni a medence mellett, egyenes derékkal.

Mit lehet vele csinálni? Rábízni a gyerekeket, a kutyát, a kaját, vagy megkérni, hogy kormányozzon ő a csónakban/vízibicikliben és olyan profin csinálja, hogy szíved szerint fizetséget adnál neki érte. Amit persze nem fogadna el. Na jó, egy fagyit, de csak egy gombócot, különben megfázik a torka.

Szagelszívó

Honnan ismerhető fel? Szájon át akar lélegeztetni másokat akkor is, ha semmi bajuk, de nem baj. Kezében mindig ott a legyező, vagy épp a ventilátor/légkondi közelében ül, mert nem bírja a meleget, és ennek rendre hangot is ad.

Mit lehet vele csinálni? Felfújatni vele egy egész gumimatracot, főleg ha Vastüdő a kiegészítő jegye, majd utána büszkének lenni rá. Ha nem tudod, hogy mit szeretnél, akkor bízd rá magad, majd kitalál valamit és akkor azt csináljátok.

Pelenkázóasztal

Honnan ismerhető fel? Az ugrálóvárban, a játszótéren van vagy a csúszdáknál egész nap akkor is, ha felnőtt. Fröcsköl, szétken mindent vagy a pokrócot kutyagumira teríti, mert nem tűnik fel neki a szag.

Mit lehet vele csinálni? Mivel időnként nincsenek tisztában a veszélynek, semmiképp sem szabad engedni vízibiciklizni vagy csónakázni egyedül, mert a viharjelzés fényeit egy távoli diszkó stroboszkópjának nézheti.

Kanapé

Honnan ismerhető fel? Odamegy hozzád.

Mit lehet vele csinálni? Az sosincs előre tervbe véve, garantáltan meg fog lepni, akármit is akarsz csinálni, fordulatot vesz. Ha a vízbe mennél, kint leszel belőle vagy ha száraz maradnál, lefröcsköl.

Főnöki bőrfotel

Honnan ismerhető fel? Rendreutasítja a gyerekeket és a felnőtteket egyaránt. Sötét színű úszódresszéről, ami inkább praktikus, mint szép.

Mit lehet vele csinálni? Azt majd ő megmondja. Rendszerint határozott céllal érkezik, vagy napozni vagy úszni vagy valaki kedvéért. Ha egyezik a célod vele, megengedheti, hogy csatlakozz.

Hokedli

Honnan ismerhető fel? Segg-hely jegyűként előnyben részesíti a „segges” típusú ugrásokat a fejes helyett és szeret a víz alá bújni és ráhozni a frászt másokra, hogy hova tűnt, majd szinte kéklő fejjel felbukkanni, hogy á, nincs semmi baj csak mindjárt elájul.

Mit lehet vele csinálni? Nem veszi zokon a „középcicázós” játékokat és ha ő a kapus a vízifociban a csatár helyett vagy ha egyszerűen kimarad az egészből és csak nézheti.

Franciaágy

Honnan ismerhető fel? A nagy méretű gumimatracáról és a tekintélyes, keleti kényelmet sugárzó vackáról a parton hatalmas napernyővel.

Mit lehet vele csinálni? Megkérni, hogy segítsen, akkor szinte bármit, a lényeg, hogy ügyetlen legyél és ő megoldja és simán meghív bármire ha szépen nézel rá, mert a melegben folyóssá olvad a vajszívük.

Rekamié

Honnan ismerhető fel? Fürdőruhája inkább dekoratív, mint hordható, ha fecskét is vesz fel (amire egy Rekamié soha nem vetemedne), mintája optikailag trükkös természetesen, hogy a legjobb formájában mutassa viselőjét.

Mit lehet vele csinálni? Megkínálni valamivel, szórakoztatni, mindegy hogy hogyan. Ő magától téged nem fog úgysem, várja, hogy mások zsongják körül akkor is, ha azok csak a kajájára ácsingózó darazsak.

Zsúrkocsi

Honnan ismerhető fel? Leette magát fagyival, vagy torka szakadtából visít a csúszdán félelmében (de azért csak felment, hogy ki ne maradjon valamiből).

Mit lehet vele csinálni? Szinte mindent, aljasabbak ijesztgetőset. Hozatni vele kaját, mert kéjes élvezettel áll sorba fél órákat a lángosszagban.

Szobainas

Honnan ismerhető fel? Vagy a strandon van, vagy nincs a strandon.

Mit lehet vele csinálni? Valami vagy tetszik neki, vagy nem, de mindenképp megmondja és alaposan, határozottan elmagyarázza. Már amennyiben van bátorságod tőle megkérdezni.

Bárszék

Honnan ismerhető fel? Fröccsözik fröcskölés helyett és legalább egy vastag könyvvel vagy értelmiségi folyóirattal jön, amit ugyan ki se nyit, de jól látszó helyre kiteszi, hogy ő közben művelődik is…

Mit lehet vele csinálni? Megetetni vele a maradék lángost vagy este a plöttyedt szendvicset. A vízen állítólag jól terjed a hang, úgyhogy akkor is hallod hogy szövegel, ha az északi parton vagy, ő meg a délin.

Dohányzóasztal

Honnan ismerhető fel? Meg se mozdul. Ő az a típus, aki szénné ég a napon, mert bár érzi korábban, hogy éget, de minek keljen fel és hurcólkodjon át az árnyékba. Ha kivörösödik, majd visszasápad. Egyszer.

Mit lehet vele csinálni? Cipelni. Mármint az embert. Esetleg képen lehet lőni vízipisztollyal, majd elszaladni komótosan odébbsétálni. De piromán és élveteg hajlamai miatt grillezésre, bográcsozásra bármikor kapható, persze csak ha mellé raksz oda mindent.

Éjjeliszekrény

Honnan ismerhető fel? Ő a kabinos. Vagy aki a holmikra vigyáz mindenki helyett. És mindig késő délután jön, mert akkor olcsóbb. Dögnehéz strandtáskája tele van tömve olyan dologgal, amire „egészen biztosan szükség lehet”.

Mit lehet vele csinálni? A mély vízbe bevinni nem, mert biztonságra törekszik. És ő tudja a legtutibb ingyen strandokat a környéken.

Tolóajtós szekrény

Honnan ismerhető fel? Sokat takaró fürdőruhájáról, elegáns szalmakalapjáról és napszemüvegéről: mint aki Fellini-filmbe jött, nem is nyaralni.

Mit lehet vele csinálni? Megbűvöltje a tárgyaknak, úgyhogy ha van valami érdekes holmid, akkor kipróbálja veled, majd megpróbálja kölcsön kérni. Megvenni. Lenyúlni.

Fogas

Honnan ismerhető fel? Ül. Verseket szaval. Vagy lebeg a vízben. Vagy mindhármat egyszerre. Lassan úsznak és figyelik, ahogy testük közben apró hullámokat vet. Eggyé válik a vízzel szinte, úgyhogy nehéz kiszúrni a partról.

Mit lehet vele csinálni? Nehezen állnak rá az aktív ökörködésre, sokszor csak szemlélődnek és a látványt élvezik, de azért időnként kapható némi játékra is, csak ne fröcsköljön.

Kutyaól

Honnan ismerhető fel? A vízimentőknél, úszómesternél tanyázik, hogy bárkihez segítségül siessen, vagy épp másokat tanítgat a helyes úszótechnikára. Ha valaki kicsit is ügyetlenebbül evickél, a segítségére siet.

Mit lehet vele csinálni? Frizbizni, labdázni, vagyis minden olyat, amit el kell dobni és ő elkapja.

Válasz írása