dec 13, 2011

Kategória: Életmód

Bútor-ajándékhoroszkóp

A bútorjegyek képviselői sokszor nemcsak bútorokat ajándékoznak egymásnak, illetve vásárlási utalványokat bútoráruházakba, hanem egyéb, nem bútoroid természetű dolgokat is. Lássuk, hogy a különböző bútorjegyek milyen ajándékozási hajlamokhoz köthetők. Hogy minek örülnek ők és mik azok, amiről ők hiszik azt, hogy annak örülni fogunk.

Rekamié: számára minél drágább és különlegesebb az ajándék, annál jobb. Kényes ízlésű, ezért érdemes egy esztétával a zsebben indulni vásárolni, mert csak így találhatunk olyan ajándékot, amelytől az ajándékozott gyönyörteljes sikongatásokat hallat majd. A másik variáció: saját készítésű alkotás, melyre legalább száz munkaórát rááldoztunk. Cserébe tudhatjuk, hogy egy Rekamiétól mindig egyedi és kellemes tárgyat kaphatunk, távol a zokniktól és kötött pulcsiktól.

Ha Franciaággyal van dolgunk, akkor jöhetnek a szívecskék és plüssmacik. Annyi macibolt meg ez az izé, ilyen álmediterrán lakberendezési bolt van, elég azokat felkeresni és valami cunciságot venni. Ha férfi, akkor sem lőhetünk nagyon mellé, ha valami határozottan kedves benyomást keltő ajcsit adcsizunk. A Franciaágy cserébe nagyon szépen bemasnizott és kedves ajándékot ad. Ha Főnöki bőrfotelek vagyunk és hánynunk kell a negédes dolgoktól, akkor is tűrtőztessük magunkat. A karácsonyi ünnepek az év legfranciaágyabb napjai.

Ha a Zsúrkocsinak kell valamit adnunk, akkor adjunk neki sok apró dolgot, egyenként becsomagolva, mindegyiknek nagyon fog örülni. Imádja a színes, tiritarka bonbonokat is és mindent, ami az evéssel kapcsolatos. Ha nagyon kétségbe vagyunk esve, szabaduljunk be a svéd áruház konyhai osztályára. A Zsúrkocsitól szívesen kapunk és sokat. Sokszor a saját főztjét, lekvárt, sütit, ilyesmit. Imád másokat etetni és lekenyerezni. Ha nem ízlik, ha kihányjuk, akkor is vágjunk hozzá jó képet, a karácsony a zabálással és ajcsizással éppannyira Zsúrkocsi ünnep is, mint Franciaágy.

Ha Szobainast kell meglepni, válasszunk valami sokkolót, urambocsá valami önvédelmi eszközt. Valami egyedit, és ha nőnek kell adni, akkor is lehet valami vagány, esetleg éles dolog. A Szobainas karakteres jegy, és szere nagyban játszani. A szobainas pedig gondoskodik arról, hogy garantáltan meglepődjünk, amikor kibontjuk a dobozt. Akár egy pitbullkölyök is kiugorhat belőle.

A Dohányzóasztal már kényelmesebb, ő szereti a hosszú használatra tervezett dolgokat, amik egyszerűbbé teszik a mindennapjait. Elektronikai kütyük, vagy márkás tollak, bicskák, ilyenek. Ha dohányzik, akkor meg még könnyebb a dolgunk, kap egy doboz Cohiba Robusto szivart oszt’ jónapot, azzal ellesz egy évig. A Dohányzóasztal ugyanakkor nem szeret túl nagy hűhót csapni az ajándékozás körül, inkább eseményekre hív meg, mintsem tárgyakat adományoz.

A Bárszéknek piát kell adni és kész. Vagy pohárkészletet. Vagy IQ-tesztjegyet, de ha pofáraesik és nem jut be a legfelsőbb százalékokba, akkor ne merjük firtatni, mert nagyon nagyon le leszünk szúrva. Hogy mit kapunk tőle? Valami gesztusértékűt és egy nagyon szép beszédet arról, hogyha adhatott is volna többet, azt azért nem tette, mert ellentétes az elveivel.

Ha az ajándékozott Éjjeliszekrény, akkor valami biztonságos dolgot adj neki, például biztosítást, pénzügyi szolgáltatást vagy egy jó nagy lakatot a bejárati ajtóra vagy egy nagy adag immunerősítő tablettát. Cserébe olcsó de azért a maga módján praktikus ajándékot kapsz, és próbálj elfeledkezni a szűkmarkúsága okozta esetleges keserű érzésekről.

Egy Tolóajtós szekrényt az tenne igazán boldoggá, hogy nemesi címet adományoznál neki. Vagy lezsíroznád valamelyik királynak csúfolt majomparádét, hogy üsse lovaggá. Egyébként minél régebbi dolgot adsz neki, annál jobban örül. Például Tutanhamon szarkofágja kitűnő megoldás. Cserébe ő is valami ósággal örvendeztet meg téged, akár valami régi, megunt lommal, melyről szent meggyőződése, hogy szükséged van rá.

A Fogast az tenné igazán boldoggá, ha kiderülne, hogy valamelyik vallási vezető vagy szent reinkarnációja. Ennek híján kizárólag valami szellemi dologgal örvendeztessük meg, valami ezoterikus programmal vagy egy köteg Édesvíz-könyvvel, de azért a Coelho-regényeket már nem veszi be. Hogy mit kapsz a Fogastól ajándékba? Ingyen áldást, gyóntatást, meditációs kurzust. És bölcsességet. A vicc az, hogy ennek te tényleg örülsz.

Egy Járókának adhatsz pulcsit, zoknit és nyakkendőt is. Ő a maga gyakorlatias és illedelmes módján mindennek örülni fog, és viselni, használni fogja, amit kap. Vele bármit meg lehet tenni, de a túl nagy meglepetésektől azért óvakodjunk. Mint ajándékozó is hasonlóképpen biztosra megy.

A Pelenkázóasztalnak adjunk csörgőt. Ja hogy már felnőtt? Akkor belépőt a vidámparkba, kalandparkba, cirkuszba. Ja hogy már ahhoz is öreg? Akkor vegyünk neki felnőtt játékszereket, bár ahhoz meg túl naivak. Tudjátokmit? Mindegy hogy mit kap, csak tarka legyen. Ő is olyat fog adni. Nem tudja hogy mi az, de olyan érdekesnek tűnt, érdekes játék lesz kitalálni, mire való. Mint az anekdota Karinthynál, amikor játékot vett a gyereknek az író, aztán elkezdett az vele ő maga játszani, a gyerkőc meg csak szemlélte értetlenül a háttérből, hogy akkor most ki is volt ottan a felnőtt…

A Szagelszívónak adjunk olyat, ami az ő személyes fontosságát hangsúlyozza. Nagyon üzleties, nagyon határidős naplót. Vagy az ajándékboltok “a legjobb macskafésülőnek” “a legjobb porszívózónak” “a legjobb villanykapcsolgatónak” típusú ál-okleveleit. Mindegy, csak elhiggye hogy ő a leg és a leg és a nélkülözhetetlen. Ajándéknak pedig olyat ad, ami őrá fogja emlékeztetni. Beleírja a nevét, vagy egy nagyon szép képkeret, amibe kiszedhetetlenül beleragasztja az ő ábrázatát.

A Főnöki bőrfotelnek mit is adhatnál? Feltétlen hűséget, a fél karodat, fél litert a véredből. Mindent, amit te a saját erőddel és verejtékeddel alkottál neki. Csakis. Az egyedi darabokat szereti, amelyekért valaki csakis őneki gürizett. Cserébe mit ad? Valamit, amivel jobban végezheted a munkád. Kütyük, irodaszerek, ilyesmi. Csak semmi esztétikum, fő a hasznosság.

A Kanapénak valami lakberendezéssel kapcsolatos dolgot kell adni. Vagy utalványt. Vagy egy tévét. Mindegy, csak az otthonában találja meg az ajándék végeleges helyét, ő még a mások számára irritáló és haszontalan dísztárgyaknak is örül. És mivel képtelen kilátni a négy fal közül, ezért ő is valami otthonnal kapcsolatos dolgot ad, meg ne merd említeni neki, hogy nomád vagy és a kocsiban laksz, mert akkor nagyon szomorú lesz.

A Hokedlinek mit is ajándékozhatnál, kedves bútorhoroszkóp-olvasó? Mindegy, csak mindenre jó legyen. Svájcibicska meg az összes TV-shopos csodakütyü. A hokedli nyitott és naiv, elhiszi hogy az a hülye paszta mindenre jó, kivéve arra, amire szánták. Cserébe ő is olyat ad, ami mindenre jó. Például egy nagy köteg fehér papírt, hiszen arra annyi mindent lehet rajzolni vagy írni.

A Kutyaól számára az ideális ajándék a természettel kapcsolatos. Mivel elég aktívak és szeretnek sokszor óvatlanul is össze-vissza rohangálni, ezért nagyon jó szolgálatot tehet számukra egy jó túracipő, egy praktikus hátizsák,  svájcibicska vagy túlélési kézikönyv. Esetleg meglephetjük őket néhány útikönyvvel, elsősorban belföldi és szomszédos országokbéli tudnivalókkal. És hogy mi várható a Kutyaóltól? Valami érdekes. Ami éppen eszébe jut és azt hiszi, hogy tetszeni fog neked, bár félő, hogy inkább az ő ízlését tükrözi. De legalább szépen mosolyog, amikor adja.

Válasz írása