ápr 4, 2011

Kategória: Életmód

A Diablo II és a Bútorhoroszkóp

Azért, mert lila a honlap (mi leszünk az asztrológia Milka csokija), még a Bútorhoroszkóp sem mentes a kockaságtól. Ha nagy gamerek nem is vagyunk, de azért mindketten szeretünk a Diablo II-vel játszani. És amíg ki nem jön a várva várt III, gondoltuk, megnézzük hogy a játék karaktereinek mi a bútorhoroszkópja.

Alapul a Lord of Destruction kiegészítőt vettem, mert ott több a karakter (Druid, Assassin, Baal).

Barbarian. Na ő tipikus Főnöki bőrfotel, már csak azért is, mert van az, amikor bepörög két karddal a kezében és úgy irtja az ellent. Emiatt aztán a kiegészítője vagy Körfűrész vagy Rotációs kapa. A Főnöki bőrfotelek nem a könnyedségükről híresek, hanem a hatékonyságukról. A find potion skill ugyanakkor erős Fejőgép behatásra vall.

És akkor a másik véglet, a Paladin. Tolóajtós szekrény, remélem ti is így gondoljátok. Na jó, ezek a holy dolgok miatt van benne Fogas beütés is. Ugyanakkor a Tolóajtós nehézkessége és megingathatatlansága és a Paladin dögnehéz páncélzata között is van összefüggés. Kiegészítő jegye Rotációs kapa.

Amazon: egy bepöccent, süteményeket hajigáló Zsúrkocsira emlékeztet, Kenyérpirító beütéssel. Távolról támad és meglepetéseket okoz: egyszerre akár többet is. Nyíllal, dárdával és lándzsával is tud menni, ez megint a Zsúrkocsi sokoldalúságára vall.

Necromancer: csak egy szagos viselhet el ennyi hullaszagot. A Pelenkázónak szédületes dumája tud lenni és még a holtakról is ledumálja az alsóneműt és ráveszi őket, hogy tagadják meg atyjukat és irtsák a többi undeadet. Ez a maximalizmus, hogy minden útjába kerülő teremtményből képes vagy golemet vagy csontvázat csinálni, Fejőgép a kiegészítője.

Sorceress: na ő a Fogas, már csak azért is, mert a fegyverei, a különféle varázsbotok is használhatók állófogasként. Közvetlen ütőereje kicsi, ő mindent a mágiára bíz, a természetfeletti erőkre. Ráadásul az alapelemekből keveri ki varázslatait, tisztán. Mosógép a kiegészítő jegye.

Az Assassin Rekamié, mert mozgékony, jó a sminkje és egyébként is. Egyszerre két pengét is tud használni, úgyhogy Körfűrész a kiegészítő jegye. Nincs sok “csicskása”, ő csak saját magát képes megduplázni (Shadow Master), hogy gyönyörködhessen a tükörképében.

A Druid karakter eléggé Kutyaól, hiszen ott lebzsel körülötte a Farkas. A Druid jól megtalálja a hangot másokkal és képes a természet erőit lekenyerezni. Mint a Kutyaólaknak, akiknek szükségük van falkára, úgy a Druid is a saját teremtményei közepette tud igazán jól harcolni. Kiegészítő jegye Kombájn, hiszen rendkívül hatékony, ugyanakkor szereti az egyszerű, természetes megoldásokat.

Na de lássuk a főgonoszokat is.

Andariel, az első város végén szintén egy dühöngő Zsúrkocsira hasonlít, leszámítva, hogy szegényke a rossz oldalra tévedt. Van néhány felesleges végtagja, amivel szórja a megromlott süteményeket, hiszen dől belőle a zöld méreg. Ugyanakkor könnyű elterelni a figyelmét, és nem is az a főgonosz típus, mint a többi, ezért is van nyilván a játék elején. Megpróbál nagyon ijesztőnek látszani szegény, csak nem sikerül neki. Szabadon lobognak a tőgyei, mégsem használja őket: látens Fejőgép.

Duriel a Lut Gholeines pályák végén arra tanít bennünket, hogy soha ne kötekedjünk egy Dohányzóasztallal a saját vackában, különben nem hagyjuk el élve a terepet. A Dohányzóasztal elvan ott a saját kis köreiben mint holmi óriási bebábozódott izé, de ha megzavarják nyugalmát, akkor az a minimum, hogy pofán vág egy hűtőszekrénnyel, hiszen könnyen lefagyasztja a karaktered, oszt’  mész a lecsóba. Van benne némi Járóka hatás is: ahogy vonszolja magát a két nagy csápjával, az olyan, mintha járókeretet használna, nem? Duriel amúgy Vastüdő.

Mephisto Bárszék. A nagyfőni Diablo és Baal testvére, de persze nincsenek meg a komoly vezetői képességei, ezért még viszonylag könnyebb falatnak számít. Ráadásul még a lelkének a kövét is ripityára törik. De azért a Bárszékekhez hasonlóan vetít, vagyishogy van körülötte az a misztikus fehér fénysugár meg minden. Figyelmét könnyű kijátszani, hiszen sokszor új nyírjuk ki, hogy mi még éppen látjuk a képernyő sarkában és lőjük, míg ő önnön dicsfényében lebegve azt hiszi, hogy őt ugyan le nem csapja senki. Mivel a játéknak ebben a részében kell vacakolni a megboldogult Khalim különböző alkatrészeivel, ezért van szegény Mefikében némi Csőgörény behatás.

Diablo Szagelszívó. Nem véletlen, hogy a Lord of Destruction megjelenése előtt ő volt a fő-főni. Macerás eljutni hozzá, hiszen temérdek csicskás őrzi, ki kell nyitogatni a csapóajtót, mert őfensége nem hajlandó azonnal kitolni a pofáját a backstage-ből. A Szagik olykor rabul ejtenek másokat a kisugárzásukkal, és bizony ha egy helyben állsz sokáig, akkor Diablo is szépen egy csontketrecet eszkábál köréd. De ő akkor is csak egy Szagelszívó ráadásul kissé lomha, úgyhogy kiegészítő jegye Kombájn.

Baal. Az expansion set főgonosza, aki szerintem egy nagyon durva Szobainas, akinek a kezében az ostor van, és ugráltatja a játékot. Van benne egy kis hokedlis sokoldalúság is, de ezek profi használatához egy Szobainas erőszakossága kell. Nem sokat tudok hozzáfűzni: hogy igazi főgonosz legyél, ahhoz sokszor egy elvadult Szobainasnak kell lenni. Kiegészítő jegye pedig Kenyérpirító, mert ez a saját magát kidobja több példányban dolog, ez olyan kenyérpirítós dolog.

És végül a játék egyik legjobb része a Secret Cow Level arra tanít bennünket, hogy a teheneket le kell fejni, különben bepöccennek akkor te leszel aznap a steak. Vagyis Fejőgépekre szükség van!

Persze mivel nem tudom az itt tárgyalt karakterek születésnapját, ezért főleg csak következtettem a bútorjegyükre, úgyhogy lehet vitatkozni, hogy hol van vagy nincs igazam. És a dolog jó ürügyet szolgáltat arra is, hogy diablózzunk egyet.

Válasz írása